Wednesday, June 27, 2012

Edisi Mansion : Mengira HP Aircond

Haha. Tetiba plak jadi technician air-cond.
Motip?

Tp bes ah. Byk ilmu dpt bila survey hal rumah ni kan.
Kali ni kita tgk pasal air-cond plak.
Maklum lah. Selama ni rumah tak ber penghawa dingin katanya. Haha. Kasihaannn....

Oke. Skang nak tau, berapa HP air-cond diperlukan utk bilik beradu yg comel tu.

Mudah ja.
Aku da kira kira. 1HP pun da cukup.
Sebenarnya takyah kira pun tau. Bukannya luas nau bilik tu. Apakehal plak nak smpai 2HP. Mau pepagi tak leh bangun sbb frost!

Haha.

Lagi info pasal air-cond ni, bleh selak kat Houz Depot ni.
Eh. Bes oh. Rasa tak sabar nak pegi Houz Depot. Aku rasa segala bala lah ada kat situ.
Tgk katalog dia, siap trus leh buat bajet satu rumah. Haha.

*oh.Alhamdulillah juga beli umah kecik2 ni. Seme pun cost saving and within budget. Suka :)

5 comments:

Sue-Rya Qistina said...

betul tu kekda, makin besar rumah makin besar belanja nye. setakat ni dok uma sewa, x semua brg sue beli. beli ape yg ptt je. nnt nk pindah xde renyah sgt nk kemas.

Anum said...

ok gak kan

Zana Adieyza said...

zana beli aircond masa tgh ada promosi dekat seng heng jer kak, yg 1HP jugak tp yg biasa2 jer. hahahha..

but make sure kita kena rajin service la.. kalau x rajin service nnti lambat sejuk.. bila lambat sejuk, dia paksa blower tu utk kerja lebih so tu yg banyak pakai tenaga then bil pun akan tinggi sikit.. bila rajin service, cepat sejuk then boleh jimat bil.. so nnti tanya sekali ada x dia buat service utk service aircond.. kalau ada, lebih baik! jimat..

::EIDA:: said...

Best ah baca blog kekda. Macam tau tau je ida dok cari aircond skrg ni... heeeee~ TQ kekda memudahkan pencarian ida... hihihihi

PUANSTOBERI said...

SUE :
Akak ni ha.. dah seme pun beli. huhu..jenuh ni nak ngangkut sok ni.


ANUM :
Oke :)



EIDA :
Ngee.. slmt membeli air-cond :)