Thursday, July 28, 2011

~Pasal Idaman Hati~

Yey!
Sukanya la hati ini.
Tp ni kira di antara kegembiraan aku lah.
Yg paling top kegembiraan adalah gi jalan2. Itu mmg tak dinafikan.

Ha kegembiraannya adalah - bila masa aku jumpa sesuatu yg muat, fit, sesuai dan sesaiz dgn aku.

Susah woh kalo ber saiz agak luar biasa ni.
Dulu lagi la. Kemain susah nak carik baju ready made ber saiz muat-muat dgn badan aku.
Ni da gomok sket ni, ok la.
Tp kadang bahagian kaki dia tu kena potong gak.
Tkpun kalo kain baju kurung, ko kena la lipat lipatkan bahagian pinggang tu. Dah tebal semacam.

Tu bila sekali jumpa yg sesuai rasa gembiranya la hai rasa hati. Hihi.
Lama dah aku carik baju camni.
Tp mana la nak ada saiz aku ni.
Tp akhirnya jumpa jugak idaman hati. Wiee..
Syok.


Ini lah dia baju yg ku idam-idamkan.
Dah lama dah. 
Skang baru bertemu.
Bes lagi sbb tangan dia da siap ber lengan. No need la inner, lagi pun baju ni dia buat lining. Kain pun jenis sejuk.
Kat In-Trend (edisi Raya) pun kata baju ni still 'in' dan masih boleh dipakai di hari raya nati. Hihi. Bes. bes.
Tak perlu alter segala. Terus terletak di badan saja. Tak sabar nak menggayakan di pagi raya ketika solat hari raya.
Usah ditanya harganya berapa, sama lebih kurang mcm kat luar sana.
Dan lebih menggembirakan tidak terkata, bila sang suami yg belanja pula.
Hihi. Tenkiu my dear!

Ops. Baju ni aku beli kat Promosi opis aku ni ha. Hari Isnin retu.
Promosi Kraf Aidilfitri.
Sapa ada kelapangan leh la jengah2.
Tp takde la byk sgt jualannya. Tp ada la, kot nak carik aksesori cantik2 tu. Kuih2 raya pun ada, leh tempah nati. Baju2 ready made pun ada. Tp byk baju pompuan lah.
Nak cuci2 mata leh la. Smpai 29hb ni.

18 comments:

Cik Anita said...

kira tema raya kali ni bercoklat lah eh? eh colour coklat kan tu?

Nita pun teringin gak baju pesyen cam gitu, tapi belum ada masa nak beli. Jugak belum ada duit sebenarnya.hihi :D

||aLeaSaRa|| said...

wah mesti sisi yg plg cantik bergaya masa pagi raya nti tau!kite tak sesuai pakai sbb petite type,kang pakai menggelebeh macam baju tidur lak huhu....

AdiaLuze said...

Waahh .. Ala2 oren ke tema ko tahun ni .. Gorjes la sis .. Aku nak pakau baju camni takut nampak cam pegnen plak .. Almaklumla .. Bdn dah membelon ni .. Hehehe

Teratak Hami said...

Ni baju raya ke? Cantikkkk .... Lengan berambu-ramba. Hati2 senduk rendang di hari raya, tak pasal2 semua "disapu" nya.

ch@ said...

huaaa kita juga yg tak jmpa2. mmg takde saiz, bila pakai yg saiz kecil pn still nmpk mcm bj berjalan.

Yan said...

jauh nak menerjah tuh

yan pn tingin gak pakai baju cemni..tp tp.. tula saiznye tuh ish ish

ejaMaria said...

oh... saya ketinggalan berita beberapa hari ni... :(

syanasaid said...

beb hadiah da smp
tq so much tp xsempat lg mau update kt blog

cun la baju tu
aku pn ngidam baju gini
tp laki ku habaq aku pakai mcm casper..huwaa jahat kan

PUANSTOBERI said...

CIK ANITA :

Nop... tema thn ni bkn coklat. NI baju utk gi solat raya je. Hihi.

Nita kalo pakai sure cantik sbb Nita jenis tinggi dan badan std kan.. so, nati kumpul duit dan beli ya :D

PUANSTOBERI said...

ALEASARA :

Haha. pakai pagi tu je. Idak la nak bawak beraya. Ssh nak amik rendang kan. Tersauk bawah lengan. Haha.

Akak pun jenis petite gak. Dulu lagi ssh nak carik. Skang da gomok sket, da sng. Hihi :>

PUANSTOBERI said...

ADIALUZE :

Ini mmg napak cam peknen. Ok gak tu. Nati tak yah susah2 aku nak bersoal jawab kalo org tanya aku peknen ke tak. Miahahah. Bijak tak??

PUANSTOBERI said...

TERATAK HAMI :

Nak wak gi solat raya je kak. Lps gi kubur seme, balik umah salin baju lain. Hik hik :>

PUANSTOBERI said...

ch@ :

Sbb tu akak seronok. Mmg takde saiz kecik. Akak da carik seluruh tpt, tp rezeki jumpa kat opis je. Tu yg sker sgt tu.Muat2 je seme. Sukaaa... :>

PUANSTOBERI said...

YAN :

Kalo da jumpa saiz sesuai rembat je. Sesekali kita bergaya kayak retis2 kan. Bahahaha. :D

PUANSTOBERI said...

MARIA:

Ha..aku ada msg ko retu. Dpt tak??? kalo nak dtg, Jumaat ni sempat lagi. Tp tade apa yg menarik sgt pun kali ni.

PUANSTOBERI said...

SYANA :

Oke.. tenkiu2 sbb inform.
Elok tak keadaannya. Wisau aku takut dia berderai je.

Hahaha. takpe..pakai kan je.. casper pun casper lah. Hik hik :>

Nana said...

tingin nak pakai bj gini
tp segan rasa mcm glamer hahaa

PUANSTOBERI said...

NANA :

Oke la glamer.. hahah.
Kiterang oke je sini Nana. Kalo ari Jumaat, ada je yg pakai gini. Jadi takde masalah :)