Monday, July 4, 2011

~Pasal Floria 2011~


Haha. satu event yg aku rajin dan 'wajib' pegi setiap tahun. Hoho.
Bermula dari thn 2007.
Masa ni blum kawen. Gi ngan osmet n opismet.
Oh. Zaman keding lagi time ni.
Citer dia ada kat blog lama.

Lps tu thn 2008 takdak.
Thn 2009 gi ngan asben lah.
Mana tah gmbr dia. Aku pun lupa letak mana. Dlm lappy la kot.
Tp ada story dia kat sini :
http://pnstoberi.blogspot.com/2009/08/bunga.html

Then seterusnya last year.
Gigih aku pegi jugak. Haha.
Citer nyer kat sini
http://pnstoberi.blogspot.com/2010/07/pasal-gi-floria.html

Last year tema dia bunga heliconia kan.

Thn ni lagi bes kot sbb tema dia bunga ros. Oh. Ailoike ros. Teeheee.
Ros Untuk Selamanya

Justifikasi tema ini diberi berdasarkan simboliknya bunga ros yang dikaitkan dengan elemen cinta dan kasih sayang sesama manusia, alam sekitar dan tuhan yang berkekalan untuk selamanya.

Mengapa ros?

Dengan pemilihan tema dan bunga ini, FLORIA Putrajaya 2011 akan dipenuhi dengan kehangatan, keharuman dan keindahan bunga ros yang berwarna-warni dan mempersonakan. Selanjutnya:

-     Mempunyai kepelbagaian jenis dan warna, melebihi 100 spesies yang boleh didapati di Asia Tenggara dan lebih 300 spesies di seluruh dunia.
-     Mempunyai nilai komersil yang tinggi dan amat sesuai digunakan dalam reka bentuk landskap, bunga gubahan dan hadiah kepada yang tersayang.
-     Mudah untuk ditanam dan dibiakkan bagi keperluan hiasan landskap dan taman.
-     Koleksi dan pelbagai spesies Ros dapat diperkenalkan kepada pengunjung.
-     Buat julung kalinya, Putrajaya FLORIA akan mempamerkan gubahan ros di setiap taman.

Jadi meh la kita pegi berbunga bunga di sanun sanun sanun...
Aku minggu ni tak leh pegi la sbb balik kampung, so, mungkin next week tu la kot. My dear kata 'takyah laa...' Haha. Mana leh. Acara tahunan neh. Ngeh ngeh ngeh :D

Festival Bunga & Taman Putrajaya 2011

Tarikh: 9 - 17 Julai 2011

Tempat: Pesisiran Tasik, Presint 2, Putrajaya

Tema: Ros Untuk Selamanya

Waktu Buka:
9 pagi-10 malam (Isnin-Khamis)
9 pagi-12 tengah malam (Jumaat-Ahad)

Utk keterangan lanjut leh masuk web dia ni : Putrajaya Floria 2011

4 comments:

aDieyZa said...

thn lps zana x pergi sbb masa tu zana kahwin.. thn ni harus pergi!! jom jumpa kat sana.. hihihi..

Anum said...

suka bunga2
segar je

Nana said...

xpenah kesempatan lagi pegi ntah bila la dpt pegi ni ntah

PUANSTOBERI said...

Zana :

Jum jumpa jommm... kakreen kalo pegi pun mebi on 16 Julai - ptg. Jadi..ayuh..jumpa di sana sana sana :P

ANUM :

Jum jum..kita jumpa jumpa di sana.. hik hik "D

NANA :

Pegi la nxt week. Gi ajak dak Nana Alfianaz tu. Leh amik gmbo lompat2 tepi tasek. Miahahah (T___T)