Tuesday, June 5, 2012

Edisi Menginap Di SSL Traders, Taiping

Masa yg anak buah aku kawen tu, aku nginap kat SSL Traders.
Mmg mengada2. Bukannya ramai pun kat umah akak, tp saja nak tido hotel.
Alah, bkn otel mahal pun. RM100/nite. Includes breakfast. Murah kan.
Aku booking sejak dari bln 3. Yang aku ngengada kasik teaser kat entry sini.

Sbb aku tau time itu adalah peak season. Sure penuh kalo tak book awal2. Gi pun tpt ni dkt je ngan umah akak aku. 5 minit camtu ja. 
Check dlm kul 1 camtu. Bleh dah check in.

Mak aku tumpang solat jap. Dia tido umah akak aku.

Bilik.. pergh. Sempit giler. Tp idak la sesempit bilik kat Hongkong sanun tu kan. Itu kalo convert duit kita dlm seratus stgh camtu. Kat situ jalan pun kena mengiring. Ini idak la camtu. Cuma dia takde almari bagai. Ada tpt menyangkut baju, takde tpt mekap bagai. Tp dia letak cermin besar n ada cam meja kecik utk letak barang2 mekap gitu. Bilik air pun elok luas cam otel biasa.

Cuma yg bes, ada ni.

Wifi zone okeh. Bebtul ter tempek dpn bilik aku. Huhu.
Takde password bagai. Biasa otel memurah ni, wifi kat lobi ja. Kalo kat lobi siap ada dia sediakan ipad (lupa lak nak amik gmbr).

Makan lak. So so ja. Mmg tak buleh byk bunyik la kan. Satus je ko bayar. So makan je apa yg ada. Cam biasa la. Nasik lemak, tp ikan bilis habis. Smpai sudah tak berganti. Lain apa tah. Lupa dah. Lps tu call mintak iron. Kemain lama nak hantar. Sampai kena call 2kali. Bila sampai, elok panas lagi iron tu. Ate.. kabo la ada org tgh guna iron tu. Lagi lawak sbb smpai ngan kain tebal. Katanya iron board patah. Haha. Oke lah.... jgn banyak komplen. Seratus je satu malam. Paking pun senang. Dia cam ada lot paking sendiri yg luas.

Jadi, oke la. Menginap utk outstation ke, kenduri ke boleh la. Kalo sekadar bercuti nak merehatkan minda, elok carik hotel lain la kot. Byk lagi hotel kat Taiping yg bes bes katanya.

19 comments:

Anum said...

hehe
kalau last minit leh la kan

Carmello said...

Kecil sikit takpe janji selesa.. Saya kalau gi dengan family pun selalu ngengada tido hotel juga.

aLyNnZ said...

erm..alynn rasa dgn rate rm100 utk satu mlm berbaloi2 gak..ada balkoni tak kak..? (bukan demand tau kak sajer nak tau..hihi)

anie said...

haha..antar iron dengan kain tebal yang xtahannye tue..tapi mmg best la sebab ada wifi..hotel 3..4 bintang pun xde wifi kan...

Phat said...

meriah kak ida berjalan saje hehehe anyway tq for the anniversarry wish ok ;-)

C.I.N.T.A said...

ala kak janji selesa... ok la tu hotel bersih 7 cantik ade wifi free lagi ☺

Zana Adieyza said...

best kalau hotel ada wifi sampai ke bilik! selalu setakat lobi jer..

janji selesa kan kekda?

Masya said...

sekadar nak bermalam, janji dapat tido lena kan...

Cik Anita said...

mahal gak tu per night rm100.. bagi Nita lah. hee. tapi oke lah sebab satu malam jer. kalau 2 ke 3 malam, seharusnya kena carik yg murah lagi..tapi ada ke? hee

PUANSTOBERI said...

ANUM :
Las minit kang penuh lak. Retu masa nk c.in tu ada org tanya2 gak. Penuh dah.

PUANSTOBERI said...

CARMELLO :
Ini bkn tido ngan famili. Ini lari taknak tido umah famili. Haha

PUANSTOBERI said...

ALYNNZ :

Nan hado.. tingkap pun takdo.. haha (T___T)

PUANSTOBERI said...

ANIE :
Tu la..biasa otel ni ada pword bagai wifi dia. TP dia sempoi je open. Tak kedekut wifi. Hihi

PUANSTOBERI said...

PHAT :
Berjalan selagi terdaya temanya. Haha.

PUANSTOBERI said...

CINTA :
Tu la..selesa. Buleh katakan kat Msia ni murah pun, tetap selesa. Tp kat tpt lain..hazabbb... huhu

PUANSTOBERI said...

ZANA :
Btul. Janji selesa walo sempit... huhu

PUANSTOBERI said...

MASYA :
Btul. Oke lah..lena je tido :)

PUANSTOBERI said...

CIK ANITA :
Ada la kot..hotel Ah Seng.. :P

Sue-Rya Qistina said...

kira ok la tu kekda..murah pun murah.. :D