Wednesday, December 29, 2010

~Pasal Giant dan Bau Keti~

Best tak kalo tetiba kita ter dampar di tepian pantai yg dihuni oleh little tiny tiny man?
Dan lps tu kita di gelar 'giant' di kingdom mereka.
Pastu kerana ke giant nan kita tu, kita dianggap oleh wira oleh mereka.
Sedangkan sebenarnya kalo kat tpt kita sendiri, kita adalah seorang yg introvert. Mcm seorang lelaki yg nak ajak pompuan yg dia minat kuar utk dinner, tp tak terajak, tak tercakap.

Tp takut tak kalo tetiba kita terdampar di pulau yang dihuni oleh big biggest giant man?
Elok je dia masukkan kita dalam rumah permainan dia. Buat kita mcm anak patung.
Eii..seram lah yg ni.

Dan.

Lebih seram kalo sepanjang duduk menonton wayang kita terpaksa tutup idung. Sejam setengah tu. Tak bernapas rasanya.
Sebabnya org di sebelah kepada sebelah anda ada BO / BB atau bau 'keti' yg perghhh... sebatu leh bau. Giler ko! Tak sanggup rasanya. Lebey baik aku duk umah big big giant tu dari duk dkt ngan org yg ada BB nih.

Source : Here
Berkesempatan menonton Gulliver's Travel semalam. Bes mmg bes. Tp tu lah. Kena tutup idung sepanjang movie tu. Lawak la sebenarnya sbb masa kiterang duk tggu nak masuk wayang tetiba lalu dua sekawan ni yg rasanya mmg bukan org Malaysia lah. Arab ke Iran ke tatau lah. My dear kata 'mangaiii...berbau'. Maksudnya bila dua org tu lalu ada bau.

Pehtu bila bkk je wayang kiterang, tgk yg dua org tu pun masuk skali. Aku da gelak gelak. Ckp kat my dear "ha..ni mesti duk sebelah awak nih''. Skali betul ko. Hahahaha. Lagi seksa sbb bukan duk sebelah je. Yg sorang duk sebelah my dear, sorang lagi duk atas yakni blkg kawan dia tu. Bila sekali dia bercakap ngan kawan dia, badan ngan tangan mesti ke depan kan. Perghhhh... mmg tutup idung lah. Apa la derang makan neh. Mengganggu kosentrasi tul tau. Caissss...!

Dah la sblm tu kiterang ada beli brg kat Watson. My dear beli 'ubat keti' (deodaran) dia. Tu yg dia buat lawak "awak pi bagi deodorant ni ke dia." Hahaha. Ye lah..nak je aku bagi ke org tu dan kata "U should try this one sir". Sambil tunjuk deodarant rexona tu. Teheheheheh. 

Bila da kuar tu my dear kata 'apsal org sebelah2 derang takde pun tutup idung'. Aku kata mungkin sbb kita da tau dia berbau maka kita akan terbau bau kuat. Yelah kan, minda dah mentafsirkan bahwa org tu 'ada bau'. Kahhh...mujur la bawak sweater. Dapat la sebelah sorang utk ttup idung.  Da abis masuk keta pun still terbau bau. Haha. Kira dah mcm bau taik kucin tu kan. Ce kalo terpijak kat sliper, masuk keta. Perghh..walo da sental cemana pun, bau dia tetappp ada kat idung rasanya. Hahaha.

Apa pun. Bes citer tu. Mesti dpt maksud tersirat. Tak perlu lah nak promo kata ada pengajaran ke apa, (mcm citer pilem Melayu kita) tp pasti ada maksud tersirat yg cuba disampaikan dan perlu ditafsir sendiri oleh penonton.

Tenkiu to IRIS - Follower ke 244. Will visit ur 'house' soon :))

8 comments:

Nana said...

hehe bez kan cite gegasi ni

ekinashikin said...

tensen dgn bau keti ni...
rasa mcm nk bg hadiah deodorant kat dia..
tpi mampukah deodorant tu menghilangkan bau keti itu?????

Yan said...

hahah tak dapat imagine bagaimana dasatnye bau keti mereka.. mungkin same kuat ngan bai2 yg jual karpet tu kot

PUANSTOBERI said...

Nana :
A'ah. Best. Igt nak tgk Tron. Tp tgk je lah citer neh.

Ekin :
Tu la pasal. Tu seb bek tak ber peluh kan. Kalo tak lagi haru bercelaru gamaknya.

Yan :
Tak tau la.. cena leh jadi camtu tah. Berjalan je pun angin derang da bawak bau tu. Cesss...potong tul kan bau bauan neh... (-_-)

LyNn HaMzAh said...

lynn tak tengok lagi kak citer nie...huhuhu...

AdiaLuze said...

Best ke citer tu Reen? Nak ajak cik abg g tgk jgk la...

Kalo bau2 badan abg2 'black' ni mmg tkleh tahan...'wangi' sesgt sampai kita tutup idung pun leh bau lagi...Ahaksss...

K-Baby said...

Salam Mommy,
Nak invite Mommy untuk join contest dan menang cute slogan tees for your kids sempena pelancaran blog kami!
Thanks ya.
mykedaibaby.blogspot.com

PUANSTOBERI said...

Lynn :
tkpe, masih ada masa utk tgk lagi neh

Adia :
Buleh la buat gelak gelak. hihi.
Tu la pasal. Harap tak la ter bau lagi dgn bau keti nih. teheheheh

K-Baby :
Insyaallah..da ada baby nati saya join yer.. maceh atas undangan anda :))