Wednesday, December 1, 2010

~SAAT YANG BAHAGIA by My Precious~

Oleh krn tema contest ini ada kena mengena dgn anniv. aku tak lama lagi, jd aku rajin nak join contest  ni. Mengimbas saat yg bahagia gitewww.. hik hikk... Eh. GA ekceli, tuan umah kata GA bukan contest.

Syarat-syarat leh tgk tuan punya contest ini.- mylilcutie

Cam suma org jugak..gmbo kawen sure melambak2 satu almari kan..so, tatau nak pick mana 1, so kasik amik secara rawak je la..so, sbb da 2 thn kawen, letak gambo agak gelap gelap je la..tehehehe.. gmbr tu mmg dari kamera PG, cuma edit ada background putih tu je.

Ni gmbr masa majlis kat PJ. PG kat PJ ni bes dari yg kat Perak. Sbb dia mmg pandai amek gmbr. Ai loike patplohpat kali. Hihihihii...

Nama anda & pasangan : Ieda a.k.a Reen a.k.a Pnstoberi dan Lan
Tarikh kawen : 13 Disember 2008
Panggilan manja : Dia panggil ai sayang, ai panggil dia abang. Tp dlm blog ai panggil dia mydin my dear. Hihi.

 Pengalaman pertama umah mak mertua.
Okeh. Ni pengalaman pertama pegi umah mertua ekceli. Masa tu lum kawen, my dear baru nak perkenalkan pada family dia. So, derang hidangkan kuih seri muka dgn air teh panas. Ku dah mcm terkulat kulat. Sbb satu aku mmg tak minum teh panas (kira mcm suam suam baru minum). Then satu lagi, ku tak makan seri muka!. Ngaaaa.... kalo aku makan pun, aku makan yg atas tu je, yg pulut dia tu mmg aku tak makan. Ate' takkan aku nak buat pangai buruk camtu kat umah org, bakal mak mertua plak tu. So, aku makan seketui je, tu pun lambat lambat. Tatau la derang anggap apa. Moga moga derang anggap aku malu la sbb pertama kali dtg.
Bila citer ke mak aku, mak aku kata 'padan muka kamu..memilih sgt nak makan tu'. Haha.

Seterusnya tag rakan-rakan pula.
Utk itu saya tag :
1. Lekat Lekit
2. AdiaLuze yg sedang seronok nak masuk GA n Contest. Sila sila..
atau sesapa yg nak join pun sila sila juga yer..

9 comments:

wan nurul hezrina abd halim said...

waah sweet pic tuh..nnt jin contest mummy k.

http://hezrina1983.blogspot.com/2010/11/contest-teka-harga-kerusi-malas-mummy.html

ejaMaria said...

ala... aku takde gambar come mcm tu la nak join :(

cikbedahlaser said...

nanti nk cri gmbr kawin..ekekekeke
sy bab air tu pon satu..
siap demand k..
mak mentua tu teh susu punye org...
bile die hidang teh je..
dgn selamba jawab... ooo sy x mnum teh...

kesian org tua tu...
smpi skrg...wat gitu... senang cite..asal die ajak mnum...teh susu...sy amik je air kosong..mnum dgn dorg... hoha...
sy adalah menantu durhaaka

mizz sue said...

good luck kak!

kak tak tukar header lg ..hihi..

farah hairuddin said...

haha..suwit la kak reen ni.makan kuih serimuka yg atas je..haha..sama la kite~

~ayu.oyie.yuna~ said...

salam~
mekacih ye join contest sy..;)

hehe..kelaka la plak..sy pun ada pengalaman camtu..makan memilih jugak ni..tp kat umah mertua nak x nak jamah la juga sikit..huhu..

gud luck ye (",)

PUANSTOBERI said...

Wan :
Insyaallah yer... :))

Maria :
Ala...asal gmbr kawen pun da ok..jom la join.. hik hik

CBL :
sila korek cpt gmbr kawen.. mari kita join ini contest

PUANSTOBERI said...

Sue :
Header sue tu ada gmbr asben akak.. dia tak berapa sker di expose dlm blog ni..so, tu yg akak tak letak..sue jgn kecik ati eh.. tp watermark akak da guna kan..siap buh as award lagik.. huhu

Fara :
Fara pun sama eh?? olololo...swit kan kita?? hahahahha.... muntohh...

Ayu :
Haha...aiols ni jarang2 masuk contest..ni sesaja je sbb mcm dah kena ngan theme anniv aiols bln ni. Hihi.

AdiaLuze said...

Oooo..ada GA gak kat cni..

Pe2 pun, sy dh Tag PnS kat link bawah nih :)

http://nadiacontest.blogspot.com/2010/11/ga-akhir-tahun-nadia.html