Sunday, December 12, 2010

~Pasal Mansion Belum Ada Bumbung~

Ptg Ahad, doblas dot doblas ni, berkesempatan memenuhi jemputan rakan blogger yg buat bufday party utk anaknya. Owh. Anak beliau itu harilahirnya sama dgn aku. Lagi 2 ari kan. Wink. Wink.
Ok, itu citer lain. Biar mak befday gal dulu buat entry baru aku buat nati. Just nak ckp makanannya adalah nom nom nom.. western dishes yg mmg dappp...!

Then balik tu singgah Giant Batu Kep jap beli brg and lalu trus kut Sentul.

Sekali my dear pusing lak kut 'mansion di atas kayangan' kami. Huhu. Tk mintak pun dia lalu, tp dia lalu gak. Hihikk...mebi dia tau baca dlm ati binik dia ni. Mmg aku da lama nak tgk progress umah tu. Tp asik tak berkesempatan je. Tadi, walo pun da gelap (after Maghrib camtu) tp dpt gak tgk (dari dlm keta je la).
Yippie...da nak siap. Bumbung atas je lum ada. Sbb tu la lama da tak dpt surat dr MOF. Last retu dlm bln 9 camtu. Masa tu bayaran utk stage 45% yg da siap. So, lps tu bayaran bila dia da buat wiring n plaster. Mesti la kena siapkan suma tgkt baru leh plaster suma kan. So, harap bersabar okek. Tak lama da tu. Saber..saberrrr..

Tp kalo thn dpn, after raya masuk pun takpe la kan. Sempat la aku siap2 kan bagi betul betul siap. Kalo masa raya nati, suma sedara pakat nak dtg beraya lak. Tp persoalannya, sabar ke?? Dpt je kunci sure da merenyam renyam nak masuk kan? hohohohho.

Kena buat bajet da sket sket ni. Fuh! byk gak duwit nak kena pakai walo aku dpt balik dlm 10% rebat tu (aku buat full loan dgn MOF termasuk rebat ). Yg mesti dibuat sblm masuk adalah grill pintu, tgkp, kitchen kabinet. Dan yg masih terpikir pikir samada nak buat or tak adalah built in wardrobe. Tatau mana untung, beli almari biasa or built in. Tgk la cena nati kan.

Tu lah sbb nya tak buleh pi tgk. Bila da p tgk rasa mcm excited. Teheheheh. Apatah tgk gmbr ni lagi la.. demm..! tak sabar mehh.. ini blok A dan B.  Swimming pool dia mmg besar. Harus la amik klas swimming pas ni. Upss... tehehehhe.. mengada je bunyinya.. :P 
Picture kredit : Here

7 comments:

deqdeq said...

PuanStoberri...DeQdEq cari shout box takk jumpa...jadi DeQDeq tinggal komen kat sini...DeQdEq ada tag Puan Stoberri...http://diyanayaccob-deqdeq.blogspot.com/2010/12/friendly-blog-award.html

deqlis said...

salam...

jon amik award...:-)
jgn lupa jawab soklan sekali erkk:-)

Okid said...

happy anibeseri kak...moga hubungan berkekalan, sentiasa dirahmati n paling utama...moga akak dimurahkan rezeki yang satu tu...mg ia menjadi hadiah ulangtahun yg plg bermakna wat akak n somi...amin...

cikCha said...

a'ah laa bsar swimming pool dia..mmg syiukk arr..sesape yg x reti berenang,harus pandai berenang la pasnii...heheh

AdiaLuze said...

Waah...Rumah dah nak siap ker? Leh la buat housewarming jemput kami yee :)

ejaMaria said...

wah... housewarming jgn lupa ktorg plak... ;p

PUANSTOBERI said...

Deq deq :
Iyer...maceh..da pi amek da award tu. Nati tepek eh..tenkiu tenkiu

Deqlis :
Award gak.. okek oke... tenkiu :))

Okid :
Alahai..terharu... maceh okid..igt gak okid pada kiterang yer.. muah muah utk okid :))

cikCha :
Aku tak reti berenang wes..harus kena blaja pas ni.. hohoho..

Adialuze :
Insyaallah...pasti ada jemputannya nati. Lambat lagi tu..tentah ujung thn dpn kut.

Ejamaria :
Ha...dtg je nati..da dkt pun ngan umah ko..tp err..umah aku tak la sebesar 'mahligai' ko...malu... huhuhuu :P