Wednesday, December 14, 2011

My Great Cuti Cuti Cinta Contest


Edit : Officially closed

Contest kedua dari blog pnstoberi *salu tu GA & Edisi Menghargai Follower je*
Bersempena my 3rd Wedding Anniversary juga sempena befday puan kebun stoberi dan juga sempena nak abiskan stok yg adiah yg ada.
Puas mencari cari tema, dan dpt juga walo tak berapa  nak kena ngan tema anniversary tu.
Rasanya tema ni mcm dah biasa dan ramai org buat, tp boleh la. Sbb saya suka berjalan-jalan. Dan saya juga suka baca cerita orang jalan-jalan, maka saya namakan contest ni sebagai My Great CUTI CUTI CINTA Contest
*edited*
"Sbb ramai yg kata cam panjang syarat dan cara-caranya, so, saya ringkaskan cara join contest ni. Simple je sebenarnya. Saja nak tulis berjela - caranya adalah buat satu entry berkaitan cuti cuti yg paling best, masuk kan gambar, then jawab sket soalan kat bahagian B tu. Then hantar sblm 14 Disember. Itu saja."

So, kalo sapa sudi, meh la join. Caranya :

A) Buat satu entry dengan tajuk "My Great Cuti Cuti Cinta Contest" dan ceritakan mengenai percutian - yang dirasakan paling bes, paling happy dan semestinya yg paling GREAT lah. Napak tajuk cam sesuai utk org honeymoon kan, tp tak kesah pun. Bleh je citerkan pengalaman bercuti bersama keluarga, kawan2 dan sesapa juga. Saja je tu letak CINTA tu. Tu kan trademark puanstoberi kalo gi bercuti berdua. Huhu. Juga tak kesah percutian dalam negara atau luar negara. Juga tak kesah tahun bila pun. Kalau takde percutian GREAT utk tahun ni, bleh juga utk tahun2 sebelumnya. Takde hal.
-Antara yg boleh diceritakan adalah perihal tempat percutian tu, tarikh pegi, cara nak pegi, kos yg terlibat, aktiviti yang boleh dibuat dan lelain yang berkaitan lah.  Jgn lupa, ceritakan kenapa percutian tu adalah percutian dirasakan yg paling GREAT.
-Panjang entry tak kesah. Terpulang.
-Dan harus sertakan gambar percutian. Takde gambar cena nak tgk tpt best best tu kan. Tapi tak kesah berapa keping pun.

B) Kemudian jawab soklan mudah ini :
i) Berikan tempat CUTI CUTI CINTA yang pnstoberi pegi utk bulan Januari, Julai dan Oktober 2011   (kerana ini lah percutian yang dirasakan paling great untuk pnstoberi pada tahun ni)
ii) Lengkapkan ala-ala slogan ini - Saya suka blog pnstoberi kerana ..................
*haha. walo tak sker pun tulis gak suka yer. Ni kira penentuan adiah ni. Dan kedua-dua soklan ni adalah bonus sesgt pada yg mengikuti kebun ini hehari*

C) Tak perlu tepek banner contest di mana2 side bar. Cuma tempek pada entry contest dan link kembali ke entry ini saja. Juga tak perlu tag, tapi kalo rajin tag kengkawan, sila ler.. 

Syarat-syaratnya pula :

1. Contest ini terbuka kepada semua follower kebun stoberi - http://pnstoberi.blogspot.com
2. Contest ini dijalankan bermula 1 Disember 2011 - 14 Disember 2011. Semua entry hendaklah di link kan di ruangan komen selewat-lewatnya 14 Disember 2011.  (edit : tarikh dilanjutkan sehingga 17 Disember 2011)
3. Para pemenang akan dimaklumkan melalui blog pnstoberi selewat-lewatnya 20 Disember 2011. Walau bagaimanapun, sekiranya terdapat perubahan akan dimaklum dari semasa ke semasa.  Para pemenang perlu redeem hadiah dgn menghantar emel dalam tempoh 48jam selepas diumumkan supaya hadiah boleh ditukarmilik kepada peserta yg lain sekiranya tidak diredeem.
4. Penentuan pemenang bagi tempat pertama sehingga kelima adalah dipilih daripada entry dan slogan terbaik dari kalangan peserta.  Mmg tidak menggunakan konsep vote mahupun cabutan bertuah. Entry akan turut diadili oleh juri2 jemputan. Ceawahhh....!

Hadiah Pertandingan yang ditawarkan :
Tempat Pertama - Kain pasang - Sutera Batik (Ori)
(sori..udah kedut2. Lama nau tersimpan - tak ter tempah
-maka ku buat adiah ja)

Tempat Kedua - Kain Batik Biasa

Tempat Ketiga - Shawl
(ni pun sama, beli tapi tatau nak pakai bile,
maka buat adiah je)

Tempat Keempat & Tempat Kelima - Tupperware
*Sbb saya baru je jadi agent tupperware - so, sapa nak beli tupperware leh order ngan saya juga [tumpang promote trus. Miahahah]

Saguhati 
*5 hadiah saguhati akan disediakan berupa 3 brooch, 1 kad Touch n Go *tiada nilai dlm tu - dpt masa buat tinted dulu* dan 1 bekas tisu songket.


Kesemuanya ada 10 hadiah, so kalo ada 10 org yg join pun kira jalan jugak la contest ni, kalo kurang pun..kira jalan gak lah. Mmg niat nak bagi ke orang je seme2 hadiah tu. Hihi.

50 comments:

AyangAizul said...

kalo cuti dah lama bertahun2 berlalu tu boleh jugak kan...????

aNgeL pUTiH said...

ahhhh.. hendak yg no 1 tu bleh? wakakaka

anitadiana said...

wah reen best hadiahnya...tengok lah dulu...rajin kak ita join...

pnsusu said...

satu satu syarat2 tu su baca,,,pangjang kekdahnya

PUANSTOBERI said...

AYANGAIZUL :

Boleh. Takde masalah.

ANGEL :
Bleh ja..thn dpn ada HKK kirim la ke akak. Hihi

ANITADIANA :
Yepps..kalo rajin dipersilakan buat yer.

SUSU :
Panjang tp simple je contest tu. Panjang sbb nak bagi org senang paham. Hihi. Kalo rajin join lah.

misskirokuza said...

kekda nk no 1 hahahhahahah :p

Zana Adieyza said...

manyaknya hadiah!!!! will try my best utk join.. bukan sebab hadiah yg utama, tp sbbhadiah tu belakang kira, janji join sbgai tnda support..

LidaRahim said...

adoi LR bab nak bercerita-ceriti pg jalan ni yang lomah nih.. tp tgk ke kain no. 1 tu berkenan gak.. hehe

good luck kepada yg join contest PS ni.. adiah besh!

Nana said...

tergedik2 datang anto penyertaan hehhe

http://nanamrul-contest.blogspot.com/2011/12/my-great-cuti-cuti-cinta-contest.html

ChentaHati said...

menarikkkkkkkkkkkkkkkkkk!!! try gali2 coti2 cinta yg lama, kot2 ada yg boleh dikomersilkan... hehehehehehe

ChentaHati said...
This comment has been removed by the author.
Cik Anita said...

ouh.
sangat menarik!rajin sungguh kak Reen nih.

nnt kan lah entry if ada kesempatan :))

BENA said...

aaaaaaaaaaaaaaaaaa bena nak join la kalau percutian ke pangkor ujung minggu ni rasa GREAT ! heee ;)

mekchu said...

kalau nak letak slide show sbg entry boleh? mihahahahahaa....

pnsusu said...

kekda...................

su su join..............

http://susugebu.blogspot.com/2011/12/my-great-cuti-cuti-cinta-contest.html

rDnA said...

Nk join la kekda..nk kena korek hak cuti lma2..bleh kn?

ch@ said...

fuhhh (sambil lap peluh) ch@ ni kekda. ni link contest :)

http://orencantik.blogspot.com/2011/12/my-great-cuti-cuti-cinta-contest.html

terima kasih, kalau kurang sila beritau. syaratnya pjg berjela. hahahaa. best-best.

PUANSTOBERI said...

RDNA :

Bleh saja :)

PUANSTOBERI said...

MEKCHU :

Bleh je.. kretip tu namanya. Hihikss

ch@ said...

walaaa mesti kalah dgn mekchu. mekchu rajin pi bercuti. hahaaa.

chinta... said...

hai kekda sayang...

chinta dah join
http://chinta85.blogspot.com/2011/12/my-great-cuti-cuti-cinta-contest.html#comment-form

mekchu said...

ya udah siapppppp

http://churalliya.blogspot.com/2011/12/my-great-cuti-cuti-cinta-contest.html

mikamusz said...

bestnya..bestnya... nanti kena fikir apa nak tulis... tunggu ye puan strawberry...

shark said...

aduh...
x dpat nk join..adiah x mnarik..
hehe
tp nk ucapkan thanx kat puan sbb promote umah saya:)

PUANSTOBERI said...

SHark :

Bila eh promote umah yu??
Owh. Adiah tak menarik yer, tkpe, nati saya buat adiah melancong ke Krabi - menarik tak??menarik tak?? Miahaha. Tp perbelanjaan tanggung sendiri. Bleh..?? Miahahhaaha..

*saya tak mampu bagi hadiah mahal sbb tu la jadi tak menarik. Itu je yg mampu saya bagi pada kawan2/reader saya. Yg penting saya ikhlas walau tak menarik*

eKa said...

Wah! Menarik.tp masih sempatkah.kene kenyit2 mata dgn en somi suh beli lappy baru ni.nak join contest kebun stoberi nya pasal.

eimma's said...

macam nak masuk jugakk...hehe

Nana Aris said...

selepas tak tido 2 malam n sambung lagi kat tadika ni..siap pon entry teacher nana!! yeay

http://ainasuraya.blogspot.com/2011/12/my-great-cuti-cuti-cinta-contest.html

julie@julianamnoor said...

macam menarikk ajeee

eyza said...

Kekda..
eyza pun dah join... Lulus tak? :)

eyza said...

Kekda..
eyza pun dah join... Lulus tak? :)

eyza said...

http://eyzamiel.blogspot.com/2011/12/my-great-cuti-cuti-cinta-contest.html

*tadi lupa nak letak.. :)

yannie bunny said...

http://idreamoflittlebunnies.blogspot.com/2011/12/my-great-cuti-cuti-cinta-contest.html

Yeay dh siap kekda! cekidout! ;)

BENA said...

http://azieraillina.blogspot.com/2011/12/my-great-cuti-cuti-cinta-contest.html


bena da join kakkkk . heeee ;)

~ain said...

http://norainiammran.blogspot.com/2011/12/my-great-cuti-cuti-cinta-contest-by.html


~berpeluh-peluh menaip.. Nasib baik sempat. Ingatkan dh tarikh tutup!

Yan said...

lum sempat mengarang lg.. tengokla.. blog pun seminggu sekali updatenye huhu

mikamusz said...

Salam Pn Stoberi, berpeluh siapkan karangan, siap jugak..

http://mikamusz.blogspot.com/2011/12/my-great-cuti-cuti-cinta.html

Happy reading pn stoberi dan lelain.. muaahh..

farah hairuddin said...

kak reen , saya nk join..tggu pas setel esaimen2 sye ni.17hb nti siap~hehe

mikamusz said...

pn stoberi, kena edit jugak tarikh - tarikh dalam entry tu, sebab masih lagi 14 dec, nanti confuse pulak orang lain. Mekacih.

eKa said...

nak join nak join..............
adakah eka yg paling terakhir

http://saya-suka-pink.blogspot.com/2011/12/my-great-cuti-cuti-cinta-contest.html

eMMe said...

saya jarang cuti2.... gud luck semua...best tgk cite kamu.... esp. kawan saya Eka..gud luck dear!

AyangAizul said...

tak smpat wat entry lg....
ada niat nak join tp tgk la kalo smpat nak wat entry.
sesilap jd lg cam contest dulu jd yg pling last join kot.... :)

ejaMaria said...

ya... terjebak sudah... macam masuk jebak burung plak... ;p

http://ejamaria.blogspot.com/2011/12/my-great-cuti-cuti-cinta-contest.html

cikpuanhady said...

salam..me join..

http://myapeapeaje.blogspot.com/2011/12/my-great-cuti-cuti-cinta-contest.html

cikpuanhady said...

lupa nak gitau, entri tu autopublish ham 12 malam nanti..huhu..

::EIDA:: said...

Finally, ida join! hooyeahhhhh~~

Link ida,

http://msieda.blogspot.com/2011/12/my-great-cuti-cuti-cinta-contest.html?zx=2ff139aec0cfd752

daaa.....

Zana Adieyza said...

akhirnya siap jugak entry penyertaan... hope memenuhi la kehendak juri.. kalau x lengkap bgtau yer kekda...

http://adieyza.blogspot.com/2011/12/my-great-cuti-cuti-cinta-contest.html

Cik Anita said...

kak Reen. DONE* peluh-peluh nak siapkan. tapi entah pape, harap sudi untuk dibca

:)

http://anitadahahs.blogspot.com/2011/12/my-great-cuti-cuti-cinta-contest.html

qirMumtaz said...

Salam tuan rumah...boleh join lagi kan?

http://qirmumtazgiveaway.blogspot.com/2011/12/my-great-cuti-cuti-cinta-contest.html


ma cihh..=)

PUANSTOBERI said...

Terima kasih kepada semua yg sudi join. Dgn ini contest ditutup secara rasmi :)