Tuesday, October 25, 2011

Hantu Fotobook.


Berhantu.

Itu saja yg dpt aku katakan.
Mmg aku berhantu ngan deal fotobook.
Something I can't resist!
Haha.

Poyos.

Tp seyes la. Aku da giler nak buat fotobook.
Dah redeem ada satu, akan redeem ada satu, dan beli satu lagi ni.
Tp utk keselamatan dan mengelakkan kekecewaan,
ketiga2 ni dari sykt berlainan.
Harus terai satu persatu.
Mana bes, nati leh jadi regular customer trus.
Igt yg ni trus nak redeem utk Cuti Cuti Cinta ni nati.
Yg lama tu nak buh gambar raya tu bertema maroon tu ari. Mak dah bising sbb tak cuci gambar. Yelah, takkan nak beli utk mak aku Ipad utk save gegambar tu dan tgk je *motip nak save dalam Ipad?? Haha*

Why photobook?
Sedari time aku kawen dulu - 2008 - which masa tu photobook baru nak berkembang, aku da mmg sker. Perkhidmatan amik gmbr ngan photobook masa kawen retu sememangnya lebih dari rega pakej pelamin ngan baju aku. Haha. Dulik la. Asal aku dapat photobook. Walo 'terkena' ngan PG kat belah aku tu (8  bln album tak sesiap lagi), tp aku tetap tak serik. Maklum la masa tu mana ramai PG yg bleh wat photobook, nak2 plak area luar KL. Mujur dapat refund. Dan aku anta la gambar2 tu ke tpt lain utk wat photobook. Gembira amat. Citer gembira ada di sini. Ce tekan - http://pnstoberi.blogspot.com/2009/08/akhirnya.html Awwwww..

Selebihnya sbb aku sker amik gmbr (dari kamera sendiri, kamera org lain, aku segannn..awww..mengadas. Sila sepak laju2), tetapi asik tak ber cuci. Maleh tul nak singgah Ampang Park tu gi develop. Macam terpikir nak beli printer Pixma yg Yuna jadi duta tu pun ye gak. Tp lagi leceh. Printer, ink, paper. Isk. Baik la gi anto kedai gambar, sok leh kutip dah. Tp tak terpegi. Padahal lalu lalang je Ampang Park tu. Last aku anto cuci masa kawen tu la. Ngan gmbr2 honeymoon. Lps tu nan hado.

Lagi sbb kita leh reka sendiri design. Nak tulis tulis ke hapa. Isk. Mmg aku minat tu. Hihi.

My dear pun tak kata apa, sokay lah. Dia lak yg cadang, nati umah baru beli lemari kaca, letakkan fotobook ni dlm tu dengan terbuka. Kira camni la. 

kredit : uprint

Cewah. Gud idea by the way, dear. Haha.

So, sesapa lagi mau menambah koleksi fotobook, meh join me. Trus ke link groupon ini - fotobook.
Jangan lewat..nati menyesal. Awwww.....

*eh. mcm penah tulis je kata takmo beli deal dah. Hurm. Masa tu mmg la apa pun tak boleh. Tp da tgk ni, seme jadi boleh. Awwww.....Tweheheew....

14 comments:

ejaMaria said...

hehehehe...aku pun berkenan dgn kupon ni... rasa cam nak rembat gak... nak print gambar Luqman masa baby til now... ;p

misskirokuza said...

aduhhhhh nk gak r
canteksss la kak!

Zana Adieyza said...

wah, kekda dah rembat banyak deal photobook ni.. ni mmg dah hantu photobook betul!

zana baru ada 2 jer.. nak kena tambah jugak la mcm ni.. huhuhu

~ JD said...

aduii kekda..sy da terpengaruh nie..tp camne nk anto gambo dekat depa nie..xpaham la. bole sifu ajar? hehehe

pearl said...

Saya pun suke photobooks. tapi kejar yang murah sahaja, saya selalu dok tunggu offer yang 100 pages = rm130. memang berbaloi. tapi tuhle offer tuh kat UK je...kat malaysia baru je berkembang,tak competitive and harganya takkan dapat yang murah camtuh. kene tunggu 10 tahun lagi kot.. hmmmmm,

BENA said...

errrrrrrr oke. bena jakun kejap sebab memang tak tahu pasal ni. hahaha ;)


nanti kite nak kawen. nak buat macam ni laaaaa



# hahahaha gatai

Cik Anita said...

Nita rasa cam dah TERminat lah dengan photobook niiii~ sebab tengok album akak tu cam cantik!

PUANSTOBERI said...

MARIA :
dah rembat ke? aku kat opis pun da racun member opis suh beli. huhu

PUANSTOBERI said...

MISS K :
Apa lagas..rembat la seketui. hikss

PUANSTOBERI said...

ZANA :

Pantang ni..pantang tgk. hihikss

PUANSTOBERI said...

JD :

Nati lps beli, leh tgk kat website derang. Setgh ada software khas utk design. setgh ley pakai photoscape jer. hikss :D

PUANSTOBERI said...

PEARL :

Oh. sana murah eh. tkpe lah. rembat deal2 ni kira dah murah dah ni. sokay la walo nipis je. bleh wat photobook with theme kekdahnya :)

PUANSTOBERI said...

BENA :

Sila kan buat. sgt bes. Hikss

PUANSTOBERI said...

CIKANITA :

Sila wat utk gmbr Nita amik masa konvo retu. harus bes :D