Saturday, December 24, 2011

Pasti Boleh : Result PMR

Berita Penuh : MStar

Apa kata org tu - when there's a will, there a way. Ke terbalik? Alah, cakap melayu lah - Di mana ada kemahuan, di situ ada jalan kan.
Utk adik ni, mmg aku ucapkan tahniah. Sbb aku ni dulu PMR pun trok. Huhu. Nak gitau pun malu. Fadan la muka kan. 2A 6B ja. Haha. Mujo la jadik 'manusia' dah skang ni, kut tak... mana hala aku ntah.

Info ringkas mengenai autisme ni bleh baca kat incik Wiki ni - Autisme
Malahan, Albert Einstein juga dikatakan pengidap penyakit seperti autisme ini. Citer mengenai beliau bleh baca kat sini - Albert Einstein.

Jadi maknanya, satu penyakit atau pun kekurangan tu bukan lah penghalang utk kita berjaya. Btul tak?? Dan bila kita ditimpa musibah atau dugaan itu bukan lah penamat kepada kehidupan. Yang penting kena terus berusaha dan berazam. Insyaallah.... pasti berjaya. Ceaa..

Oh. Dikesempatan ini, aku nak ucapkan tahniah utk anak buah ku - Farah Nabila yg sekolah kat Johor sanun, yg dpt keputusan cemerlang. 8A. Woimokk... pande'  nya kamu Farah. Retu aku ada cakap nak blanja beliau makan kalo dpt 8A. Atu dah nya, nak belanja kat mana ni? Jumpa pun time raya ja.  Nati la, ada rezeki gi Johor bleh la pegi umah abg aku tu - lama giler kot tak gi umah derang. Bawak mak skali. Tggu la pas setel pindah umah nati. Aduhaii... sakit paler ingat umah ni. Bila tah nak pindahnya.

Gamba curik kat FB beliau. Hihiks.  Kalo nak tau kiterang ni badan lebih kuang ja. Haha. Masa wedding aku dulu, elok ja dia pakai baju kurung aku. :D

Oh. Itu beliau bersama abgnya. Napaknya adik sudah kalahkan abg nih. Hihik.

3 comments:

BENA said...

sekarang budak2 makin ramai pandaiiiiiiii . heheheh ;)

cikpuanhady said...

wahh..memang berjiwa cekak kan daniel ni..

tahniah juga utk farah..

PUANSTOBERI said...

BENA :

Btul tu.. dan makin sukar la saingan utk meke nak melanjutkan pelajaran

CPH :

A'ah. Kental tul semangat adik Daniel tu :)