Friday, July 29, 2011

~Pasal Tema Hari Raya~

No no no.
Mukann... yg tu bukan baju raya saya.
Teehee..
Ramai yg igt tu baju raya saya dan tema saya tahun ini adalah coklat.
Sebenarnya sblm ni aku maleh nak citer pasal tema raya sbb aku lum habis ganti puasa.
Walhal sedari awal tahun da ada tema, da plan 1 family and bln 6 retu da siap pun baju raya.
Bahahahah (T__T)

So, last week da sambut raya ngan adik2 unit aku, baru leh citer.
Bahahhaaha.

Tema aku ada lah 


Jeng..jeng..jeng..


jeng..jeng..jeng..


jeng..jeng..jeng..


jeng..jeng.. jeng.

lalalalalaa..


lalalalala


lalalala..



ko ape hal pnstoberi??


nak mintak penyepak ke haper??

Muahahaha.....


oke lah..tema raya aku tahun 2011 ini adalah...



Taraaaaaa

Ha.. gitu la.. Maroon ya...maroon. Tp bukan itu la baju aku. Tu aku amik kat blog ni ha- sini

Tp aku pun thn ni mmg buat kebaya.
Baju satin kaler maroon (tp bila da siap aku tgk, eh..ini mcm merah hati je nih. Merah hati n maroon lain kan?? ke sama??)
Dan berkain songket dari warna senada.
Haha. Kebaya uolsss...muat lagi ke aku yg da macam tong gas nihh?? gerun pun ada. Takut pepagi raya pakai2, tgk tak leh nak butang uols.. ha, cenggana??? Hahaha.

Tudung pun da ready.
Masa Ariani buat sale gegila retu aku da beli yg platinum punya.
Simpannnn....raya nati baru resmi. Gigih tu aku simpan agar tak napak di pandangan mata ni.

Dan aku juga telah memaksa seluruh kaum keluarga lain memakai maroon jugak.
Kami adik beradik seme beraya di kampung aku tahun ni. So, aku mau seme napak sedondon.
Tp kau tau lah anak2 bujangan aku tu, bkn sker nak sedondon dondong neh.
Lps tu aku sound kat grup family kiterang kat FB
"takpe la kalo korang tak nak sedondon raya tahun ni, ucu nak wat apa kan..?"
Sekali ada yg jawab
"sapa kata taknak, org nak la"
Hahaha. Ate nyer, omak ea yg kata anak nya taknak sedondon.
Bahahahah

Aku rasa kaler merah/maroon ni sgt menyerlah ke dondonannya kalo pakai seme skali.
Sbb tu aku pilih kaler tu.

Eh. Igt lagi contest aku last year.
Kalo korang lum pilih lagi tema.
Leh semak sini - gambar sedondon
Ada himpunan 100 tema yg boleh dicari. Hihihi.
Ai pun dpt ilham kat contest itu jugak. Itu la gunanya ai buat contest. Bukan 'kosong' je. Hehe.

Itu saja. Tema mak maroon tahun ni.
Tema uolssss???

Hik hiksss :>

*Tp berani mati je ni nak bertema tema bagai sbb baju laki aku pun lum beli lagi. Igt nak beli hok redi made je. Skali sok da takde saiz. Fadan Huke la kan. Mendapat la sorang maroon, sorang ijau pucuk pisang. Bahahahaha.

14 comments:

Yan said...

yan pn masih blur2 nak tema kaler ape tahun ni... aritu survey2 kat tesco.. sbb ade satu kedai tu je..ade baju kurung/melayu.. dari parents sampailer ke anak kecik umur setahun dua..kedai len byk baju pmpuan je..

belek punye belek.. angkat yg kaler grey.. hubby cakap 'setuju setuju'.. wah tetibe dia setuju kaler grey igt dia tak kenan.. mcm cantek jugak.. ermm tp tak decide lg.. aritu bawa tangan kosong je.. lenkali p lagi bawa duit sekali.. baru puas ati gegege...

ZaNa aDieyZa said...

purple!!!! mula2 pink but sampai kedai tukar purple.. huhuhu..

merah hati bukan sama dgn maroon eh kak?? hihihi..

anie said...

wah raya nie sis maroon five la ek..hihi

anie awal tahun da beli kaler purple2 pink..hah kaler ape tu..tue sumer pilihan kaler myhubby la...tiap2 tahun dia yang pilih kaler...

Cik Anita said...

lorh maroon rupanya!best-best.

ingatkan kaler cokelat semalam HAHA.

Colour maroon ini adalah kaler impian Nita sanding. keh keh keh.

AyangAizul said...

kitorg lum ada theme lg psl bj raya lum ready pun lg...

plan memula nak pkai bj2 knduri kawin adik/adik ipar hr tu tp dah lps knduri tu byk lak jmputan knduri... abes dah lanyak bj2 tu. so, dah xseswai pkai wat raya

jdnyer tema bj raya anak2 kena tgu ummi dorg ni beli bj dulu. mana yg berkenan, br dorg leh beli ikut kaler bj ummi dorg. abah dorg xyah beli bj raya psl bj thun2 lepas pun pkai time raya jer...

*adiah dah diterima.... tq byk2 yek...

Diana @ bilakukatacinta said...

tak pernah buat kaler maroon..thn ni masih tercarik2 ag tema warna

D_08 said...

Ni musti PnStroberi udah buat baju ghaye kan????? maklomle....kalo ndak tempah sekaghang ni.....takde yang beghani nak ambik lagi ni..... kecuali le kalo beli baju yang siap .....

PUANSTOBERI said...

YAN :

Grey pun oke jugak. Jarang je org buat kaler tu kan. Bes. Bes. Misti cantik kalo da ada sesiap kaler tu. Hihi

cikbedahlaser said...

tak de tema.. uhuhu sbb raya kt umh mentua...
dabel stenderd?? hahahaha xde kaki nk boria ar..xbest...

tp cadang nk suruh abgnakkal pakai baju nikah dlu.. eheheh

PUANSTOBERI said...

ZANA :

Akak sker purple tp napa baju raya jarang ada purple. Mungkin baju biasa2 da byk purple. Hihi


Merah hati tu maroon la ek. Kekekek.. sengal ahkak ekau ni..

PUANSTOBERI said...

ANIE :

YEps..maroon tapi bkn maroon5 ni maroon...errr..berapa ramai tah ahli. ramai dah tu. hihi.

Owh. purple pink. cantik cantik :D

PUANSTOBERI said...

CIK ANITA :

YEpss... cantik jugak baju kawen kaler maroon.
Hihi :>

PUANSTOBERI said...

DIANA :

Mungkin leh dptkan idea dari contest yg saya buat tu :))

PUANSTOBERI said...

D08 :

Dah tentu la udah Yob. Smpei ke Kuale nempahnya ha..mcm org kulompo tak reti nak embuat baju. Haha.