Friday, May 21, 2010

~PnStoberi & Akhirnya Kini Pasti!~

As per my updated in facebook just now.
Ada yg tertanya2. Ada yg kata mcm tau.
Ini continous dr previous entry yg h.a.p.p.y itu [tak rajin nak link kan semula].
Mana yg tau tu...mmg la pengikut setia blog aku sejak lagi blogdrive, sbb dia tau kegembiraan, kesedihan dlm idup aku. To Za.. akak sgt appreciate sbb Za mmg 'alert' je dgn berita2 akak. Love u dik..
So, this is the answer...


Mmg la mcm 'eleh..dpt 41 pun nak kecoh'. But as aku ckp kat atas tu, sapa yg follow aku sejak dr blogdrive mmg la tau naper pasal menda ni pun aku kecoh.
Mmg ada yg kawan aku da 44 pun, malahan tentah ada yg dah 52 kut [macam..takkan la kut..tp buh kan je].
Di ptg Jumaat yg mulia, aku terima surat ni masa tgh diskas dgn bos dlm bilik dia. Eluk ada clerk dia antar sbb mmg kena melalui bos la kan. Trus dia bkk la sbb ada seal 'sulit'. Then dia bkk je terus dia kata 'tahniah'. Siap trus hulur tgn kat aku. Aku memula blur je. Then after beberapa second baru otak aku leh nak bertindak balas. So...
Mungkin ada hikmah di sebaliknya.
Mungkin dulu mmg bukan rezeki aku.
Tuhan Maha Mengetahui.. sememangnya dulu mmg sudah tertulis bkn rezeki aku.
Dan Tuhan juga Maha Mengetahui kenapa sekarang baru ada rezeki aku.
Sbb juga utk memberikan aku sedikit kegembiraan kerana tidak mahu aku berduka kerana nasib masih tidak menyebelahi aku utk 'rezeki' yg satu lagi.
Owh ya. Penempatan masih di tempat yang sama dan berkuatkuasa 1 Jun 2010.
Terima kasih Ya Allah atas rezeki ini.
Dan terima kasih kawan2 yg sentiasa mendoakan rezeki terbaik utk saya.
Dan terima kasih utk semua yang terlibat.
Alhamdullillah.

PnStoberi : berkat kesabaran.

11 comments:

tinta_biru said...

tahniah k.ida.. kena belanja mkn ni...

-ja aka kakak fida-

ejaMaria said...

wah... tahniah... nnt open table jgn lupe jemput tau... kan dah kata hari tu, pegi je interview, tengok dah jadi hak milik... sure ade org tu bengang je Reen dah dapat 41... congrat!

Che Sue said...

weh.. this mean loan utk umah dh naaaekk!! ni bukan tahap mansion je dh ni...!! upgrade! upgradee!!

Irtiyah said...

Salam
Tahniah.. :) senyum2 selalu.

oto said...

tahniah sekali lagi reen.. masa ko cite pasal HAPPY tu pun aku dh dpt rasa ko naik pangkat.. :)

moga kerja ko makin mantop pas ni... tahniah!!

ps: bila nk blanje aku yg jauh ni plaks..??

PUANSTOBERI said...

AKAK FIDA,
tenkiu sis..nak blanja kita suh Fida turun sini dulu lah. hehe.

MARIA,
ye ye..dgn semangat kawan2 juga saya akhir ia menjadi milik sya. terima kasih suma..muah..muah..

PUANSTOBERI said...

CHE SUE,
manade naikk...gaji aku tak naik tinggi lew..sama je lebey kuang. huhu. tetap dgn mansion lah.
Pssstt : elaun EKA n rumah je naik. Huhu.

PUANSTOBERI said...

CIKGU IRTIYAH :
terima kasih. moga lepas ini ada rezeki yg lain pula kan. Double happiness. Aminnn.. Dan sy doakan cikgu pun akan turut menerima berita baik lps nih.

OTO :
ko kan follower setia aku, so pasti leh tau apa citernya. Takkan ingat aku hamil je tak sudah2 [ehh..] Buleh je blanja, tp puan kena turun KL lah. hehehe :)

ryn said...

tahniah

PUANSTOBERI said...

RYN,
tenkiu :))

Okid said...

yess....kang betul tekaan za..hahah...apa2 pn TAHNIAH kak...stiap yg berlaku pasti ada hikmahnya...maybe rezeki akak utk yg 'satu' lagi tu blum smp msnya....maybe pasni ke...apa2 pn..hanya DIA Yang Maha Mengetahui...teruskan berusaha..go go chaiyok...;-)