Monday, June 4, 2012

Tersentuh, Tawar dan Berat Hati

Satu entry je up pagi tadi.
Ter bz lak hari ni.
Pepagi dah ada press conference Unesco. Menteri mai. Unesco yg berkaitan kraf kraf ni lah. Jadi usherette jap. Dah tghari. Lunch. Ada hal. Gi bank jap.
Then bos gitau suh ganti beliau utk attend meeting.
2 meeting lak tu. Pegi. 
Satu tu with big boss. Ha.... tersentuh sket hati sbb lps abis discussion tu big boss tanya apsal tak gi sukan. Dan kalo tak pegi kenapa tak bagi asben pegi. Ada la menda dia cakap2 lagi.
Hurm. Susah yer, suami isteri seofis ni.
Aku bukan taknak pegi. Cuma minggu ni kami kena attend wedding family members. Mak aku lak kat umah. Tp kalo asben aku nak pegi pun, pegi lah.
Sbb tu smlm aku ada up iklan jawatan kosong yg konon aku nak mohon.
Tp bukan sng nak dpt. Tp entah la. Mungkin ini salah satu jalan sbb jawatan tu biasanya menggunakan KPSL bukan open interview.


Then, dah abis dedua meeting tu, report segala kat bos.


Dan bos lak gitau satu 'berita'.  Maybe effective 1st July.
Tak tau nak anggap good or bad news.
Suppose being a good news lah, tapi tanggungjawab akan lebih bertambah.

Tp sbb da tawar hati, maka cam berat hati.


Dan skang nak balik lah.
*byk lak menggunakan perumpaan 'hati' yer.

5 comments:

::EIDA:: said...

Apakah kekda? *senyum sikit*

aLyNnZ said...

akak alynn lebih tertarik dgn effective 1st July tuu..good news so alynn nak jd yg terawal wish u congratulations..

C.I.N.T.A said...

susah lan kek da keje 1 opis.. mcm-mcm org nak mengata..

kek da adekah kamu di naik kan pangkat? ngeh..ngeh.. alhamdulillah syukur

Masya said...

lahhh.. xmolah tawar² habislah stoberi kat taman ni nanti... hihihihihi.. jgn mara garau jer..

PUANSTOBERI said...

EIDA :
Tggu yer... Insyaallah... akan diwar warkan :)

ALYNZ :
Hihi. Takyah congrate kut.. bkn gi mana pun. Sini sini juge. Hihi :P


CINTA :
Tu lah. Tah..memacam orang ni. Susah kita dibuatnya.
Eh. Bkn naik pangkat. Tp gud news lah kot.. Huhu


MASYA :
Tawar takpe Sya..kut masammm.. haaa... cena??