Thursday, June 14, 2012

Edisi Mansion : Bathroom

Ini edisi berangan. Dan slps ini akan byk entry ala-ala berangan ni. Harap maklum yer.
Oke. Berangan utk bilik air lak yer.
Aku idamkan bilik air yg cam kat hotel. Idam je lah.  Nak di realisasikan tu entah lah.. Jadi berangan je la yang mampu ye dop. Bajet kena tggi kalo nak bagai bagai camni kan.
Kredit : Agoda 
Kat hotel salu camni kan. Walo kecik, tp leh je muat seme. Sokaaa.

kredit : Here
Simple begini pun oke. Tapi nak meng-reno nyer... ko igt 2,3 kupang?? [eh. ni cam bilik ayor kat hotel SSL yg aku gi kat Taiping tu ari je...]

Begini?
kredit : Here
Tingin gak. Tp myDH tak suka. Tp ye jugak pun. Bila time nak berendam dlm tu? Buat rugi je. Takyah lah hai. Nak camtu gi hotel ja.

Yang camni cam nak masuk dlm kapsul apa je plak. Tp ni aku penah tgk kat Homedeco. Dan aku tau kat mana nak carik. Dan tak la mahal sgt pun (nak pasang la kot mahal)
kredit : here
Tapi camni bes. Simple ja.
kredit : google
Hah! Dah la. Berangan tak sudah sudah.


p/s : Alhamdulillah. Yang dinanti nanti dah tiba. Makanya, skang dah boleh start meriki riki utk buat apa2 yg patut. Duit duit... dimana kau duit.. hoho... Phewww....!

20 comments:

Carmello said...

Amboiii3 Kak Reen.. Minggu berangan yer.. =) Takpe,mulakan dgn berangan dulu,nnt boleh direalisasikn.. Hihih Tapi saya suka style yg 1st sekali.

ejaMaria said...

yang penting ada tempat letak sabun, syampu, ubat gigi & berus gigi... ini yg penting guna hari-hari... ;p

♥ ROS ♥ said...

Samalah dgn ros... Tringin ade bath tub segala :p tp angan2 jer la..sob3

Zana Adieyza said...

seronoknya dah nak dpt kunci rumah.. mesti otak dh fikir deko2 jer kan.. terbaik!!

zana suka idea/konsep open shower.. yg mcm gmbr last tu.. nmpk seksi & stylo! hohohoho..

Anum said...

besnya
kalau mcm nie siap leh tido nie
sis thank untuk FM

C.I.N.T.A said...

nak gak toilet mcm ni... tp toilet rumah saya tecik :(

Masya said...

samelah kt org dulu masa beli rumah macam² angannya.. sudahnya.. ape yg mampu jer kami ubah.. tp toilet mmg x ubah² lagi.. kalau ade jakuzi mau lah berendam jer dalam tu.. besttnya....

Sue-Rya Qistina said...

patutlah lately ni asyik hapdet psl rumah je. rupa2nya dh nak dpt kunci ye. best best best! jgn lupa jemput kami kami dan kami bila buat housewarming ye..(x malu sungguh la kan!)

Cik Awin said...

tak salah berangan..mana tau angan2 tu jd kenyataan pasni

cikbedahlaser said...

akak.. akak.. aritu akak dpt surat kunci kan.. yeay.. kwn2 jiran pon dh dpt call dr SPNB suruh dtg amik kunci sabtu ni.. bawak sekali 750 utk air api n maintance... haremmm...
mcm x nak pi amik je kunci tu.. hahahahahaahhaha tgh bulan dh ni...

sy klu blik air ni.. rasa nk tukar mangkuk jamban je.. nk cangkung nye. uhuhuhhuu sembelit r gune duduk.. tp.. klu nk tukar.. leceh ... kena korek abis sume... hmmmmmmmmm

PUANSTOBERI said...

CARMELO :
Kalo duit jatuh je dr atas atap bes kan?? hahaha

PUANSTOBERI said...

MARIA :
Ala.tu taruk dlm bakul ja... letak kat atas toilet tu. Hahahhaha...

PUANSTOBERI said...

ROS :
Bath tub kena ada bilik air besau.. jadi, mari kita ke hotel je lah utk mendapatkan bath tub. hahaha

PUANSTOBERI said...

ZANA :
Oke, kalo akak buat camtu, sila la mandi di bilik air camtu yer..

PUANSTOBERI said...

ANUM :
Dpt dah FM yer.. oke.. :)

PUANSTOBERI said...

CINTA :
Tu la..umah akak pun toilet kecik. APTB. hahaha

PUANSTOBERI said...

MASYA :
Jakuzi?? uih..tak mampu den..nak jakuzi pegi je ke Morib Resort tu. haha.

PUANSTOBERI said...

SUE :
Insyallah, jemput..jgn tak dtg lak.. !

PUANSTOBERI said...

CIK AWIN :
Hihik..ailoike ur comment dik.. :)

PUANSTOBERI said...

CBL :
Eh. nak amik kunci baru bayar depo air n letrik?? akak lamaaaa dah settle tu seme. Sbb kena bayar tu seme baru leh derang amik CF. Yg kena bayar b4 amik kunci ni adalah deposit2 tak berkaitan ngan bil utiliti, cuma maintenance, car sticker, access kad ngan sinking fund :)