Monday, June 11, 2012

Edisi Drama : Ameera Dan Watak Antagonis

Haha. Choi. Asik citer pasal drama melayu.
Misti orang igt aku ni 'malay movie die hard fan'. Heh! Lantak la. Susah?? Tak kan??

Ameera.


Alah, kisah org takde anak. Lps tu mak mentua tak sker. Sbb takde anak. Lalu disuruh kawen ngan pompuan lain. Tp si suami tak hendak. Yang si isteri plak suruh kahwin juga. Tp bila suami tak hendak. Dia cari pompuan lain. Yg jumpa di tepi jalan saja. Tak tau asal usul. Disuruh kahwin kontrak. Kahwin, beranak dan lps tu cerai dan diberikan wang sebanyak 350k.

Citer baru takat tu. Yg disuruh kawen tu pun dah mengandung skang ni. Dah mula timbul konflik sbb ada misscommunication. Si mak mentua sudah teringat menantu 'ori' dia yg pregnant. Dan dia dah mula suka sbb igt menantu dia mengandung. Jeng jeng jeng. 

Alah. Citer biasa2 je ni. Memula igt malas nak folo. Tp sbb ada berkaitan dgn citer mengandung dan tak mengandung. Jadi, tgk.

Tapi, kalo aku, giler kot nak bagi entah sapa2 yg jumpa pun kat tepi jalan cuma utk jadikan madu. Giler. Eh. Kalo tak jumpa tepi jalan pun taknak kut. Sbb aku takde pun duit sbyk 350K tu. Kalo ada lebih baik aku buat IVF kan?

Hurm.
Pelakon pun oke [walo nampak si Shamsul Yusuf tu kadang2 cam adik kepada Rita Rudaini]. 
Cumanya.
Si Zarina AF yang berlakon sbg Zila. Dia lah yg menjadi mangsa utk kahwin kontrak dgn nilai 350k itu. Dia ni bukan apa. Berlakon oke. Tp asik la watak 'antagonis' atau pun menjadi duri dalam daging. Ala, yg jenis luar cam baik, tp rupanya dia lah punca segala keributan rumahtangga. Begitu. Selalu. Boleh google 'drama lakonan Zarina AF'. Rata-rata sure cerita begitu.

Contohnya Berselindung Di Sebalik Kaabah tahun lepas. Lps tu Syurgamu Ramadhan ke apa tu. Yg drama bulan puasa bersama Elly Suriati tu. Camtu la watak dia. Sama ja.

Boleh tak, tolong bagi beliau watak lain. Atau carik orang lain. Bosan lah. Kalo watak camtu Zarina, kalo Zarina watak camtu. 

Zarina, awak tak mahu bawa watak lain kah?
Watak2 yg kena buli dan dera ke?
Asik awak je buli orang. Bosan melihatnya. Lama lama sinonim sgt awak dgn tu.
Tapi nati jawab Zarina - dah itu watak yg director bagi, memilih sgt kang langsung takde job.

Baiklah.

14 comments:

yannie bunny said...

sy pun terfollow cerita ni sbb baca kat blog ida haritu. hehe. suka sangat tengok ameer n ameera tu. n ingat si zila tu baik la sampai beranak, tapi sekarang makin menggila pulak tu. saiko. jadi malas nak tengok. nanti bila dah nak abes nanti baru nak tengok balik. hahaha.

Nana said...

best cite ni layan juga

ejaMaria said...

cari makan... ambil je la...

::EIDA:: said...

HAha! Lawak kekda.. sendiri tanya, sendiri jawab. Baik.. =p

Sue-Rya Qistina said...

bole tahan jugak cerita ni. geram jugak dgn c zarina ni. org dh bagi duit tu, pandai2 la kan. ni siap nak jadi duri dlm daging. geram je tgk. huhuhu..lawak la kekda ni, sendiri tny, sendiri jwb..hikhik

Chekgu Azrine said...

dh beberapa hari tertinggal sebab berjalan cuti sekolah..tak sangka watak zarina gitu ek..tot dia baik..

Masya said...

LAYAN JUGAK.. TP TAK PERNAH TEKUN.. SELALU TERLEPAS LAGI² YG KHAMIS MLM JUMAAT SBB SIARAN AWL KAN.. KDG TGK CITE LAIN KIKIKIKIKI.....

ieda said...

mula2 xtgk,hrtu tertengok.tp mcm mls nk tgk sgt la.nanti dh nk hbs baru nk tgk pulak

anitadiana said...

kak tak follow sanggat cite ne..mcm tak logik pun ada...

farah hairuddin said...

best..suka tengok!tp mmg nmpk sgt rita tu lagi tua dari syamsul..npe x amek pelakon lain ni??huhu

PUANSTOBERI said...

YANNIE :
Ah. Maunya Zila tu baik.. watak dia kan salu camtu. Kadang bosan lak tgk.


NANA :
Boleh la kan.. oke la gak.. :D

PUANSTOBERI said...

MARIA :
Tu la pasal.. kang takde job plak


EIDA :
Haha. Abis.. kang Zarina wat PC lak kang..susah lak. Hihihi

PUANSTOBERI said...

SUE :
Mmg watak dia salu camtu. Konon baik, tp sebenar hati busuk.


AZRINE :
Tak mungkin dia jadi baik. Saiko pun yer gak tu.

PUANSTOBERI said...

MASYA :
Yer.. ari Kamis tetiba dia jadi kul 9.30. Huhu


IEDA :
Hihi.. nak tau ending je. ye dop??


ANITADIANA :
Citer kak... jarang yg ada logiknya. Hahaha.


FARAH :
Tu la pasal. Kadang2 cam adik n akak. Apa kes???