Thursday, July 21, 2011

~Pasal I'm Lovin It~


Tgk entry Che Bedah pasal ni.
Hurm. Hurm. Hurm.
Berjaya woh aku tak gi beli. Walau pun ini adalah feveret aku kalo beli beger kat Mekdi. Eh. Spicy Mekciken pun sker gak. Mekciken pun sker gak. Lar. Macam seme sker plak aih.
Skang plak giler dgn Cheese Mcshaker tu. Sanggup beli large meal utk dpt mendalah shake shake tu.
Oke. Jadi, walo da 2 kali dia kuar, aku tak pegi beli pun.
Suka la. Sbb berjaya tahan diri.


Tp ye lah sgt tu.
Last week, dua mlm berturut2 mentekedarah McD. Hoho.
Memula Jumaat malam - blank nak makan apa balik dari Care4 - trus belok gi drive thru kat McD AU Keramat tu. AU berapa ah? Yg attach ngan Petronas and Giant tu.
Oh. Agak melembap eh. Sbb kiterang biasa drive thru kat McD Jalan Pahang. Situ mmg tip top servis dia. Laju.
Masa tu order aku order double cheese burger n my dear- mc chicken.

Then malam esuknya - lps balik dari Floral Parade tu. Dah hampir tgh malam. Nak ke mamak pun cam takde idea dah mamak mana nak pegi. Aku bg cadangan NZ, tp my dear kata jenuh lak nak masuk sana. Ok. Ok. McD je la. Mana lagi. Hoh!
Lalu belok ke Petronas yg dkt Astro tu kan. Nak drive thru. Tp cam melembap je tgk nyer.
Masuk dlm. Tgk lagi lembap. Satu kaunter je bkk. Nak nak plak tgh q ni, pastu dia ttp camtu je kaunter tanpa notice.
Woh! Brader 2 org dpn kiterang tanya, pehtu baru dia bagi tau, satu je bkk. Ek eh. Kau tak bleh ckp ke lps last org yg order tu. Lalu kiterang tros kuar.

Kuar tu bkn mogok-majuk-tanak-makan-Mekdi-dah. Ke Ampang Park kita.
Sbb tau situ efisien. Cpt plak tu walo ramai org.

Ceh! malam pun mcm siang. Ramai org. Tau je lah. Malam minggu katanya. Dkt kul 12am time tu.
Order ayam goreng spicy for me. And GCB for my dear.

Muntah belahak dua ari berturut2 makan McD.
Lps ni harap2 takde dah la. Lps ni nak cuba tahan smpai lepas raya. Boleh tak?
Sbb aku patut 'pantang' fast food ni. Tp aku dah 'pantang tgk' plak. Acena?

Psstt.. tgk kat web McD.
Skali da kuar triple Cheeseburger la plak. Trimendeous katanya.
Limited time only.
Ceh!
Udah la dah gaji reni (attn utk Che Bedah - ahkak da gaji... hihik...)

10 comments:

ejaMaria said...

yeay... doa pendinding aku masih kukuh... aku pantang gak - psl diet berat terlebih suda... ;p

Anum said...

ala sis makan je..
hahhahha

cikbedahlaser said...

OMG....
lg mak rasa tensen... owhhhh.. terus rasa nk keje Kraftgn..alo puan .. tlg bagi sy bolos masuk kraf boleh? hahahahahahaah

sy aritu pon cam pantang mekdi ni.. biasa la hot-hot ciken shit... tak kemana jugak... pastu post lak kt fb ke blog ke.. nanti mst kak maria tegur.. ekekekeek... tensen die asyik tgk sy terlepas diet .. ekekeek


(tp btol la.. klu tgh trying ni.. bnd2 camni mmg kena elakkan la..kan?)

hakak CNN said...

apa lagiiii serbulah mekdi yang berdekatannn..punohh kejayaan hari2 smlm tak mkn mekdi...hahaha..

syanasaid said...

senang gile hidup skrg ni
lapar teros print kupon
hahaa

eKa said...

alor terliur je dgr org sebut mekdi...rasa cam nak g cari gak dis week...tp tu la ada kelas tambahan...kalu nak g gak,kene stay sana la gamaknya....fenat2...bila la derang nak buka mekdi kat sini ooooh

kekucingkatz said...

hoh...ada triple cheeseburger....huhuuhu!!!...
tp aku nak kurangkan makan mekd...dah 2 minggu x jejak kaki...adeh...ke laut le jawabnye...

PUANSTOBERI said...

MARIA :
Haha. Gud. Gud. Aku ni yg asik bolos je dinding. Bahaha

ANUM :
Owh.... pasti makan gak nati tu. Haha

CBL :
Kiterang kalo ada promosi je cpt. Kalo tak biasa2 jugak. Haha.

Menda camni, tk trying pun kena elakkan. Byk tak elok dari elok, tp itu lah yg kita sker. Haha

PUANSTOBERI said...

CNN :

OMG...
mmg tak leh tahan kan?? Hihi

SYANA :
Tu la pasal.. hihikk

PUANSTOBERI said...

EKA :

ADa hikmah tau jauh dr tpt2 camni. Dpt gak la berpantang. Hihi.
Kalo tak..pantang tengok jadinya.

KEKUCING :

Tu la pasal. Triple plak dahhh...