Friday, July 22, 2011

~Pasal Libang Libu~

Mmg libang libu btul aku dibuatnya pagi ni.
Eh. Sblm tu.
Ada yg tatau apa itu 'libang libu'
Aku rasa kalo anak jati Perak tau kot.
Tp kalo Perak pun, bkn seme tempat loghatnya sama.
Cam aku Perak area daerah Kuala Kangsar ni mmg paham la menda lah ni apa.
Tp jarang guna.

Tp tadi aku ter keluar perkataan tu.
Da Farah siap google plak apa maksud libang libu tu. Haha.

Ate' mana tak nya. Duduk tak kena, bangun tak kena.
Nak wat keja pun resah gelisah.

Ha... begitu. Itu lah maksud libang libu.
Serba tak kena dibuat nya.

Tp libang libu biasa diguna kalo kita tgh panas. Cuaca panas tu kan.
Lps tu ko gi la floria tu kan. Tetgh panas tu. Ha.. tak ke libang libu jadi nya.

Dan buleh gak guna kalo kita nak p interview kan
Lps tu mcm neves neves. Seram sejuk. Libang libu la dibuatnya.
Tp bila da libang libu tu, tahap neves tu dah tahap 4 dah.
Kalo baru tahap 1 bkn libang libu lagi. Tu mungkin baru libang je. Haha.

Ni kalo yob2 blogger Perak tu, deme tau la apa libang libu ni.
Tp skang Yob2 tu pun jarang da aku tgk update blog (refer : Yob Samad, Yob D08)
Ate', mana pegi tah Yob yob aku ni yew.

Dahtu apa yg aku libang libu??

Haha.
Mau tau??





Aku libang libu sbb pakai girdle reni.

Hahah. Oke dah. Stop.

16 comments:

izfanora said...

wah.. anda nampak slim hari ni.. :)

maszmadi said...

owh..... patut arr nampak mantop jerk rini..... hoho

eda_ej said...

tu le.. due2 yeob tu senyap aje.. bz le gamaknye tu..

cikbedahlaser said...

dlu kan ade sorg pelakon... ape eh nama pelakon tu.. Fadil Sani ke ape..
die suke gune perkataan tu... mak sy panggil die.. Libang Libu

anna said...

lama x guna ayat libang libu...keh keh...keme org stewan...

syanasaid said...

mula tu ingat tajuk tempat ko pegi bercuti
hahaa

eKa said...

kekda, 1st time dgr libang libu tu taw...hehehe...ait pakai girdle lak kakak aku sowang ni...berjinak2 dgn PB ke

Cik Anita said...

owh libang libu ni bahasa Perak ke rupenya..Serius Nita tak tau. Ingatkan jawa!hehe.

sebab mak yang selalu cakap, hati libang libu...

:)

PUANSTOBERI said...

IZFANORA :

Hihi. Maceh. maceh

PUANSTOBERI said...

MASZMADI :

Eh. napak eh? hihi. smpai kul 11am je bertahan. lps tu caboottt

PUANSTOBERI said...

EDA :

KAn?? da jarang2 deme update

PUANSTOBERI said...

CBL :

Nama beliau Fathil Dani. Hihi

PUANSTOBERI said...

ANNA:

Oh.. org setewan deme.. hihi :D

PUANSTOBERI said...

SYANA :
Hahahha... lawak ah ko ni Syana

PUANSTOBERI said...

EKA :

Kalo citer loghat perak,salu derang kata libang libu ni. hihi

Kekda pakai girdle biasa je Eka..takde de PB PB. ate... perut dah membuak2, kena gak la makai girdle. hihi

PUANSTOBERI said...

CIK ANITA :

A'ah...deme igt bahasa jawa je yer. hihi. ha..tu la tu, hati libang libu tu resah gelisah la tu :D