Wednesday, October 19, 2011

Mari Mengenal HKD

Mari mengenal duit Hong Kong.

kredit : here

Bank of China (Hong Kong) Limited

The Hongkong and Shanghai Banking Corporation Limited 


Standard Chartered Bank (Hong Kong) Limited

The 2010 Series Hong Kong Banknotes are issued by the three note-issuing banks in Hong Kong (Standard Chartered Bank (Hong Kong) Limited, The Hongkong and Shanghai Banking Corporation Limited and Bank of China (Hong Kong) Limited). 


The new $1,000 and $500 notes are already in circulation, and notes of the remaining denominations of $100, $50 and $20 will go into circulation starting from late 2011. All existing banknotes remain legal tender and will continue to circulate along with the 2010 Series.

pic & info kredit : here 

*Memang takde duit kecik derang ni. Plak tu ada 3 jenis lak tu setiap satu note. Oh. This mine (ours ekceli). Hihi.

BIla dpt duit negara lain sure rasa macam duit main Saidina tu. Hahah. 
Kadar masa aku tukar ni :
HKD100 = RM40.30 (masih belum half, tp nak congak senang, bahagi je dua :)


Bookmarked :
Disneyland - HKD399.00
Ngong Ping - Standard Cabin - HKD 115, Crystal Cabin - HKD 169 (round trip)
Ocean Park - HKD 280
Madame Tussauds - HKD 160

3 comments:

eKa said...

tu ar rasa cam duit memain...eka salu je tesilap bg duit pd penjual...kalu bg duit kecik, terus blah takpe...ni bg duit besar, nonong bawa barang tanpa meminta baki...gumana???

::EIDA:: said...

Ida banyak duit saidina, nak? boleh buat tambah tambah.. hikss...

*mahalnya nak masuk Disneyland tu yee..*

PUANSTOBERI said...

EKA :
NI oke la Eka, sng nak congak.
DUlu akak gi Indon, akak da siap list. Rasa kompius je tgk list tu. Huhu

EIDA :

takpe..takpe..Eida simpan nak gi memana nati. Hihi.
Yeps.. Mahal..duit derang murah dari kita, tp mebi living cost derang tinggi dari kita.