Thursday, October 20, 2011

Settle. Lega!

Pagi tadi kan rasa mcm tak berapa nak 'stabil'.
Tp bila tgk ni. Lega sket rasa.
Satu 'beban' da ilang.
Walo ada pengganti yg dtg. Yang berpuluh kali ganda (malah beratus ganda mungkin)
Itu tak dikira sbg beban. Itu adalah utk comfort zone kan.


Settle!

Walo aku da menyumbang utk interest je dkt 3k. Baguih. Utk negara kan. Haha.
Padan muka aku kan. Sapa suh tangguh2 bayau. Mmg giler. Lps 9 thn blaja baru aku nak gedik abiskan. Padahal loan aku bkn byk nau. Interest tu penyebab jadi banyak.
Takpe. Lupakan.

Oh. Pada sesapa nak settlekan mendalah ni.
Sila tgk entry ini - Selesaikan pinjaman PTPTN
Mana tau, kut susah nak call ke. Sbb kadang line penuh sesaja.
Aku dah settlekan last month.
Alhamdulillah.

*edit*
Ada yg komen kata aku settle ni sbb takut takleh ke luar negara. Sapa tau, tau la kan, ini takde kena mengena sbb as long masih tidak blacklist, maka tidak timbul kerisauan utk ke luar negara. 
Takut ada tersilap paham lak, lalu ter kensel mahu bercuti luar dari Mesia plak.

Thn lps lagi byk hutang aku, tp selamat la keluar masuk kastam kat Jakarta tu.

So, jgn risau yer. Selagi anda bayar loan ini, anda bleh ke luar negara dgn selamat tanpa ditahan pihak kastam macam ada sesetgh artis kita tu. Hihi

19 comments:

Orang KeciL said...

pn stoberi..mcm nie yg kita mahukan..kalo semua pemimjam mcm awak..aman dunia..hehe

~ain said...

tahniah, kak!!! Hubby ain tinggal balance lagi 900. Tapi, dek kerana memangguh nangguh, skrg dah 1k lebeh dah. bebel2 pun, dia buat dek je.. hahahha..

anie said...

wah..da settle...jelaousnyeeeeee

rDnA said...

Leganya dah settle.tp betul la klu tangguh interesr dia je dh bnyk

rDnA said...

Leganya dah settle.tp betul la klu tangguh interesr dia je dh bnyk

Anum said...

syoknya dah selesai hutang

cik puan tipah said...

Bila la sy nak follow ni. Hutang masih byk lagi..hehe

syanasaid said...

alhamdulillah
insya Allah akan ikut jejak ko
kasi settle sume!!!

PUANSTOBERI said...

OrangKecil :

haha. Rasanya govt lagi sker kita tak bayar sbb derang dpt banyakkkkk lagi hasil. Muahahaha. Hasil free noks, sapa tak mo..

PUANSTOBERI said...

~ain :

Seret dia suh setel. Rugi Ain..akak rasa perit btul kerugian tu. Kut tak leh gi melancong jauh sket dah.
EHhh?? ada kaitan kah? hahaha

PUANSTOBERI said...

ANIE :

Akak dapat sket je. Jgn le jeles. Mmg leh setel awal patutnya. ni dkt 10thn baru hegeh2 nak setel.

PUANSTOBERI said...

RDNA :

Tu la tu. Sesal menyesal seme ada dek interest tu.
Huwargghhh...

PUANSTOBERI said...

ANUM :

Kena kurangkan hutang utk bagi laluan pada hutang yg lebih beso. Hukss

PUANSTOBERI said...

CPT :

Takpe..slow2 bayo. Asal jgn tak bayo, sbb kalo tak bayo perit rasa dek interest tu. Geram je wasa..tp nak sesal pun tak guna dah. Nasik dah jadi hangit. Eh..???

PUANSTOBERI said...

SYANA :

Yeps.. go Syana go. Hahah.

Teratak Hami said...

Puan Stoberi,
Sorrylah akak dah pikir "jahat" kat ko ...

Ko settlekan PTPTN sbb takut takle fly ke?

Maaf ye, soklan sensitive :-)

PUANSTOBERI said...

TH :

Haha. Itu bkn soklan sensitive, tu soklan lawak.
Sbb kalo tak abis baya PTPTN pun bleh gi luar negara. asal berbayar dan tidak di black list. If da black list baru tak bleh pegi.
Saya da pegi Indonesia last year, time tu hutang laggiii banyakkk kak. hahahaha. :D

Teratak Hami said...

PuanStoberi,
Hehehe ... akak teringat "someone". Dah selamat bayar rasa lega skit kan.

Cik Anita said...

Nita coming soon nak bayar! phewww~ entah camno lahhh... hish. Macam tak mampu je.. :P