Thursday, July 14, 2011

~Pasal Cuti Cuti CH : Penginapan~

Penginapan kami utk 2 ari 1 malam adalah di Natasya Resort.
Letaknya di area Kea Farm.
Atau secara specific nya di Equatorial Park.
Memula aku igt Natasya Resort ni ada macam area resort besar dia punya lah.
Rupanya apartment. Kena check in dulu kat opis dia yg dkt entertainment complex yg dkt Equatorial tu. Pehtu nati kena masuk kat area apartment dlm Equatorial tu.

Apartment dia 1 bilik tidur, 2 bilik air. Tp luas.
Fully furnished lah. Ada peti ais, microwave, day bed pun ada. LCD TV (ke LED TV ke tah).
Dan lebih berbaloi baloi sbb dpt rega promosi.
RM150 sahaja per nite. Lagi plak aku check in ari Ahad.
Leh tgk web dia lah utk rega2.
Kalo takde promo reganya RM250 (weekday)

Apa yg bes adalah, leh jalan kaki je gi Kea Farm!
Bes gilak. Sesampai lepas letak barang segala kiterang dah jalan kaki gi tgk2 dulu.
Lps tu pepagi esuknya pegi lagi utk soping2 sayur jagung segala.

 Mmg leh napak resort kiterang tu dari Kea Farm.
Tanpa perlu pening kepala nak paking tepi jalan yg sempit tu.

Lps tu dkt gak ladang stoberi - EQ Farm.

Ada balkoni yg leh lepak2 minum teh sambil makan scone.
Eh. Masa tu takde scone. Makan ngan stoberi je.

Pehtu napak pemandangan yg menghijau.

Err..tak terlalu menghijau, sbb ada bukit da kena tarah.

Hurm..sbb ni lah makin panas CH ni kan.

Tp sbb rega promo takde breakfast lah disediakan. Tp tak menjadi kesusahan. Beli roti, makan je lah.

Apa pun oke la. My dear kata, lenkali kalo dtg leh la duk situ lagi.
Err.. bila lain kali tu bang??? Teeheeee :D

17 comments:

cikmOt said...

huwaa...nak p kameren lagi...tolonng tolong....tunggu tahun depan la kut...sob sob

AniE said...

bestnye kekda,
nak p asik tak jadi je,
pade hal x jauh mane da..
hhehe, 1day pasti sampai=)

eda_ej said...

bilik nampak cam best.. selesa je tengok.. nak kene wat proposal ni.. hehhehe..

aDieyZa said...

thanks utk semua review ni & review akn mendatang.. sgt membantu!! suka2!!

akk, zana ada tag akk tau.. sila jawab ok!!

ღ p!nk veLvet ღ said...

pergh! bestnyer gi cameron ... da lame tak gi *sobs sobs*

aleen aiden said...

wah,150 je per nite.itu da kre berbaloi2!Hu3

Anum said...

wow seronoknya sis
anum lama x pg , last pg 2 tahun lepas

PUANSTOBERI said...

CIKMOT :

Eh. bkn yu baru pegi ke?
Tpt ni kalo lama skali tak pegi, baru bes. Kalo pegi selalu nati tak bes lak. Hihi

PUANSTOBERI said...

ANIE :

TKpe..nati pegi yaw :)

PUANSTOBERI said...

EDA :

Ye..sila buat proposal pada yamtuan anda. Hihi

PUANSTOBERI said...

ZANA :

Ok..welkam :)

Yeps..akak da tgk, nati akak buat eh

PUANSTOBERI said...

PINK VELVET :

Tkpe..nati bleh pegi :))

PUANSTOBERI said...

ALEEN AIDEN:

Yeps..tp promo dia smpai bln Ogos ni je rasanya. 25hb kalo tak silap.

ANUM :

DIa kalo kerap sgt pegi pun, tk bes jugak. kena lama sket tak pegi, pehtu baru pegi, ha..tu baru bes :))

cikbedahlaser said...

ade bath tub eh?? yeay.. next time mau try sini lak...sbb selalu dok kt tudor inn brinchang... pastu aritu incik suami ngadu..sudah tidak suke tido situ lg.. next time die suruh cari tpt yg lebih selesa... means lg mahal la.. heheheheh memintak la taim ai pergi nti ade rege gini gak..

PUANSTOBERI said...

CBL :

Ada bath tubbbbb... asal awak sker ada tnya hotel ada bath tub ke tak?? ha..ni misti sker berkubang dlm bath tub sesama ni yea.. *tetttt*

Tehehe.. oke, jgn marah. Kekda gurau2 ajerrr..

Tp kalo tak rega promo, reganya still oke. sepadan dgn rega apmt tu :))

tertipu said...

natasya sgt x selesa.berhabuk pada lampu2nya..langsir pn sama..bersawang...hapak.1 mlm je sy stay sana.pastu sggp g equatorial even 1 mlm rm350.sy x sarankn kwn2 sy ke natasya.

tertipu said...

natasya berhabuk..hapak..bersawang...sy baru bercuti di sana last wk!