Thursday, October 20, 2011

PayDay

Hari ni dah gaji - utk govt lah.
Awal. Sbb Deepavali kan.
Fuh. Berderau tgk jumlahnya kat Maybank2U.
Hampir half telah 'tiada'.

Perlukan sedikit masa utk stabilkan keadaan ni.

No more cuti cuti plan (yg da sedia ada tu kita habiskan).
No more buy deal voucher.
No more online shopping.
And etc etc.

Until......

Masuk umah tu.
Dan.
Sign had umur pencen yg baru.

Sekian.

*salu gaji je trus buat payment thro' Maybank2U. Kali ni tak bleh sbb kena buat bajet dulu.
*Apa pun SYUKUR. Ini rezeki dari Allah.
*Mujur mmg buat potongan gaji ke ASB. Byk tu tidak la. Tu mmg buat sedari masuk keja dulu. Tp idak la dia freeze je dlm tu. Pantang lepa gak..hahaha. Tetambah kalo nak pi cuti cuti cinta. Hiksss.

18 comments:

Zana Adieyza said...

xpelah kak.. semua tu kan demi rumah sendiri.. so kenalah kuatkan semangat..

rancang perbelanjaan dgn berhemah.. cuba utk lebihkan keperluan berbanding kemahuan yer.. insyaAllah segalanya akan ok..

zana doakan akk trs dimurahkan rezeki hendaknya..

pnsusu said...

buat budget wahai menteri kewangan rumah...

he he he su pun ngah wat budget2 ni

Teratak Hami said...

Awalnya gaji :-)

Sementara kerja ni enjoy your life. Saving tetap kena ada. Kang dah tak kerja macam akak ni, baru le teringat nak beli camera lah, kereta kancil lah ...

Yan said...

padanla kat bank ramai orang tgh mlm td.. suami pelik gak.. yan men teka2 je.. mungkin nak deepavali ni diorang dpt gaji awal...

anitadiana said...

reen kak ita nua gaji kejap aje nampak..pepagi dah buka MY2u setel kan utang2 lega rasanya..

ejaMaria said...

hehehe... aku awal tahun hari tu gaji hilang setengah (psl rumah la jugak)... hehehe...
skrg ni sakit sikit la utk setahun 2 ni... lepas 2 tahun insyaAllah lega dah kot... ;p

Anum said...

anum dapat gaji mesti buat kira-kira and buat bayaran

Cik Anita said...

Nita yang tak ada apa2 potongan pun tiap bulan kena buat belanjawan.. huhu..

Azi said...

GAJI EH HARI NI...SEJAK CTG NI DH XTAU DH HARI GAJI BILA LEBIH2 LG GAJI DH KENA STOP

PUANSTOBERI said...

ZANA :
Maceh yunk atas dorongan mu itu. Huhu.
Mmg kena opt SBPA la ni napaknya. Mujo PM kita da buat pelarasan. huhu

PUANSTOBERI said...

PNSUSU :

Bajet buat, tp salu burst. Hahahaha. Menteri kewangan failed. Mana tak nya asik nak melancong dan melencong je keja nyer. Hahah

PUANSTOBERI said...

TH :

Sbb tu la kena beli segala2 time ni. Huhu.
Takde la kak, saving tu harus ada. Kang susah lak nak gi jalan2 ke apa.
EH??? hahahhaa

PUANSTOBERI said...

YAN :

Yeps..gomen gaji awal bln ni. Bln dpn biasa, bln doblas bonus. Huhu :D

PUANSTOBERI said...

ANITADIANA :

Blum buat any payment lagi. Esuk or nxt week lah. Nak tgk duit tu lama sket byknya. Hahah.

PUANSTOBERI said...

MARIA :

TU la tu.
Harap2 cpt la aku masuk. Aku jadi sakit ni sbb nak kena bayo 2 umah. If not, seleso gak lagi. Huhu

PUANSTOBERI said...

ANUM :

Akak mmg da buat bajet utk fixed payment bln2. Tp bulan ni kena re-bajet la. Amaun burst. Muahahahah

PUANSTOBERI said...

ANUM :

Akak mmg da buat bajet utk fixed payment bln2. Tp bulan ni kena re-bajet la. Amaun burst. Muahahahah

PUANSTOBERI said...

AZI :

Iyer..da gaji.
Bln dpn cam biasa.
Bln doblas kita dpt bonus la. Hik hik