Thursday, June 21, 2012

Mati Ditinggal Ibu


Kredit : myMetro

Dengar kat radio berita pasal ni masa on d way nak g kijer.
Lps tu trus jadi bahan perbualan kami berdua lah.

Ditinggalkan lebih 6 jam yer.. pelik btul.
Kalo difikir secara logik akal mmg rasa cam tak logik.
Takkan sanggup lak mak tinggalkan anak tanpa nak tgk semula.
Tapi.. tu lah kata orang... dah nak ajal kan.

Hurm.
Kalo ada kes cemni mesti kami yg TTC ni terpikir, kami susah2 nak dptkan anugerah tak terhingga tu, tp orang lain bila dah dpt, senang je cuai cuai kan. Tapi, mungkin si ibu pun ada reason tersendiri kan. Yang kita pun tatau. Takkan la seorang ibu gamak nak cuaikan anak kan. Wallahualam...

15 comments:

Jaa said...

erm, pelik jugak la... budak 2 baru 4 tahun... cmner leh tgl jer dlm keta cmtu..erm, dunia2...

azurazimi said...

Maybe die terlupa kut anak die kat dalam kete sebab kusyuk sgt mengajar. I yg nak tambah lagi satu pun tak dapat-dapat lagi die yg ada tak pandai nak hargai. Apapun ni jadikan pengajaran kat kita. JANGAN SEKALI-KALI TINGGALKAN ANAK DALAM KERETA.

Zana Adieyza said...

yup, bila isu anak mcm ni mmg geng TTC cepat betul tersentuh hatinya.. tp betul jugak apa yg kekda ckp.. kita xtau apa sebabnya kan.. apapun, semoga kita semua terhindar dr perkara buruk macam ni..

anie said...

ish..ish..nie pelupa tahap gaban nie...
xpasal2 penyakit lupa dia tue telah mengorbankan satu nyawa...dunia semakin pelik...

Anum said...

nape la ada kes macam nie
sedihnya

♥ ROS ♥ said...

Ish kesiannya... Mungkin ade crita sebaliknya kita xtau kan... :)

Cik Anita said...

Hmm..terdengar gak berita ni kat radio pagi tadi..hmm. mesti ada reason dia kenapa.. tp pelik camne leh terlupa??? hmmmm

::EIDA:: said...

Nak tinggal anak bulus dua jam pun tak sanggup!! Ni pulak nak tinggal anak? hehehe

~ain said...

kadang2 kita tak tau apa nak jadi... kan mcm akak cakap, kita tak tahu apa sebab emak dia gitu... nauzubillah...

anitadiana said...

mak dia tak tahu kot dia dalam keta..

cikbedahlaser said...

kennnn...
ade yg mcm x hrgai pon anak tu... haih..

eMMe said...

nape ek?
tak patot la jadi gitu...
salah mak dia la..
takkan anak lak
hurm... kalo dah ditakdirkan begitu..

kekucingkatz said...

Kenapa le budak 4 tahun tinggal dlm kereta....mana le depa reti apa...

Masya said...

sy pun tertanya² juga.. apelah sbb ditglkan anaknya dlm kete.. haiihh...

Nad @ MamaZN said...

nape ye agaknye?
6jam tu bukan kejap kot!
takkan bleh lupa kat anak
ya Allah, mintak dijauhkan la...

dah ajal..