Thursday, October 27, 2011

Beralih Arah : Tudung



Sudah beralih arah kah?
Huhu.

Pastinya tidak.
Cuma mencuba sesuatu yg lain pula.

Walo dah ada yg ni.
Yg 'itu' tetap di  hati.

Sbb yg bleh 'in' dgn muka yg makin tombam dan dagu berlapis ini adalah yg 'itu' juga.

Yang ni baru cuba 3 pasang ja.
Satu beli trus kat kedai dia.
2 lagi ni online.
Lagi mudah online sbb rega agak murah. Duduk saja tunggu parcel tiba. Tk perlu pening2 nak test. Apa yg kita pilih itu lah sampai ke kita. Hihi.

Smlm masa tgk gambar kat fotobook, tetiba my dear kata
"awak kalo pakai tudung bawal ni tak napak bulat sgt muka"

Haha. Maknanya kena berbawal balik la.
Tp tudung awning ni ringkas. Takde buat aku rimas.
Tp tu lah. Muka napak debab plak. Haih. Memacam.


16 comments:

ejaMaria said...

tudung awning ni satu lagi klu bawak jejalan pun senang... tak risau nak iron bagai mcm bawal... tu pun salah satu sbb aku suke... ;p

Anum said...

mesti comel kan sis

ekinashikin said...

mcm2 kan reen fesyen skrg ni..tudung bawal gak ye pilihan hati..hihi
sama lah kita..teringin gak nk pki yg belit2 tu..tapi mcm rimas la plak..heheheh

LidaRahim said...

haah la.. LR pon rasa pakai tudung bawal lg nampak slim skit muka.. tp sbb tudung awning ni lg senang.. maka pakai la jugak walopon tak leh nak cover dah dabelchin tu huhu

CikPuan Fara said...

muka fara paling ok pakai bawal n tudung awning.. sbb pipi tembam kikiki. tudung syria paling tak boleh. uhuhuhu

Cik Anita said...

Memang lah kak, tudung bawal walau2 camne pun tetap takkan hilang ditelan zaman. Evergreen gitu. Sebab semua orang pun sesuai pakai bawal. Then tak semua orang sesuai pakai tudung yang keras2 tu, tak semua orang sesuai pakai shawl.

:)

Qhaifa Nur said...

saya pun sudah beralih arah dari tudung bawal ke selendang, kalau pakai peten ariani nampak muka tembam...he..he..

D_08 said...

Pn Stroberi...
pasei beghubah arah ni le.....banyak beno tudong Mem awok yang tak berpakei lagi..... baghu je nak pakei...udah dibeli yang baghu..... awok??? tukang bayo je le.....

eKa said...

eka kan kekda starat menjebakkan diri dgn awning2 ni terus melekat...ada gak yg komplen.tombam la pa...tp pekak kan tlinga je...sbb sng...main sauk je

mekchu said...

ehh.. datin norjuma pun menten pakai bawal okeh..

pergghh fareeda kan? ingat mekchu tak up to date ke psl tudung2 nih.. nak bawak gi HK la tuh..

Zana Adieyza said...

zana x berapa sesuai pakai tudung ada awning.. muka nmpk lagi booolat!

PUANSTOBERI said...

MARIA :
Btul. ringkas. sarung je kan?

ANUM :
Haha. Gemokkk napak kalo pakai tudung ni...

PUANSTOBERI said...

EKIN :

Skang salu pakai tudung express ni. Oh. Kalo yg belit2 tu mmg la, kalo gi opis kejap je pakai, pehtu tuka dah. huhu

LR :

Btul tu.. tudung awning ni mudah. skali sarung siap trus. hihi

PUANSTOBERI said...

CPF :

Sama la..tudung syria tu mmg out of list la.. melepek je muka kang. hikss

CIKANITA :

Kan?? tp malas tul nak iron2 dia. Kadang tak jadi kat bahagian atas dahi tu. ha..part tu leh jadi cam rimau kalo dia kedut2. hikss

PUANSTOBERI said...

QN :

Oh. saya selendang mmg tak seswai. tudung awning yg ariani mmg oke la. Hiihi

D_08 :
Beruntung weh mem deme... :)

PUANSTOBERI said...

MEKCHU :

Dia tu bawal tahap ikan laut dalam tu...xclusip. hikss
Errr... ye benerr Fareeda itew.. sekali sekala :D

ZANA :

Comel per. hikss :D