Tuesday, July 19, 2011

~Pasal Floral Parade Putrajaya~

Seme org da up entry Floria Putrajaya.
Jadi, aku pun nak menumpang sebok bok bok la gak kan.
Hihi.

Berkesempatan jugak pegi Floria Putrajaya 2011 ni.
Tp kali ni pegi malam sbb nak tgk Floral Parade tu.
Tnya my dear, nak gi siang or malam. Dia kata malam sbb siang mcm sama je. Tgk bunga je kan.
Aku pun oke lah. Sbb lagipun da puas tgk bunga2 kat CH tu kan.
Skali entah cena dia leh lupa ada live match Liverpool vs Malaysia tu kan.
Cam berat ati je nak kuar. Huhu.
Ai mana taw.. yu yg minat, yu la kena amik tau. Kalo ai tak siap lagi takpe, ni ai da siap. Maka tak bleh la cancel kan. Teehee.
Tp sebenarnya, if my dear tau ada bola, dan kiterang tak pegi, mmg la berbaloi, sbb aku bleh lupa ari tu adalah malam Nisfu Syaaban. Yang mana aku ralat sgt sbb terlepas peluang.
Tkpe lah. Nak wat cena. Nak sesal pun tak guna. Harap jadi pengajaran utk this coming Ramadhan lah.

So, ke Putrajaya kita.
Smpai pun da malam. Apah pun tak napak dah.
Maka tggu je la Floral Parade yg start kul 9.

Before tu ada brass band show. Import dari Kuantan maa.

Ttiba tingat brass band sekolah rendah aku dulu. Camni lah. Smpai kemana2 derang pegi, ada je jemputan. Masa tu mmg glamer la sekolah aku. Tpnyer aku tak masuk. Alasan, ayahnda ku itu takmo anak nya main panas. Hihi. Kan kalo brass band ni dia training tgh2 padang seme.

Lps tu ada nyanyi2. Baru ada floral parade.

Jgn muntah. Gambau byk ni.
Ada 13 kapal berhias kesemuanya.

Memula kuar kapal berhias Tourism Malaysia. Meriah. Cantik

Diikuti Perbadanan Putrajaya.

Seterusnya terselit Brunei plak.

Air Asia yg merah merah. Siap ada awan nano nano nano lagik. Hik hik

Icity- ada lampu salji salji lagik..

Genting Highland

Yes. Yes. Yes. YTL Hotel.

Johor dgn tema Taman Negara Endau Rompin nya.

Pahang wif Fraser Hill touch.

Lalalalala... Terengganu kiteee...

Perlis. Mangga Harum Manis dia tak tinggal.. Hihi.

Ah! mana lagi kalo bkn negeri ku.

Napak keta lembu pun da tau kan. Melaka

Last but not least. Cruise Putrajaya.
Lps tu ada seme kapal berkumpul. 

Dan ada nari2 lagi. 

Pehtu... acara kemuncak. Bunga api la.


Haha. Aku set mode 'firework show'. Lps tu amik. Camtu la jadinya.
Sbb org kalo amik mode tu kena pakai tripod. Kalo tak, mmg gego camtu la ke gayanya.

Lps tu abis... nak balik giler jem la jadinya.
Mujur ada satu family Indian ni. Dia la bkk jalan kuar sbb keta langsung tak gerak. Org jaga traffic seme takde. Agaknya dia nak balik Penang da lewat kot (sbb plat keta dia P. Aku assume la nak balik Penang). Jadi, sgt ber terima kasih sgt pada org tu. Plak tu jln dia bkk tu mmg dpn paking kiterang je. Jadi, Alhamdulillah..tak lama sgt stuck.

Tu je lah. Dah la kot. Tetiap thn pegi dah. Thn dpn tak pegi dah kot. Sbb masa tu dlm pantang.
Eh.
Hahahahah.

8 comments:

pnsusu said...

cantik time malam kan kekda,,,tak da tenaga dah nak pergi malam

syanasaid said...

aku mula plan mmg nk gi malam minggu tu
tp tukar plan lepak shah alam jek
frust gak la

cikbedahlaser said...

ahahaha.. dr ari ape tah nk pergi.. tak pergi2.. ari jemahat aritu ajk incik suami.. tp sy melalut mende tah smpi die mrajuk..trus thn ni lansugn x pergi.. hahaha

aDieyZa said...

kak, zana pergi siang & malam.. kamera zana pun x canggih so ambik gmbr byk x jadi terutamanya gmbr2 bot.. nak kumpul duit beli kamera canggih la mcmni.. huhuhu

PUANSTOBERI said...

PNSUSU :
Cantik utk tgk kapal2 ni je la. Bunga2 tak napak apah dah.

SYANA :
Kalo tak leh kita jumpa2. Hihi.
Tapi tak mungkin sbb org ramai bangettt

CBL :
tkpe..gi thn dpn yaw. ke nak sesama dlm pantang? hahah

ZANA :

gmbr malam mmg kena set kamera mode malam. Baru cunh. Tp gmbr yg firework tu patut ada tripod, baru bes. nak beli tripod la cemni. nati bleh usung pi HK. hihih

eda_ej said...

dalam pantang??? jeng.. jeng.. jeng.. hehhhe..

Cik Anita said...

eh dalam pantang??hihi

Dah bertahun Nita duk serdang tu, tak pernah pun sempat nak g Pesta bebunga ni...

Tapi yang tahun ni tengok macam lagi meriah kan? ke macam aje..hehe

PUANSTOBERI said...

EDA :

Jeng jeng jeng..! Haha.

ANITA :

Eh. Pantang la tu..pantang tgk. Teehee.

Tahun ni lain sket sbb ada parade ni lah. Kalo bunga2 tu lebih kurang je.