Wednesday, June 6, 2012

Jangan Ambil Padang Kami

Bangun..bangunn... bangun..harimau bangunn..

Official FB Jangan Ambil Padang Kami
Haha.
Aku suka citer ni.
Asben aku pun suka *wohooo... aku tak control hoke laki aku suka citer ni yer. Kang kata control lagi. Tak habis habis. Penat*

Tp seyes cam bes. Kami tetiap mggu tak penah miss.

Dia mmg ada citer la. Pasal sekumpulan anak flat yg mempertahankan padang mereka dari dijadikan apartment/kondo.
Tp dalam pada tu, tetiap mggu ada isu yg berbeza.
Cam hari Isnin tu hari [tayangan dia hari Isnin, jam 10pm - Astro Ria. Dulu sblm Masterchef, dia kul 9pm], citer pasal orang curi bra kat ampaian. Sblm tu pasal orang giler mati berulat dlm rumah. Ada gak isu air. Jenuh penduduk flat ngangkut air dlm baldi sbb air takde. Ada gak episod yg penutup longkang kena curik, smpai Pak Leh jatuh. Hihi.
FB Jangan Ambil Padang Kami
Pak Leh tu jadi cam 'pak lawak' la dalam citer ni (lakonan Razak Ahmad). Pakleh ni JKK Flat tu lah. Dia sokong je orang amik padang tu. Tp bila org dah sibuk2 nak kuar tv, tetiba je dia sokong plak jgn amik padang tu. Dia gak suka pada mak si Zain (Mek Dah ke apa namanya - lakonan Kuza, slang Kelantan dia aku sker dengar, maklum la, Kelantan piyau kan)
kredit : Gua
FB Jangan Ambil Padang Kami
Bes lah. Jarang kan orang buat citer pasal penduduk flat ni. Dia pun amik kat flat PPR ja. Mmg dapat digambarkan lah. Watak utama Zain n Mai (Beto n Shera Ayob). Tak tahan tgk si Juju (Elfira Loy). Gediknya Ya Allah. Poyo pun yer gak. Dia bkn kira orang suka ke tak dia. Selamba dia je. Dulu dia sker ke Roy (Izu Islam), lps tu Roy tempik dia, suka ke Zain plak. Zain bolayan la. Dia kan dgn Mai. Hihi.

Kobi budak kecik ni pun ada. Tp dlm drama ni aku rasa dia kena liwat la ngan bapak dia. Cam misteri je kalo dia balik umah sure bapak dia tarik dlm bilik.
kredit : cari
Ter suka plak aku haih. Oke la. Dari tgk Indera Joned atau pun Apa Celop Toq tu kan?? (T___T).

Lagu ini pun bes :)

11 comments:

Anum said...

wow...

Phat said...

suka gak..sebab ada budak kecik tu kalo cite geng mengaji dulu nama dia osama..tp dlm cite ni dia kurang comel sebab jadi nakal hehe

Sue-Rya Qistina said...

menarik! tp xde astro..sekian.. :D

::EIDA:: said...

Tak pernah tengok lagi.. Isnin selalu ida tak dapat tgok tivi.. Hubby kongke tivi .. Cissss

Carmello said...

Saya paling suka cita ni!! Ulangan tengok banyak kali pun tak bosan. Ingat kan takda orang layan cita macam ni. Heheheh Best gila.

ejaMaria said...

kita dah jarang tengok tv lepas jam 9 malam... :(

AyangAizul said...

igtkan kita jer sker layan citer nih. best citer ni sbb citer dia mmg cam sama ngan realiti org biasa2 yg dok kat flat, dok kat stinggan cmtu la kan...
tp biasanya kita tgk ulangan sbb hr isnin i lebih rela layan citer korea kat 393... eheheheh. lps abis tu br smbung tgk citer ni

rasanya dak kecik tu mmg cam kena liwat la sbb tgk sedutan utk next week...

C.I.N.T.A said...

cite ni memang best.. lagu dia pun best2

ch@ said...

kita tertengok skali hari tu, pelakonnya smua tak kayu dpn kamera. hiiii, mcm betul2.

Zana Adieyza said...

zana pernah tgk 1 episod jer.. lepas tu manjang la lupa nak tengok.. hihihi.. lagi2 skrg ni siaran pukul 10.. selalu dh termasuk dlm bilik tido.. hahahhaha

Masya said...

KT PUN SUKE TGK JUGAK.. TP DAH AMIR TAK SUKE.. JADI X MENGIKUTI SANGATLAH.. SUKE SBB TERBITAN SUHAN MOVIE, ROSYAM PUNYER SELALU CERITA LAIN DR YG LAIN.. DAN MESTI BESTT....