Wednesday, December 1, 2010

~Pasal KES~

Aku sker gak tgk KES. Yg setiap Rabu-9mlm-TV3.
Sbb dia mcm citer balik kes kes jenayah ber profil tinggi yg terjadi kat Malaysia nih.
Retu dia citer balik pasal kes Canny Ong, pasal Botak Chin.
Bagus. Lagipun dia ada masuk kan sekali pandangan lawyer suma. Aku kan sker ala ala legal ni kan.
And mlm ni tadi dia citer pasal kes Mona Fandey (MF) plak.
Lama da kes ni. Dlm tahun 1993 camtu. Kira aku form 2 time tu. Tau tau mcm tu je lah.
But then, kira mcm folo gak la sesket. Tau la ada 3 org yg terlibat.
Tau gak yg dia ni kalo kuar tv nak gi bicara tu mesti dia siap cantik cantik.
Tau gak akhirnya dia kena hukum gantung.

Dia dijatuhkan hukuman pada tahun 1995 dan akhirnya November 2001, hukuman dijalankan. Boleh google utk tau citer selanjutnya. Aku nak tepek2 gmbr dia, aku cam seremmm la plak. Hihi.

Apa yg aku rasa cam menarik sket adalah sbb kes ni berlaku betul betul kat kg my dear. Kat Ulu Dong Raub Pahang sanun. Sbb kita ni tatau, kita mcm tak seram sgt la kalo lalu situ. Tp kalo tau, sure seram gak kan. 

Tp Ulu Dong ni ada air terjun yg besttt... yg sejukkkk sgt.... yg kalo da berendam tu taknak naek naek la katakannya. Mcm masa aku gi ngan adik2 opis aku ni masa bln 4 lepas. Citer nya ada di sini.

Kalo public holiday mmg ramai org piknik. Tp kalo cuti biasa biasa, ok, tak ramai. Bes. Nak ber bbq ke hapa ke mmg selesa lah.

Jd sesapa ada kg area belah belah sana leh la singgah mandi manda di situ. huhuh

5 comments:

deqlis said...

salam..

deqlis pun tgk KES nie... yg Mona Fandey nie kes berat laa dulu2x..kerat 18 kan?? igt lagik kecik2 dulu....klu wat jahat2x sikit mesti cikgu ker, mak ke akan kata..haa kang kena kerat 18 baru tau..haha..

tp kan masa tgk KES tadi br tau yg MF nie dulu2 artis gak yer?? masa dl2 tak tau pun dia artis.. siap tunjuk dia nyanyi lagi..terbeliak mata deqlis tgk hahaha..

ejaMaria said...

dah beberapa malam tak tengok tv... sakit kepala... lepas maghrib dah tido... :(

PUANSTOBERI said...

Deqlis :
huhu...reen da tau dia tu dulu penyanyi, tp tak penah pun dgr lagu dia.. tp masa tu muka dia pun da sereeemmm kan??

Maria :
Pening ni ubat dia tido je. Ko da pi klinik ke yunk??

cikbedahlaser said...

eh akak ni.. td cite mona fendik.. tetibe cite air terjun...
hahahahah klakau la akak ni...

umah sy x de tv.. pelik2 gak bile dgr org dok sebut KES..KES ni...
tp yg mona fendik ni..sempat tgk skit.. kt giant...kt kawasan TV tu..dorg bukak...

PUANSTOBERI said...

CBL :
Ateee...promot le sket tpt laki akak tu.. teheheheh

Eh..ko bio beno dek, takan uma takde tibi..tibi wosak eh?? antar repair?? tkpe..peh ni le smbar 3D nyer tibi lak..kasik besarrr punya... tehehhe