Thursday, June 7, 2012

Edisi Singa Garang

Oke. Nak citer pasal android apps. Tp ada citer lagi bes utk ditopikkan ptg2 ni. Jadi sambung nenanti lah ttg apps tu.
Topiknya adalah Garang.
Apa itu garang?
Aku carik dari Kamus ni, byk lak kuar maksud garang. Tp rata2 kita faham dgn definisi ini lah
"suka atau lekas menyerang dan sebagainya (apabila marah dan sebagainya), bengis, galak"

Wah. Lekas menyerang kah aku ni?? Bengis??
Ce bagi satu bukti aku menyerang? Atau berparang parang? Atau amukan puaka?
Ada?
Mmg ikutkan dari dulu lagi orang duk kata aku garang. 

Mungkin sbb raut wajah aku ni. Napak cam nak marah je, tp takde la smpai nak telan orang. Ah. Aku kalo takde hal takde aku nak melenyeh lenyeh, me lese lese (mengada-ngada). Kuawasa mak noks. 
Tp kut yg 1st time jumpa aku (kawan maya biasanya), cemanakah aku? Garang cam singakah? Atau harimau malaya sgtkah? Asik nak aum aum aum ja.
Image : Google
Suppose tegas la. Bukan garang. Tp lantak lah. Orang boleh andaikan memacam. Hanya aku dan orang rapat2 ngan aku je tau. Sbb ini lah jugak yg orang ofis ni cukup rajin kata aku control laki aku. Pedulik pun. Control pun, laki aku. Bukan laki kau. Kau susah? Kalo aku garang, suka control bagai mmg mampus aku tak kuasa nak masak utk laki, nak pegi sana sini dgn dia. Baik aku tinggalkan je. Pegi dgn kawan2 aku. Ha, ko duk umah, basuh kain, basuh baju, masak. Bongok sgt kot. Hoi. Aku pun tau, syurga aku dibawah tapak kaki suami. Jangan nak sengal sgt tuduh itu ini. Kau nak ke akhirat esuk ko kejar aku utk dptkan kemaafan sbb tuduh2 pasal rumahtangga aku. Heyyy *nak buat aksi kibas rambut, tp pakai tudung, kibas tudung je lah*. Sesen pun aku tak kurang tau kalo korang buat spekulasi itu ini. Dan yg suka tuduh2, mengandai andai ni gaji naik ke? Pelik! (garang kan??garang kan???)


Oke, mesti insan2 tu tak penah baca statement ini kan. ceqinsanbiasa, izinkan saya paste di sini.

"Gadis yang garang sebelum kahwin , InsyaAllah..akan menjadi gadis 
yang sangat manja dan romantis selepas kahwin..

Garang ??!

Kerana garang dengan lelaki yang bukan suaminya ialah akhlaknya..
Dan manja + mengada2 kepada suaminya ialah kewajipannya.. :)"

Manja? Mengada? Itu sila tanya suami ku.
Tu aku kata, aku mmg tak sker nak menyengih2 ni. Tp tu lah. Bila begitu dikatakan garang plak. Takpe..takpe... pas ni aku senyummmm aje smpai la jadi camni.


Puas hati kau???

12 comments:

::EIDA:: said...

Macam ada cerita disebalik ini. Dah banyak kali kekda sebut pasal control laki ni.. tapi apa ape pun, ida nak gelakkan gambau kekda yang last ni boleh? lawak gila!


HAHAHHAHAHAHHAHAHHAHAH~ Ni baru nama, senyum sampai ke telinga kan? =p

Che Sue said...

hahahah homaigod dah rupa buah papaya pulak aku tgk gambo nih..kkekekeke!

CIK PUAN TIPAH said...

lebarnya senyuman..

Nad @ MamaZN said...

kak, tolong la...
mula2 bace cam nak marah2 gak kt org yg mengata tu..
baru nk ckp kekda tak garang pun..
tp btul nmpk cam tegas la..
(ceh pandai2 jek, jumpe pun tak lagi =p)

tp bile dh smpi tang gambo tu...
rase nak gelak sangat2 gelak dah..
sabo je la akak ni tau! :)

Carmello said...

1st time jumpa Kak Reen dulu,tak terasa langsung Kak Reen ni garang.. Pelik lah hai bila ada org kata Kak Reen ni garang.. Kalau Kak Reen ni garang,mesti malam tu Kak Reen dah buat muka kat saya sbb saya lambat.. =) Takpe Kak Reen,yang penting hsbnd kita tau kita ni macam mana dgn dia..

Siti Nursyuhada said...

Hahahahhaahha gambar plg comei sepanjang bw hari nie hehheheheh

Mar said...

1st time jumpa akak, dah terasa kemesraan ya amat. Akak friendly giler ok. Celah mana garangnya pun saya tak tau. Garang bertempat tu biasa la kan. Takkan nak huha huha sepanjang masa. Pedulikan la kata2 org kak. Yg pnting kita baik dgn smua org. Bkn senang nk puaskan hati smua org.

Zana Adieyza said...

adoiiiiiiii, takut tengok gambar yg last tu ok!!!! serammmmmmmmmmmmm..

senyum kekda.. biarkanlah orang tu kekda.. x kan bawak untung kalau dia buat kita macam tu.. sabar yer kekda..

Sue-Rya Qistina said...

Kekda garang?kaki control?apekejadahnye sape yg ckp cenggitu kan. org tgk kekda friendly dan mesra je. vudu la sape yg ckp cenggitu. meh nak lempang laju2 org yg ckp camtu. mendosa tau! org camtu x ke mane kekda. one day, dia akan jatuh tersungkur. percayalah! b strong ye.. :D

eh eh..rase nak gelak tahap gaban ni tgk gamba kekda tu. bwahahahhahaa..adik manis.. :))

Nana Aris said...

hahahahaha lawak okeyh gambo yang last tu..kadang orang suka judge kita even tak kenal..tak kenal maka tak cinta kata orang..sedap je die ngate ye..hehe

nana suka pegang satu je, kalau ada sorang tak suka kite, 10 orang lagi sebenarnya tak suka DIA..hehe

cool kekda!

Cik Anita said...

akak..
saya baca entry akak ni penuh dengan serius. Sebab topik dia saya rasa yang a bit serius. Tapi tang gambar, saya tersengih. ishk akak nih...

AdiaLuze said...

Lantak la org nak kata apa sis .. yg penting, laki kita tau kita camner .. Alaa .. Makan pakai kita bukan depa org tu bagi pun .. Wakakakaa