Thursday, October 13, 2011

MyBrain

*Aku da edit kat entry Further Master pasal ni. Tp ni saja nak buat entry khas juga. Haha.


Ever heard about MyBrain ni?


Aku pun baru tau lps member aku gitau pasal sambung Master ni.

Katanya kalo govt lagi senang kut.

Aku pun laju2 la masuk website MyBrain nih.

Rupanya....
Bila baca baca.
Awal2 lagi aku dah duk dalam kumpulan TIDAK LAYAK MEMOHON.
Meh tgk kategori calon.
KATEGORI CALON :
Graduan yang belum bekerja & tidak berpendapatan tetap;
Kakitangan swasta; ATAU
Pensyarah IPTS
Kumpulan TIDAK LAYAK memohon :
Kakitangan awam dan badan berkanun yang tetap/ kontrak/ sambilan semasa memohon;
Mana-mana permohonan dari pengajian secara separuh masa/ pengajian jarak jauh/ atas talian; dan
Pelajar yang sedang ditaja oleh mana-mana penaja (kecuali pinjaman pelajaran) atau mempunyai ikatan kontrak untuk berkhidmat dan tidak mendapat pengecualian/ penangguhan dari syarat untuk berkhidmat.

Jadi pada sesapa yg berhasrat nak sambung Master.
Bleh la terai mohon.
Tp aku tatau la course apa apa yg bleh mohon.
Sbb aku tgk je aku dlm list TIDAK LAYAK tu mmg tak la aku mendalami nyer lagi. Haha.

Masuk web ini -
https://payloan.mohe.gov.my/MyBrain15/index_mymaster.php

15 comments:

ejaMaria said...

hehehe... pun masuk kategori tak layak... ;p

Anum said...

anum pun sama
x layak memohon
hehhehheh

Zana Adieyza said...

so zana pun x layak.. tp zana pun belum terdetik nak sambung master.. hihihi.. dasar pemalas kan adik kekda ni? suruh sambung study pun malas..

Jaa said...

aa..saya pun ada la berhasrat nk apply mybrain nih..sekali tgk syarat..huhu..x layak la plak...

~ain said...

sebelum apply mybrain kena apply tempat belajar dulu... Tapi, mode kena full time kan? Itulah yang masalah tu.

AdiaLuze said...

Salam sis ..

Hmmm .. ai ni diploma jee .. nak sambung degree pun tak sambung2 lagi ..
Semoga berjaya tuk menyambung pembelajaran ke 'Master' ^^

BENA said...

bena lagi lahhhhhhh . bace entry sis . terus tak tekan . hahahaha ;)

PUANSTOBERI said...

MARIA :

Kalo da namanya kakitangan awam otomatis la kita tak layak. Hihi

ANUM :

Huhu. Ni seme kakitangan awam ni, mmg la tak layak. :D

PUANSTOBERI said...

ZANA :

Ni lagi sorang k.tgn awam, mmg tak layak..tak layak..hikss

PUANSTOBERI said...

JAA :

Tak layak jugak..? Ramai tak layak ni, sapa mohon sure la laju je dpt neh.. :D

PUANSTOBERI said...

~ain :

Ha..gitu yer. Sbb napak tak layak trus la akak tak gali apa2 dah.

Tp biasa kalo dibiayai mmg kena carik tpt blaja dulu, kat opis ni pun camtu.
Ni budak fresh grad sesuai la kan. Isk..napa la time ai 10 thn dulu takde. Hihikss :D

PUANSTOBERI said...

ADIA :

Ha..lama tak napak. Hikss.

Ha..cecita nak smbg mmg tak penah ter padam..tp asik la ter tangguh. acena??

♥diari hidup eka♥ said...

smgt eka baca dgn harapan eka pun layak...rupanya tidak.........

Cik Anita said...

haaaa,

Nita pun dah tengok dah sebab akak yg gtau ritu.. Tapi nak apply ni, kena dah ada tawaran camtu..kalau tak, susah lah nak mohon.

PUANSTOBERI said...

EKA :

EH. naper lain nama ni..tukar profile eh??

CIK ANITA :

Yeps..kalo biasiswa ke apa ke, mmg kena ada tpt blaja sesiap. Bayar dulu sendiri, nati derang bagi la..kaya oh lps dpt tu :)