Wednesday, December 28, 2011

Apa Terjadi Pada Petang 14 Disember

Sambungan dari sini


Lps tu masuk umah cam biasa. Rutin biasa bila da smpai umah, harus masuk bilik letak hbag segala. Skali eh... Ada adiah atas katil. Hiwhiwhiw.... *gelak tutup mulut tersipu sipu*
Kotak cam besar kotak kasut tu elok ja berbalut. Hiwhiwhiw.

Speechless jap.

Mula pikir, pagi tadi rasa aku yg last kluar dari umah. Masa bila plak la osmet aku buat keja nih. Hiwhiwhiw.  Dia da duk rilek kat dpn tibi mcm takde apa berlaku.
Tak smpat tanggal tudung nih. Trus gi kat dia smbil tersengih2 mengusung kotak tu.

Hiwhiwhiwwww...

"Suka?" tanya beliau sepatah.

Hiwhiwhiwww... tak bleh nak jawab. Speechless katanya kan. 
Tak sangka dia nak bagi sbb dia kata nak bagi lps balik JB. (kan aku outstation 15-17 Disember tu). Amazingly surprising gitu rasanya. Haha.

Pandai gak my dear aku ni buat suprise yer. Not bad...! Haha. Tu la, kalo dpt lelaki tak romantik ni, sesekali dia buat camtu mmg la akan rasa mcm tak percaya. Hiwhiwhiw.

Bila da bukak tgk sesuatu yg mmg la aku idam kan lama dah. Sejak dari blum kawen ko. Huhu. My dear tau aku nak sbb aku ada beli yg kecik kat HongKong. Aku kata nati aku nak  beli yg besar kat Malaysia ja since rega pun lebih kurang.

Skali dia belikan. Terharu. Tergaru. Hiwhiwhiw.
*gmbr kat atas tu tak leh view kalo application FB di block. Tu gmbr dari FB. Tp salah satu isi dlm kotak tu adalah yg ini
Google
Aku duk tanya2 bila lak dia mem project kan seme ni. Katanya dia ke Sogo kejap. Patut la masa aku nak gi   PPUM tu keta takde. Aku call bagitau nak pegi, dia kata dia bawak keta ke luar. Tkpe la, sbb aku naik keta org lain. Rupanya time tu dia gi Sogo. Hurm. Pandai je pun nak pegi sendiri. Tp untung la sbb musim Xmas kan. Dpt la skali losyen ngan clutch beg BV. Hiwhiwhiw. Walo hanya BV dan bukan LV ai tetap la suka...

Hiwhiwhiw.

Taktau nak kata apa. Just nak ucapkan terima kasih byk2 pada my other half. Sbb walo mmg diakui tak romantik tp beliau amat la memahami. Itu lah sbb nya kita ditakdirkan bertemu kan. I Love U Strong lah. Haha. Eh. Tak bagi adiah pun love so strong gak. Hihi.

Maka befday ke32 ku mengukir satu lagi kenangan manis bersama insan tersayang :) *eh. tp jangan salah anggap, bkn sbb dpt adiah maka nyer jadi manis, jadi manis sbb my dear pandai gak meng happy kan binik dia ni. Terharu ai tauuu....

26 comments:

::EIDA:: said...

Best best! Hubby ida pun tak reti nak suprise kan bini die ni.... hampess tul.. sekali sekala disuprisekan tu, terasa heaven kan kekda.. hihi

Bitt (double IS) said...

huhuhuh nasib baik u sokakk dear ;)

kekucingkatz said...

awwwww...sweet.... yg sekali sekala tu lebih bermakna daripada yg dok selalu....bila dah selalu dah hilang magisssss.....hahahha!!!

carmello said...

Hai Kak Reen. Baru dapat baca blog Kak Reen.:) Waaahhh....best,best,best...nya hadiah. Memang sngat terharulah Kak Reen kalau hsbnd kita ni jenis tak gheti nak surprise2 ni.. Hahah.

Cik Anita said...

hihihihihi.

senyum2 manja Nita baca entry akak nih! rasa cam alah-alah. romantik gitew. suka lah dengan cara hubby akak tuh, nampak cam cool rileks gitu tapi sebenarnya jangan di sangka air yg tenang tiada buaya. muahaha.

besh~

semoga bahagia selalu. amin..

Azi said...

syoknya disuprise... husband azi klu nak beli meh dia bawak pi,ha pilih... xde nye nak beli2kan, xpndai lgsg..

eKa said...

syioknya...kan sesekali dapat surprise rasa cam diri terawang2an...sengih sampai dlm mimpi

AyangAizul said...

ada jgk dia nak wat seprais walaupun dia tak romantik...
drpd kwn awk yg 'sorg' tu lagiiiiii hampeeehhhhh.... pling tdk pun blanja mkn. kot2 dia wish jer...

tp bkn la tak suka, at least dia igt tarikh2 besday ngan anniversary pun dah cukup bagus. cuma besday anak2 je dia lum cukup kuat ingatan. xder ruang dah kot kat memori dia... eheheheheh

apa2 punnnn.... dia tetap suamikuuuu... :)

C.I.N.T.A said...

bestnye.. sonot kan bile dpt suprise..

Nana Aris said...

alaaa cuwit sungguh la entry ni..best kan dpt seperais *doa pasni hubby nana plak jadi romantik..hehe*

anie said...

bestnyee..jeles tau..hubby anie xpandai nak suprise2 nie..siap kita ajar suh buat lagi hhahahahaha...ponnn dia xbuat..:)

Che Sue said...

reti gak si Lan nk wat seprais..asben aku tak brani nk wat seprais2 sb takut kang benda dia beli aku tak suka..hmmphh! last2 banje makan..tak abih2 soh bini gemuk! *wateverrr*

Zana Adieyza said...

sweet sangat! mmg x dinafikan, kalau sesekali dpt surprise, hati tu akan gembira lain macam cikit kan.. terharu lebih..

pandai abang lan buat surprise & pilih hadiah kan...

PUANSTOBERI said...

EIDA :

Ala, nenati ada la tu dia saprais kan Eida. Hihi :D

PUANSTOBERI said...

BITT :

Harus sokakk... lama da aim. Hihi :D

PUANSTOBERI said...

KEKUCINGKATZ :

Jadi la setahun skali ye dak. Huhu :)

PUANSTOBERI said...

CARMELLO :

Hai.. da balik Labuan eh :)

Haha. Asben akak pun ni je la dia saprais. Kalo masa lain, jgn duk harap la. Hahahah

PUANSTOBERI said...

CIK ANITA :

Haha. Idak romantik.. ni kira entah cemana dia leh ter pikir tatau lah. Hahaha.

Maceh doakan utk kami :)

PUANSTOBERI said...

AZI :

Retu dia kata cam tu la. Tp tah.. tetiba lak dtg idea camtu.

PUANSTOBERI said...

EKA :

Haha. Seb bek esuknya outstation, kalo tak.. tido peluk kotak la jawabnya. Hahah :D

PUANSTOBERI said...

AYANG :

Ya la.. apa2 pun.. dia adalah suami kita. Huhu. Terima seadanya :)

PUANSTOBERI said...

CINTA :

Once a blu moon kata org. Haha :D

PUANSTOBERI said...

NANA ARIS :

Hihi. Dkt diri meke tu sebenarnya terselit gak elemen2 romantik. Dan nati sure ada gak dia buat saprais utk Nana :)

PUANSTOBERI said...

ANIE :

Hihi. Tp ada tu nati. Tggu je la :)

PUANSTOBERI said...

CHE SUE :

Haha. Harus la dia bagi menda yg aku suka kalo dia nak buat saprais. Tp kalo tak suka pun, da buat saprais, suka kan je. Hihiw :D

PUANSTOBERI said...

ZANA :

Haha. Mmg cam tak sangka gak la dia buat camtu. Yg adiah tu bleh agak la sbb dia duk tnya nak apa kan. Hiwhiwwww.. :D