Sunday, December 4, 2011

Vivo Pizza - My First Attempt

First time makan sini. So, bleh la wat review sket yer (sebelum buat review OngBak Rindu. Hihi).
Terpikir utk terpegi makan sini lps teringat Yan penah gitau pasta sini sedap. So, mau terai. Before ni cam tak berani nak makan kat sini sbb cam igt takde Halal Malaysia (Jakim).
Skali lalu retu, tgk, oh ada. Kat web dia pun ada -.http://www.vivopizza.com/

Jadi, tak perlu ragu2 dah la.

So, makan sblm tgk movie Ombak Rindu. Mula igt nak Papa Johns, tp cam malas lak. Mau terai pasta kat Vivo ni. Tgk menu cam bes2 ja seme. Rega cam lebey kuang la Pizza Hut, Papa Johns tu.


Ini menu promo. Seafood Fiesta. Tak amik pun yg ni. Ya..napak Halal tu kan. Mula igt eh btul ke ni?? Tp kat counter mmg ada sijil kelulusan by Jakim.

Air tu epal twist utk my dear n me air apa tah. Lupa. Tp ada mango. Sedap. Dap. Dap. Kami order mushroom soup. Ha. Yg ni oke. Mushroom dia potong tak la halus sgt. So, sedap la kunyah. Oke. Yg tu bes.


Seterusnya order ciken wing honey apa tah. Saja nak compare ngan Pizza Hut. Owh, yg ni mmg aku rasa tak leh kalahkan pizza hut. For me, ciken wing pizza hut *sweet n spicy ke apa tah tu* mmg sedappp. Tp yg ni pun oke la. Takde la tak sedap.


Dan my dear kata dia kenyang. Maka amik satu je pasta. Aku ni tak leh percaya. Mmg cam lapo, tp kang bila da tiba, 2,3 sudu je makan. Maka amik ni - spegeti olio seafood apa tah. Tp sbb dkt menu tu ada gambo 2 biji cili, maka aku agak itu la paling pedas. Tp rasa dia so so je la. Mebi next time try meatball plak lah. Pasta dia ada byk jenis, dan seme napak cam bes je. Oke.

Itu je lah. Tp syok makan sini, org tak ramai. Mebi nati repeat lagi lah. Try hok lain plak. Maka bertambah lagi la tpt makan ku di Berjaya Times Square itu. Sbbnya food court dia mmg la tak bleh bla. Dgn sistem kupon ke apa tah tu. Mmg kalo ke sini, aku carik kedai2 makan camni je.

Iklan :
Sapa yg rajin cuti cuti meh la join contest saya ni. Hikhik
http://pnstoberi.blogspot.com/2011/12/my-great-cuti-cuti-cinta-contest.html

8 comments:

pnsusu said...

miahahhaha...mood lapar tgk n3 kekda

ch@ said...

kekda punya review smua ada 'apa tah' belakangnya. hahaha, kalau org taktau, sah2 org cari 'apa tah' dlm menu :) tapiii pics last tu, nmpk mmg sdp la kekda.

mekchu said...

omg... ini konpem akan menjadi 2nd, 3rd, 4th, 5th attempt

Anum said...

sedap gak nie

Zana Adieyza said...

zana x pernah try pun tmpt ni.. tp nmpk air tu trs macam terliurrrr...

Sue-Rya AQ said...

waduh2..kelaparan sudah bila tgk n3 ni..huhu

Yan said...

owhh tak igt pn yan penah sebut kat vivo... tp mmg festime makan spageti sdap kat cni.. tp tak try pun pizza dia.. n klu ikut tekak yan... spageti dia sedapla dari yg pizza punye.. cume yan tak igt ms tu makan spageti ape kename..

ermm skang tengah teringin nak mkn spageti... nak cari vivo kat pasir gudang takde.. huhu.. kene p jb nun

Juliet_iRa~" said...

pnh gak mkn vivo pizza ni..hee..ms g the curve..

sedap juga..not bad..:)