Friday, October 21, 2011

Mini Contest : Pre-Cuti Cuti Cinta

(entry melekat smpai 21hb Oktober- scroll bawah dan selak older post utk entry baru)

Bismillahirrahmanirrahim......
Haa... contest pre-Cuti Cuti Cinta namanya ni.
Mebi ada contest post-Cuti Cuti Cinta lak kut.
Adiah lebih bernilai mungkin. Hik hik.

Oke. Ni mini-contest. Simple aje. Siap ada klu bagai.
Takde banner takde hapa.
Masa pun kejap je.
Tarikh tutup 21hb - Jumaat ni. 

Oke. Mudah je.

Ce tgk gambau ini.

Dan gambau ini juga.


Ce teka, ce teka how much the amount of this coins??

Terma dan kondisi :
a) Terbuka pada semua follower blog pnstoberi.blogspot ini. Tp jgn kerana contest ini pula, anda terpaksa  kena follow - lps tu tak menang - trus terpaksa un-follow. Masa baru2 follow (sbb nak masuk contest) hehari drop komen, pada setiap entry. Kadang satu entry tu 3,4 komen pun sanggup, tp pas diumumkan takde rezeki, trus ke mana (Kut yer pun, jgn la napak ketara sgt kaedah -- aku kena komen hehari pada setiap entry sbb mungkin aku dipilih sbg pemenang. Haha)  Aku pilih sama rata je, yg follow dah lama, tp SR je pun aku bleh pilih sbg pemenang, gitu gak yg baru follow. Adil. So, again syarat pertamanya mudah amat - terbuka pada semua follower  - ko byk ckp sgt ni pnstoberi, kang langsung takde org nak join. Haha.

b) Tak perlu buat entry bagai. Drop komen saja. Satu komen - satu jawapan. Tak perlu komen byk2 kali dan teka2 byk kali. Kalo byk kali gak, hanya komen pertama saja diambil kira.

c) Pemilihan pemenang - tentulah yg bagi jawapan tepat. Tp kalo takde, akan diambil pada hampir2 tepat. Utk ini akan ada 2 pemenang - satu bagi amaun yg hampir tepat kategori terkurang, dan satu lagi bagi amaun hampir tepat ketegori amaun terlebih. Paham tak? Oke camni. Katalah jawapan sebenar RM481.00, ada sorang bagi jawapan RM479.50 (kurang) dan sorang lagi bagi RM482.00 (lebih). So, kedua-dua ini boleh diambil sebagai pemenang.  Kalo ada jawapan yg sama bagi hampir tepat, undian akan dijalankan bagi menentukan pemenang.

d) Reply komen mesti diterima pada atau sebelum hari Jumaat - 21hb Oktober 2011. Penyertaan yg dah masuk hari Sabtu apatah lagi hari Ahad mmg tak diterima.

e) Insyaallah, pengumuman pemenang akan dibuat sebelum saya bercuti.  Hadiah da tentunya dari tpt percutian saya tu. Insyaallah. Doakan saya selamat pergi dan selamat balik. Hadiah dari mana? Yer, dari HK.

So, itu saja. Drop komen dan teka berapa amaun syiling di atas.
Oh. Klu nya lebih RM100 dan kurang RM300.

Haaa... sian kan, kena korek tabung nak gi bercuti. Miahahaha.
*very just nice number of follower until this entry published - 460. 

37 comments:

mr & mrs Bobo said...

mcm ngam2 100 jer kek da...hahahaha

AniE said...

fuyoooo...mantop la contest ni...=)))

Teratak Hami said...

PnStoberi,
Nak join tapi takle sekarang. Berpinau mata nak mengira. Tunggu akak dapat "hidayah" tgh2 malam nanti ... insyaAllah.

Suka bab2 kira duit ni :-)

SiTi said...

ct nak test buleh...? hhuhu jawapan nya RM270.10

::EIDA:: said...

Ida teka... RM188.45 ..hiks...

Nana said...

RM260.30

AiTotYati said...

rm127.10

:D

ejaMaria said...

nak main gak... dua ratus satu ringgit dan lima puluh sen...

hehehe... bagi senang sket RM201.50... gak nye la... ;p

*aku nampak yg rm1.50 tu je... hehehe

BENA said...

kite nak teka . RM 234.20 . HEEE ;)

Lulu Caldina said...

RM150

anie said...

emmm..RM168.00 ;)

Pn. Zana said...

nak teka.rm200.50

mekchu said...

mekchu nye RM209.50 (jgn publish.. nnti ada org tiru) hahahahahahaha... berlagak..

chinta... said...

aduyai kek da...juling mata chinta dok ngira gambar duit syiling tuh...chinta cuba teka ek... RM202.70...hehhe...

pnsusu said...

su su teka RM 219.05

eKa said...

adehhhhh pinau mata eka ngire nya eh...fening2 dah ni...eka teke je la

RM 250.10

eh ada sepuluh sen pulak situ...sbb tgk cam syiling 10 sen dok sorang2 kat situ

eKa said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anum said...
This comment has been removed by the author.
C.I.N.T.A said...

Cinta mau join!

total RM204.60

eheheeh! abis monitor aku kene conteng dek nak mengira duit kekda

anitadiana said...

reen kak ita pun nak join gak...juling mata kak ita yg rabun ne..tak pa lah bagi seronok-seronok...kalu menamg alhamdulilah...

total nya;Rm 292.25

eyza said...

Kekda..
eyza rasa RM 263.00...

Qaseh said...

saya nak mencuba nasib...

tekaan saya Ringgit Malaysia 183.50

ryn said...

reen.. aku teka RM187.30

Yan said...

rm148.60.. ha betulkan??? yeeaaaaaaaaaaahhh!!

LidaRahim said...

hadoii apesal yg LR kira tak sama ngan semorang kat atas ni??? (statement nak bgtao LR tak tiru) hehe

ok ni dari pandangan mata LR.. siap guna kalkulator bagai haha

RM206.50

muktamad.

selamat bercuti ye PS.

eimah said...

nak teke gak sume skali RM 151.00 tunai hihihihi pino mate...pape pun selamat bercuti kak

cikCha said...

setelah berhempas pulas ku dok belek2..jwpn ku ialah RM252.00

hahaha..slamat bercuti yer..& kim slm kat andy lau..hahaha

Teratak Hami said...

RM 211.10 ... jangan tanya camne cara kira, berpinau bijik mata ku :-)

Selamat bercuti.

Anum said...

Ok anum nak teka jumlah semuanya ada lah
RM182.00

Anum said...

ok sis anum cuba teka
RM182.00

carmello said...

Salam Sis. Nak join jgk lah.. Saya teka RM149.10 Puuuhh..Minta2 betul..=)

Cik Anita said...

RM 229.70 SEN!

Adoii. pening tengok lama-lama.. Susahnya nak kira!

Fadzillah Kamarudin said...

saya teka RM237.50

..:::isainz:::.. said...

Salam..nk try teka boleh..

RM148.25...

NM02 said...

RM175

fiezahkecik said...

rm 212.45

misskirokuza said...

kekda x sempat nk join hu :(
nk teke gak!hahhahhahahaha
RM 275.00