Friday, October 14, 2011

Patblas Seploh to Patblas Doblas

Ari ni patblas Oktober kan?
Dua bln lagi genap patblas Disember.
Jadinya, aku da gedik2 nak carik tpt makan2  bes bes pada patblas Disember tu.
Maklum la double celebration katanya kan.
Harus la kena gedik lebih. Ke arah no. 3 dan 32.
Tweheheeewww..... *ini gelak gedik namanya ya*

Takmo last2 minit carik kan.
Last year kami gi Look Out Point kat Ampang sana.
Mmg bes.
Tp takkan nak repeat every year kat sana kan.

Jadinya...

any idea?? kut korang penah gi candle lite diner ke apa ke.
Tpt yg ala2 cam romantik2 ker.
Yg ala2 xclusif pun oke, tp hotel takmo la.
*Ewah.. cam berduit je nak ke tpt exclusif bagai. Dah jatuh semekin ni lps bayau duit umah ni dan tak masuk2 lagi umah baru nieh..*

Aku pikir nak ke Umai je yg kat Putrajaya tu.
Bes juga. Makan kat tingkat atas yg leh napak pemandangan tasik tu.
Layan jugak.

Lps tu pikir kat Menara KL. Tp aku riki2 - mcm da takde plak restoran Seri  Angkasa ke apa tah tu. Dah tukar jadi 360 Atmosphere ke hapa tah. Dulu rega utk dinner situ dlm 100++. Skang da tatau la kut ada restoran baru tu.

Atau..ha..yg ni apa kata


Tp tgk rega pun cam nak pitam. Miahaha. Plak tu, bleh ke makan 2 org je, ke kena gi in grup? Susah2 je plak nya.

So, any idea my lovely pren??
Saya mmg cemni. Poyo lebih. Padahal 2 bln lagi.

Tp eh. Ding dong ding dong, da smpai patblas doblas.

Senang citer - beli bungkus - makan kat umah ja. Hahahahaha.

p/s : Tak nah cuti kalo beday ke apa kan, apa kata thn ni kita cuti.. haa......amacam..? amacam???

11 comments:

Anum said...

hehehhe
boleh tahan gak harga dia kan
anum selalu makan tempat2 biasa, kalau nak romantis2 skit kat hotel

Teratak Hami said...

Nampak menarik jugak cruise itu. Makan sambil pening2 lalat atas cruise.

Harus ambil CUTI dengan alasan2 yang boleh buat orang jeles :-)

Cik Anita said...

Alahh.. Nita memang tak ada idea lah nak bagi tempat mana2 yg best. Masak sendiri je kat rumah. hihi.

::EIDA:: said...

Apa kata kekda masak... Then hias meja makan dengan candle bagai.. Auw! Auw!

Zana Adieyza said...

Garden Cafe Alamnada ke.. tmpt nice but zana x taulah makanan sedap ke x.. hihihi..

zana suka cuti masa besday or annvsry.. rasa mcm hadiah utk diri sendiri la..

anitadiana said...

mahalnya makan kat cruise..tu tapi tak pa kot....untuk hari istimewa

PUANSTOBERI said...

ANUM :

Tk mampu nak candle lite kat hotel. Sobss :(

TH :

Rasa tak penah amik cuti kalo beday ni. Kalo kat opis lagi bes kak, nati ada org antar bunga ke kek ke, haaa... lagi sapraisss :D

PUANSTOBERI said...

CIK ANITA :

Masak sadin kan??
Muahahahha

PUANSTOBERI said...

EIDa :

Tu tggu masuk umah baru sok. umah skang tak seswai..

PUANSTOBERI said...

ZANA :

Alamanda???

hihi. dari Alamanda, baik akak gi KLCC je.

Nak carik tpt tak ramai org crowded ni yunk. Cam yg akak pegi last year tu.

But, thanks 4 the suggestion :)

PUANSTOBERI said...

ANITADIANA :

Tu la tu..tahap bleh naik flight ke Langkawi tu