Thursday, December 29, 2011

Sila Bersabar dengan HRMIS

Phewww..... gilerss... 
sbb tu aku saja lengah2 kan nk buat. Sbb kalo buat, mmg pakat makan sehari la ngadap dia. Tu baru masuk kat bahagian kursus yg dihadiri. Blum lelain. SKT seme tu. Mmg pakat nak memaki2 je rasa kalo takde kesabaran yg tinggi.

Dah leklok buat nih. Isi segala. Tggl nak isi tarikh kursus ja. Bleh dia kuar pop up yg IE error ke apa tah tu. Klik pangkah (x), ha.. mmg pangkah la jadinya. Abis dipangkahnya seme skali. Bkk balik. Try lagi. Pun camtu gak. Try kali ke3 dgn niat 'sahaja aku buat menda ni, tp kalo tak jadi jugak mmg aku tak buat dah!'.
Ha... mmg dia ilang gak. Konghajooo..

Yg masekelah adalah dia kena guna IE je. Tau ja la performance IE cemana.

Trus guna PC clerk aku. Fuh. Seb bek mau. Tu pun time nak 'simpan' tadi tatau untung nasib dia. Rasa cam dah ada. Tp kalo aku bkk balik kang takde, mmg tak kuasa dah aku nak buat lagi.

Thn dpn takde dah kut mendalah ni. Sbb kan da tukar SBPA. Ke ada lagi?? 
Choi sgt lah mendalah nih!

6 comments:

CIK PUAN TIPAH said...

Kesabaran yang tinggi utk buat hrmis ini. Ini baru part utk PYD.

Nnt bila part PPP, lg kena sabar. Dah key in markah..tiba2 dia boleh jd deraf. Pastu PYD kena post balik. Nak save 1 page sgt lama..blm lg dia error. Nak siap 1 org bertahun..kalo ramai anak buah lagi terseksa.

Sistem akan ok slps pukul 5 ptg..cuba la time tu..hehe

Mmg kena key in every year..huhu

Sue-Rya AQ said...

kekda, mmg sakit ati thp cipan ngan menatang ni tau..asyik error je memanjang..pastu ntah nama sape2 kuar, then tetiba time out plak..WTFish..hopefully next year xde menatang ni lg..bkn menyenangkan keje..menyukarkn lg ade la..

ejaMaria said...

hehehe... aku tengah save ni... berzaman dah... kalau error... mmg choiii la... ;p

eiyzniey said...

Singgah sini..
:)

JIVEBUMZ said...

hadoiii sama la kita kak!!! jap elok jap mengong.. tengah sedap2 buat ingatkan dah save ropenya blom.. huuhu tekanan prasaan btoi la.. mujur ila jd PPP utk sorg budak jer kalo 10 budak nayeee

Cik Anita said...

nita tak pernah menghadapi masalah seumpama ini. hihi. sila bersabar pada mreka yg berkenaan yeee.

:D