Thursday, December 29, 2011

Taknak Buat Entry Tentang Dhia

Ramai da buat entry Tentang Dhia episod akhir, jadi saya tak perlu la buat entry Tentang Dhia jugak.

Hampir semua shbt FB yg online time Tentang Dhia on air membuat status berkisarkan drama itu, jadi saya takmo komen apa2 pasai citer tu lagi sbb saya pun da letak status memacam.

Hampir semua shbt kata sedih dan menangis. Jadi saya takmo komen juga sbb cam biasa, cam tgk Ombak Rindu gak, saya tak menangis. Cumaaa..cumaa... masa last tu je setitik dua air mata mengalir. Sbb saya rasa, oh.. ini  lah dinamakan Sehidup Semati. Indahnya. 

Hampir semua termasuk saya la terutamanya yg geram mummy Zikir tak kena balasan Tuhan setimpal dgn perbuatan kejam dan laknat yg dilakukan. Jadi saya takmo komen lebih2 juga. Sbb mungkin pengarah mahu lari dari cliche drama2 melayu yg selalu buat - jahat harus dibalas kejahatan juga.

Saya takmo komen pasal citer Tentang Dhia yg ending dia yg alahai..mati jugak akhirnya. Berapa orang tah matinya. Tp citer slot Akasia (eh. btul ke Akasia?) ni mmg kebanyakan citer lps orang ni mati, org tu mati, dan begitu lah seterusnya. Tk percaya tgk la citer sebelum2 ni. Oh. Mungkin Nora Elena takde kut watak mati.

Dan mmg saya takmo buat entry pasal ending Tentang Dhia ni.

Sekian terima kasih.

*Apsal la tak buat Ku Salmi tu kena patah petir ke, tergolek terbako ke. Haihs... *eh. Tak puas ati lagi rupanya aku*
*Eh. Ni bkn entry Tentang Dhia kah??? Twehehehhehe.... 



9 comments:

Che Sue said...

alaa citer laa..citer laa! aku pemalas nk tengok sendri..hehehe..

ch@ said...

ahahaha ratinf ttg dia mmg up habis la kan? penuh wall kita kekda, dashboard blog pun mostly fasal drama tu, ada yg buat version sendiri gara2 nk sedapkan ati. kita rasa nak buat gak, tapi baca org punya je la. dh pengarah soh buat camtu nak buat cemana kan.

tapi mmg ending zikir dan dhia best. suka. lain drpd yg lain.

Chekgu Azrine said...

penangan Tentang Dhia.. dasat!!

Irtiyah said...

Salam

Sib baik ada ayat terakhir tu. He he

~ain said...

nak tujal kepala ku salmi sekali.. lepas tu baru puas hati.. ahahahha

Nazz@Purple said...

ku salmi sure giler tu ank lelaki dia sorang..pastu semua plan dia bertahun2 tak jadi..

hhuhuhu..bt ending sendiri plak :p

anie said...

hahahaha..nie bukan n3 ttg dhia ke....

Zana Adieyza said...

hahahha.. lawak la akk ni.. x nak wat entry tentang dhia konon..

mmg geram bila liza mata burung hantu tu x kena apa2.. setakat kena pelempang dengan mak dia jer.. adoiiiiiiiiiiii...

sehidup semati.. jarang gak ending mcm tu..

shark said...

haha
saya pung xnak ler review tntang DHIA nie..
nk cakap jer:)