Wednesday, July 27, 2011

~Pasal Ramadhan Terakhir~

My dear tgh tgk drama Samarinda terbaru ni.
Ramadhan Terakhir.

Aku lum tgk bebtul lagi.
Tgk dia nyer pelakon dulu n jalan citer.
Tp pelakon aku cam tak berapa nak familiar, kecuali Isma Daniel ngan Kak Hawa tu je.

If napak cam bes, oke. ai folo.
Tp bila aku tgk time Isma Danial tanya pada pembantu rumah baru dia tu (Tasha Shila)
"ada ayah?"
lps tu pompuan tu kata,
"sejak lahir saya tak penah jumpa ayah saya"
Dan Isma Danial ter pause sekejap.
Aku da dpt agak - ni mesti Isma Daniel tu la ayah dia.
Tp mungkin salah, mungkin betul.

Mls nak letak sinopsis. Bleh gugel je.

Aku nak cakap pasal pelakon dia je.
Aku tak berapa familiar ekceli dgn Tasha Shila ni.

Dia belakon citer apa eh?
Dalam citer ni dia bertudung, jadi baik je. Kena masak nasik goreng utk tuan umah dia hehari waktu bulan puasa. Hihi :D

Lps tu yg jadi Mazni, isterinya Isma Daniel ni  Fazlina Ahmad Daud.
Seriyes, aku blur drama apa dia ni berlakon.
Nak tau pasal dia leh klik sini gak.


Ni ending misti sedih nih. Tengok tajuk pun tau.

Dan kita tgk adakah dapat menandingi citer Ramadhan thn lps.
Syurgamu Ramadhan


Oke. Oke. Yup.. ai tau... takde apa yg dapat menandingi di bln Ramadhan ni selain amal ibadat kita. Worait :)

*All images : google.

17 comments:

SyUhAdA said...

bes ke?

Cik Anita said...

hurm.

apa2 cerita pun tak boleh tengok. sebab Nita dah pindah rumah baru dan tak ada tv pun. T_T

*nangisssss*

AdiaLuze said...

Aku ni drama2 melayu lepas Nur Kasih dah jarang nak follow .. Tapi kalo bes ko gtau la ye .. Leh aku tgk .. hehehe

ch@ said...

ramadhan terakhir, kita mcm pnh dgr ada cerpen tajuk yg sama macam ni, kalau ikut cerpen tu, mmg sedih endingnya. tapi taktau la. nk follow tapi pkl 9.30pm dh terlelap, cemana tu?

Yan said...

aha... yan pun baru tgk 2 episod.. cam bes jugakla... tp tula terpk adekah setanding Syurgamu Ramadhan..

pelakon2 dlm cite ni okla.. ade muka baru & lama.. takla muka yg same je.

Fazlina sebiji macam ogykn.. dia tak byk berlakon.. tp adela 2-3 drama dia yan tgk.. kat tv1 bulan lepas ade kuar.. klu astro dulu2 ade.. mgkin dia byk teater kot..

~ain said...

Puan Mazni tu adik Ogy Ahmad Daud kan?

deqlis said...

tgk yg semalam... ok laa rasa tasya shila nie nnti dpt membawa keluarga sesat nie ke arah jalan yg lebih lurus...

tasya ni pernah berlakon drama gemilang..dgn tiz zaqyah dan shah jazle tue.. citer2x lain pun ada jugak..selalu watak penggoda jer..kali nie watak lain sikit..

PUANSTOBERI said...

SYUHADA :

Entah la Syu, baru 2 episod kot. Tatau la nak kata bes ke tak.

PUANSTOBERI said...

CIK ANITA :

Alooo...syiannn... tkpe..nati beli tibi, leh tgk. hihi

PUANSTOBERI said...

ADIALUZE :

Haha. aku Nurkasih tu aku tak folo. Aku kalo citer kayak2 Nurkasih tu aku kureng. Tp kalo cam Anissa tu ari, tu takpe. Hik hik.

PUANSTOBERI said...

CHA :

Haha. Akak pun kalo bln puasa nati, awal da lelap. Tapi tatau la kan. Kut nati ter folo lak. Hihi

PUANSTOBERI said...

YAN :

Tu la tu. Last year, Reen folo tu Syurgamu Ramadhan tu. Hihi.

Yg Fazlina tu, tu asben kata, ada dia ni berlakon, tp skang ni dia jadi watak utama lak kan.

PUANSTOBERI said...

~ain :

Ye lah tu. Hihi :)

PUANSTOBERI said...

DEQLIS :

Ha. btul la kut. Sbb baca sinopsis dia mcm ada agenda la bila Tasha Shila ni masuk umah tu.

Owh.. kiter tak tgk gemilang. Ptt rasa cam tak familiar muka beliau. Huhu

cikbedahlaser said...

suke fazlina ni nye dialog.. selamba je... tp bru tgk mlm td je pon... perghh artis ni.. nmpk cam baik je taim pakai tdun... bile realiti.. mak aih....

Nana said...

br stat tgk semalam
dapat rasakan cite ni bez

PUANSTOBERI said...

CBL :

Akak tak berapa familiar Faz tu. Em. Kita doakan je lah derang terbuka ati utk mengenakan tudung sebagaimana derang lakonkan tu :)

NANA :
Asben akak layan la ni, akak tak berapa tgk lak.