Tuesday, November 30, 2010

~Pasal Cengeng Ya Kamu~

Tetiba ku jadi cengeng!
Apsal eh.
Sedang menyelak nyelak gmbr kat album FB kengkawan, aku lak tetiba rasa sebak.
Tgk gmbr kawan sorang tu yg baru bersalin. Rasa baru je tgk gmbr kawen dia bln Februari retu.
Skang da tgk gmbr anak dia.

Aku bukan sengaja nak rasa sebak. Tp dia dtg sendiri. Dlm ati mcm terpikir 'merasakah aku jadi seorang ibu'.

Bukan.Bukan.Bukan.
No.No.No.

Aku bkn tertekan. Aku bkn stress. Sbb kalo aku utarakan citer mcm ni, biasa org akan advise 'jgn stress stress, rilek je..nati lagi susah nak beranak bla bla bla'.
Sekadar meluahkan saja. Takde pun aku nak stress. Cumanya hanya sebak mengundang bila tgk org yg kawen thn 2010 pun da ada anak, yg kawen tahun 2009 pun dah menambah anak, yg kawen 2008 lagi toksah ckp la..dah 2,3 org pun. 

Urmm...rezeki memasingkan. Aku pasti, rezeki utk aku ada juga satu hari nati. Memasing ada rezeki sendiri. Jgn risau risau eh. Lps ni kena bersedia utk buat treatment eh....kataku smbil memujuk ati sendiri.. :))

Toksah risau. Aku kredit gmbr ini - nah amik sini.

8 comments:

Irtiyah said...

Salam

:) comelnya gambar baby tu. Awak kuat sebenarnya. Kalau awak tak rasa apa2 baru awak pelik kot. hehe

Che Sue said...

its ok dear..rezeki kita kat bahagian lain dulu tuhan kasik..aku tgh on sumthing skang ni..if berjaya, aku pasti kongsi~!

deqdeq said...

InsyaAllah...pasti rezeki akn dtg nnt...sabar ye...DeQdEq doakan pn stoberi dipermudahkan rezeki utk dpt baby...

THE LEKAT LEKIT STORY said...

kak stoberi.. sama la kita.tp rezeki dr Tuhan kan?? sy pun tak suka nak semak2 kan kepala pk sal tu.. Lgpun br 7 bulan kawen.. walau org ada bunting pelamin. Apa ku kesah kan?? Kalau Allah nak bg rezeki ntah2 esok test posotif.. kan?? Kan?? so toksah pk byk2.. nnti kita jd mumy plg gempak

hasrul hassan said...

Salam,
cuba cara ini; dah banyak kali saya buat kepada pasangan2 yang nak timang anak.

Manja2kan diri anda dengan baby yang baru lahir - tak kira la anak jiran ke .. anak abang ke ... dan musti laki bini kena wat. Cth: timang2, memain, dukung2 ...

cubalah yer.

cikbedahlaser said...

ntah.. bg sy.. kt blog ni la nak luah kan segala nye...
klu tak luah kite tensi... lg teruk..
org yg ckp..sabar la.. klu stress lg ssh nk preggy..
owhh yg berckp tu x rasa...mmg die ckp gitu..
dlu sblm btol2 serius nak anak..sy pon ckp gitu kt kwn2 yg nk anak tp x dpt lg...
skrg sndri rasa... sndri taw ape rasa nye...

xpe kak.. meh kite sesama berusaha.. jom g cek kt doktor jom... HUKM..isnin ni jom

PUANSTOBERI said...

Irtiyah :
Tsskk....kuat tapi..dalam ati neh..pedihhh... huhuu..

Che Sue :
On samting?? hurmm..sound good..nati share share eh.. hik hik

Lekat Lekit :
Tu la kan..asik melekit je..tak penah lak melekat.. ehh..ehhh... citer pasal apa lak ni.. tetttt..!!

PUANSTOBERI said...

HH :
Ada sesapa nak bagi pinjam anak dia barang sehari dua? huhuhu

CBL :
Hurmm...takleh sergah gitew je. Harus ada surat dr klinik kesihatan. Akak ada member kat HKL. Dia tggu je akak dtg, cuma akak kena pi amik surat sokongan kat klinik lagi. Asik bertangguh je la akak ko ni Pidah.. tatau bila thn nak pi.