Monday, July 11, 2011

~Pasal Blog Archive~

Selain menyusahkan org yg berkunjung,
tuan punya blog pun ekceli rasa susah bila takde archive nih. Esp kalo nak buat link kat entry. Pergh. Kena gi balik kat edit post, carik balik post tu, view balik baru dapat copy link location. Haih.
Aku buang archive post sbb 'keamanan sejagat'.
Pehtu aku plak yg rasa tak aman.

Lps tu dpt gak la 2,3 respond kata susah nak carik entry lama, ada yg kata sker nak dtg baca byk2 skali. Kadang wiken je dpt baca, so nak baca la sekali seme ari wiken. So, keutamaan pembaca setia patut diutamakan kan. Dan kerana aku sendiri pun ssh nak carik entry lama aku, maka aku buh la balik archive. Tp yg paling simple. Huhu.

Oh. Older post mmg disable (benarnya aku da maleh nak godek2 balik html nak able kan balik older post). Tp oke kut. If korang nak carik entry lama, godek kat kat archive je yer. Kalo rajin la. Sbb format yg ni tak mcm format lama dulu yg sng je org nak godek. Org kata dalam sekelip mata org bleh 'haa...yg ni la weh entry dia bla bla bla tu'. Format ni kalo waktu opis hour korang nak carik, pehtu nak gosip2 ke hapa, susah sket la. Sedau2 kang bos tumpang baca kat blakang. Payah sbb kena scroll satu satu, da takde tajuk entry kat archive. Still masih ada sedikit keamanan sejagat la kiranya. Lalallala.

Oke. Itu saja. Minta maaf sekiranya menyusahkan anda2 para pembaca yg saya sayangi. Love uols :))

4 comments:

fiezahkecik said...

memang agak susah nak membaca kalau xda older post atau archieve post. kot org nak datang baca dan cari entri.mesti susah.jadi eloknya ada dua butang tu

PUANSTOBERI said...

FIEZAHKECIK :

Tkpe la.. kadang menda ni, ada gak buruk disebalik baiknya.
Dulu saya dah letak kedua-duanya. Dan ada sebab utk saya tak letak pun.
Dan skang saya dah letak semula pun archive.
Ini seme utk keamanan sejagat. Tkde apa pun nak dicari dlm entry lama2 tu. Bkn ada info menarik pun.

ejaMaria said...

aku baca ikut yg view kat dashboard je... ;p

Yan said...

betul betul... macam yan.. selalu update blog sendiri.. pastu trus wat keje lain.. nanti bile ade ms.. baru yan belek balik blog kawan2.. time tula nak khatamkan yg seminggu punye.. hehe