Thursday, December 30, 2010

~Wrap Up 2010 - Karier~

Source : Here
Bercakap soal karier, kerja, kerjaya, pejabat, opis adalah menda yg sama. Tik tok tik tok nxt year thn ke7 aku di sini.
Tp tahun 2010 agak memberi impak sket pada karier aku. Alhamdulillah.
Aku penah rasa down bila aku rasa ketinggalan. Aku penah rasa iri pada rezeki org yg aku anggap lebih 'murah' dari aku. Tp Allah itu Maha Mengetahui. Sedikit demi sedikit aku dapat jawapan dari apa yg aku rasa.
 
Source : Here
I didn't say it as being promote, just being to the new post as my offer letter state 'lantikan baru'. Tp suma org kata 'wah..naik pangkat eh'. Biasanya kalo govt ni naik pangkat is when u get 'kanan'. Gred jawatan dia jadi genap. Kalo nombor ganjil tu lantikan baru lah. But then, apa pun syukur Alhamdulillah. 
Link : Kini Pasti

So, utk karier ini, aku berazam utk memperbaiki segala kekurangan sbb tanggungjawab makin bertambah. Ini rezeki yg Allah berikan dan aku tak boleh persiakan juga. Mohon disucikan hati aku dalam menghadapi kerja seharian ini. Dlm tempoh 7 bln aku dlm jawatan ni aku da rasa 'keberatan' dia tu. Tp harus bijak utk mem balance kan.

Apa yg aku belajar dr ini adalah rezeki itu memang Allah tentukan. Kita sbg manusia jgn sekali kali mempertikaikannya kerana Allah lebih mengetahui apa terbaik utk kita. Itu pasti!

Di samping tu aku nak tmbh jugak perihal kejayaan ahli keluarga aku utk thn ni. Tak di sangka anak buah aku yg amek UPSR thn ni leh score 5A plak. Suma ahli keluarga ter kezut sbb dia ni kategori biasa biasa je. Sekali ko. Hamikk... dan paling terkezut adalah aku sbb aku da janji ke dia adiah PSP kalo dpt 5A. So, janji tetap janji la. Udah pun ditunaikan. Apa pun sejarah family aku la sbb blum ada sejarah kuarga yg dpt straight A dlm suma subjek dlm exam utama. Tehehehehe. Tahniah! Tahniah!
Link : Tahniah Am

****
Tahniah utk pasukan bola sepak Malaysia dan terima kasih juga kerana kehebatan korang kami dapat cuti esuk. Bes! Bes!

5 comments:

ejaMaria said...

mmm... rezeki dlm kerjaya dapat tahun ni... mudah-mudahan ade rezeki anak tahun depan... ;p

PuaN su SU said...

tahniah...moga rezeki makin bertambah..amin

AdiaLuze said...

Tahniah Am!!! Hehehe...

Yeay,yeay sok cuti..Tapi gaji lom masuk lagi nii...huhuhu

~ain said...

tak paham sangat gred gaji org gomen..

takpelah kak.. semoga akak semakin maju dalam kerjaya!

PUANSTOBERI said...

Maria :
Itu lah yang diharapkan selalu :))

Puan Su Su :
Insyallah...terima kasih

Adia :
Mekasih dari Ucu Am. Hihi.

Umm..gaji kiterang da nak abes pun neh. teheheheh

~ain :
Buleh tgk website SPA je utk gred gaji kami. Kalo yg blkg nya 27 / 29 tu permulaan gaji guna diploma or STPM. Kalo belakangnya 41 tu gaji guna degree.

Mekasih dan utk ain juga selamat maju jaya :))