Saturday, July 9, 2011

~Pasal Sana Sini Roadblock~

Sana sini org merungut pasai roadblock kat KL.
Nak wat cemana?
Tu dah tugas polis. Kang jadi huru hara lagi korang bengang. Jadi, ikutkan je lah.
Menda ni takde la menyusahkan kalo kita plan.
Unless mmg time tu hang mmg da emergency sesgt, contoh mcm ada member nak bagi pinjam 1juta. Kena dtg gak KL mlm ni, kut tak, tak dpt sejuta tu.. so, terpaksa la ko hadap jem segala tu kan.
Ni mmg da tau, akan dan pasti punya byk road block.
KL mmg byk road block dr last week.
Ari Sabtu/Ahad heli da start berlegar2.
Makanya mmg kita tau, jalan akan havoc. 
Menda leh plan maa.

Aku pun nak balik kg, even mmg tak kacau la kan sbb nak keluar KL, pun aku buat plan A n plan B. Plan A aku adalah balik kg pepagi buta ari Sabtu sbb aku tau aku takkan leh lolos kuar jalan Tun Razak tu even aku berdesup balik on time kul 5. Paling2 tidak aku akan tett-cecah TnG Jalan Duta dlm kul 7 atau mungkin lebih.
Pagi buta di sini adalah kul 4.30pagi yg bila mana aku citer kat mak aku, mak aku kata 'ye ke'. Dan bila aku citer kat adik2 opis pun derang kata "ye la tu Kekda".
Okeh, oleh sbb derang ni tidak mempercayai keyakinan aku utk bangun sesubuh sepei'e (dan aku sendiri pun tak yakin benarnya. Bahahahha),maka kita harus ada plan B.

Plan B adalah, mintak kat boss balik awal. Boss pun paham keadaan jalan.
Maka kelulusan diberikan, jadi kiterang balik kul 3.30pm dari KL. Alhamdulillah...sewaktu jam 5, mendengar berita di radio mmg la yakin keadaan ketika itu membengangkan pengguna yg baru nak balik keja.

Jadi, kalo takde kepentingan, duk je la umah balik dari opis tu. Takyah kot nak kuar2 lagi utk meraikan malam minggu. Minggu ni je pun kena korban. Mggu2 dpn lantak kau lah situ. So, bila da ter stuck tu, pepandai la kan. Abis2 pun, tinggalkan je keta tu. Jalan kaki. Bahahahaha.

Iyer. Mmg aku bercakap senang sbb aku da tinggalkan KL sejauh lebih kurang 200km. Tapi, aku pun simpati pada yg ter stuck tu. Sabo ye kome... 

*smpai je umah abg aku kata 'ha..ni nak lari dari Bersih la ni'. Huhu. Huhu. Huhu.

3 comments:

mekchu said...

untungnya dapat boss yg sporting cenggitu kan.. kat seremban ni bebas dari jem.. relek2 je.. hehehe..

tp boringnya hari ni kena datang opis :) ida gred M kah? ngeee...

cikbedahlaser said...

laki ai terperangkap kt tol sg besi dr kol6 smpi hampir kol10... taim nk jmput sy kt opis jemahat aritu...
nk balik tu... merata jln kena sekat.. kami g rawang lak tu...
last2.. balik tu..sume ikut jalan perumahan... fuhhh selamat.. xde lansung kena sekat.. means... polis sekat jalan utama.. tp utk penduduk... pandai2 la cri jln kuar.. sure lepas tnpa d sekat...

(tp tu kat area Shah Alam, PJ, Subang la.. klu area serdang ni.. tak taw jalan...)

PUANSTOBERI said...

MEKCHU :

Hik hik...tp bos sempat gurau 'da tau jem, takyah balik la..'
hik hik..gurau kasaq tu bos.. tp dia sign je borang balik awal. ngeee
MEkchu..M41 tu PTD,..tinggi nau tu Mekchu. Abjad gred ai bbtul sebelum abjad yu je Mekchu. Hik hik

CBL :

Tu la,kena pandai carik jalan. kut tak mmg stuck la kan :D