Friday, July 22, 2011

~Pasal Bertukar~

Ngeh. Ngeh. Ngeh.
Bertukar.
Lama da ku pendam hasrat ini.
Nak tukar header blog bila aku da amik gambau ngan stoberi banyak2.
Sbb before ni ada segedebuk sebijik stoberi bila bkk blog ni.
Lps tu aku takde idea dah. Biar gitu je.

So, skang bertukar.
Oke tak oke?

Memula aku igt nak ikut tutorial che sue-sahabat aku yg nun jauh di Algeria tu.
Dia guna Shabby blog nyer design. Pehtu dia godek guna fotoflexi.
Tp tak bleh blah lak fotoflexi tu ngan aku nyer PC ni.
Dia mcm berat.

So, aku carik header design.
Masuk photoscape.
Godek je kat photoscape.
Itu je lah hasilnya.

Maklum, mak bkn ber background IT pandai html segala ni.
Jadi ini je la mak mampu buat yer.

20 comments:

eKa said...

wow bertukar wajah sudah...like.....

Azi said...

wah mentang2 ps cameron.. nice header..

ejaMaria said...

ok apa... aku ni nak buat sendiri pun tak terbuat... sibuk memanjang kat opis... ka rumah lg la takde masa nak layan godeh2 blog ni... ;p

izfanora said...

cantik dah tue.. asalkan boleh tepek stoberi, kita handal dah.. :)

chinta... said...

ala lalala....comey nyer header dia....dah nama pun puan stobery...haruslah pic pun kena strawbery gak kan...hikhikhik...

mekchu said...

Thumbs up sbb pndai wat sndiri. Yg pnting mekchu sukaaa... X semestinya org it je yg bleh wat header sndiri..mekchu ni it, tp x pernah siap dgn jayanya.. Hahaha..

Yg kata blog mekchu kat intrend tu betul2 ke tipu2? X pernah tau pulak yg blog tu bleh masuk majalah..

myfara FLK said...

cantik...

Cik Anita said...

"eh dah tukar header."

tu yang ayat Nita cakap bila bukak belog akak. hehe. pastu baru perasan ada entry BERTUKAR ni.

Nice sangat!

sesuai dengan kestoberiannya.... :))

mekchu said...

ok, sekarang mekchu dah percaya :)

Irtiyah said...

salam


ok la tu.. yg penting hati kita suka.. seronok masuk blog ...sekaligus jadi motivasi utk menulis :)

PUANSTOBERI said...

Eka :

Hihi.. tenkiu Eka :D

PUANSTOBERI said...

AZI :

Tu namanya aura Cameron. Bahahha..
Tenkiu Azi :))

PUANSTOBERI said...

MARIA :
Takes time gak nak wat nih. Aku salu balik lmbt pas opis. jadi time tu la aku godek sket2. Kot waktu opis, kang kena pelangkung lak ngan bos.

PUANSTOBERI said...

CHINTA :

Hihiks.
itu salah satu sbb nak kena naik cameron dulu baru leh buh header camni. hihi :D

PUANSTOBERI said...

IZAFANORA :

Hihik.. tak la handal bebeno..kira belasah je nih. :D

PUANSTOBERI said...

MEKCHU :

Toce..toce..
Rasanya kalo sentuhan org IT ni lagi bes kan.. ni sentuhan org adming je nih. HIhihi..

*betul...blog tu bleh masuk majalah.. *

PUANSTOBERI said...

MYFARA :

Tenkiu dear :))
ala...header mai pun apa kurangnya.. cantik juga :)

PUANSTOBERI said...

CIK ANITA :

Hihiikk... tukar secara kecil kecilan saja.

Tenkiu tenkiu sbb suka :D

Sbb tu kena gi cameron, sbb nak amik gmbr wat header blog. Hhahaha

PUANSTOBERI said...

MEKCHU :

Ha...tu la...

PUANSTOBERI said...

IRTIYAH :

Hihi. Tu la tu...main belasah je tu.
Err..yg penting org yg masuk kebun stoberi niyg sker, sbb kita nulis tk napak header tu. hihikkss :))

p/s: Awat da jarang update blog awak skang?? windu la nak baca byk2.