Sunday, October 9, 2011

Dadih dan Kobis Purple

Phew.
Alhamdulillah. Cuaca baik reni.
Laju2 pusing mesin basuh berkali2.
Yelah, da 2,3 ari cuaca tak mengizinkan.
Basuh langsir yg da setahun kot tak tukar segala.

Smlm, 
Alhamdulillah. Apa yg di plan berjalan lancar.
Walo KL hujan selebat2nya before azan Zohor tu.
Gundah gulana hatiku dibuat nya sbb kita decide ketemuan jam 3pm.
Udah la daku berjanji mau smpai awal.
Tp apa nak buat.
Udah la aku sorang je dari KL.
Meke2 seme area sana.
Bleh plak smlm tetiba KL jem. Nak kuar dari area umah pun amik masa dkt 15min.
Tu tak kata lagi kat tol Sg. Besi. Seme da dok kol tnya Kekda da smpai ke blum. Errk.. cena? Puan organizer yg lewat. Argghhh...

Aku smpat sediakan dadih mangga. And popcorn ciken salad gak. Dadih mlm tu da buat siap.
Gambo dadih mangga.
Tak bleh tgk gambau  ni kalo FB kena blok.
Sbb amik dari FB. Huhu.
Then pagi tu, gi paso jap, beli buah2 utk popcorn ciken salad. Beli mangga gak.
Maka potong kan, taruk atas dadih tu.
Huhu.

Tp lawak gak la sbb nak carik kubis pepel ni bleh lak takde kat paso.
Gmbr hiasan. Ehsan - google

Haihs.
Igt nak carik kat Ampang Park je.
Muju adik aku si Faizullah tlg peringatkan suh carik kat Cold Storage bila aku apdet status kata kubis pepel takdek. Hurm. Ada pekdah gak updet menda2 remeh ni.
Maka, my dear runner jap la gi KLCC. Naik tren je.
Yg aku nak tergelak, balik umah dia cakap
"awak tau, saya usung kobis ni camtu je"
"asal??" lps tu baru tingat. Hari Sabtu - takde plastik. Haha.
Usung seketoi kobis pepel semata2 - naik tren. Hahahahah.

Apa pun, walo yg dtg 6 org cuma beserta 3 para suami, happening juga jadinya.
Da lawak jugak sblm jumpa seme seme tu.
Ada yg terpegi ke Wetland Rekreasi Air tu.
Aku pun lupa  nak mention Wetland yg ada menara tinjau tu.
Next time kita  buat lagi ya adik2.
Bes sbb jumpa kawan baru. Membanyakkan lagi network kita.
Dan ini lah hikmahnya bila kami masih tidak dikurniakan rezeki yg satu itu.

*Gambar seme da apdet kat FB*

9 comments:

pnsusu said...

tak merasa su ngan kobis pepel kekda...ha ha ha...nasib baik kobis pepel..comel laa bawak seketoi gitu...cerr kangkung seikat mau en hubby kekda usung macam pegang bunga ha ha ha

Mar said...

Kak. kita nak add akak kat FB tak buleh. Add Mar please. Ahza Mar Zaha. marlizamohdmokhtar@gmail.com

eyza said...

eyza dah tengok gambar2 kat fb.. jeles sangat.... nnt buat lg ye Kak Reen....

Zana Adieyza said...

zana x tgk lagi gmbr kat fb.. huhuhu.. x sabar nak tgk..

kekda, zana curi cikit gmbr kat blog.. sbb hr tu kan semua gmbr guna kamera besorrrrr.. kamera kecik zana simpan terus.. hahaha.. zana curi eh..

PUANSTOBERI said...

PNSUSU :

Oke. Sgt klaka bila membayangkan beliau membawa seikat kangkung. haha

PUANSTOBERI said...

MAR :

Owait. Nati kekda add. Akak wat privacy setting. Mmg tak leh add kekda kalo takde mutual fren :)

PUANSTOBERI said...

EYZA :

Insyaallah... kalo ada peluang lagi, kita buat lagi. Kali ni area2 KL plak kan :)

PUANSTOBERI said...

ZANA :

Akak buh sket je kat FB.
Amik ler gambau2 tu. Tu pun tak clear. Tggu che bedah kita upload. Kamera dia lagi besauuuu.. huhu :D

::EIDA:: said...

Jeles!!! Nak curi gak gmbr.. Ingt orang tak pergi, tak boleh update entry? wakkakakkakaka....