Monday, June 25, 2012

Edisi Jonker Walk

 Apa yg bes?
Ntah.

Mmg 5 tahun jadi warga Melaka, tp mmg sekali pun tak penah jejak Jonker Walk nite market tu. Eh. Zaman tu dah ada ke?

Lalu, trus terasa cam harus pegi. That's why la ai nak stay area Bandar Hilir. Hihiw.
Apa yg menarik?
Haha. Saja la. Menyesakkan diri kat situ.
Takde apa pun nak dibeli.
Tp barang cam unik2 gak la.

Dan tetiba aku terasa Dejavu di Ladies Market, Hongkong.
Haha. 
sbb seme pun peniaga cina.

Apa aku beli?
FM gmbr kebaya ngan FM mangkuk siya. Haha.
Itu saja.

Eh. Ada lagi satu.
Tp tu beli kat kedai tepi tepi tu.
Mydear yg blanja. Handbag comey ada reben-reben.
Hihi.

Nati lah bila pakai, aku war warkan. Sbb cam bes. Dia cam beg kain gitu. Suka suka.
Tenkiu abam! Haha.
So, itu lah. Entah. Dah la, sekali pegi cukup la Jonker Walk tu.

Oh. Lokasi Jonker Walk adalah kat seberang sana sungai sekiranya anda dari bangunan merah merah tu (stadhuys ke apa nama bangunan tu). Situ lah. Nite market ni buka Jumaat, Sabtu n Ahad. 8pm - 12am. [saja bagi location sbb kut ada orang tatau. Haha. Sbb aku pun tak berapa tau exact location dia ni]

12 comments:

Carmello said...

Husband saya suka sangat gi Jonker Walk tuh.. Dia suka tengok kedai jual barang antik ngan jam2 lama..

Nad @ MamaZN said...

dah lama saya teringin nak pi jenjalan kat jonker walk ni kekda..
tahun depan la kot, masuk list jalan2 cuti2 malaysia..
tahun ni dah full huhu!

unik nye fm sia!
beli 1 je ke? =p

::EIDA:: said...

Oke fine! Ini pun ida tak sampai lagi.. huhuhu

Amyra Chuari said...

Mira lom penah gi lg tmpt2 ni selama Mertua kat Melaka, Kekda...

Salmi Khairil said...

berjalan kat situ seronok..tambah plak macam SKA suka barang antik.. kat JW abis duit beli air sajer..haus

Nana Aris said...

Nana suka pergi sini sebab barang dia comel2..hehe last time stay kat hotel ALDI tu je..jalan kaki je gi jonker st ni..rindu plak nak gi berjalan melaka..hehe

Zana Adieyza said...

percaya x yg zana x pernah pergi situ walaupun 5thn duduk melaka??? hhahahha.. sebabnya,s etiap kali nak pergi mesti fikir susah parking.. nak jalan kaki pemalassssssss..

Masya said...

tak pernah sampai sini pun.. baru tahu baca kat sini.. hihihihi.. apelah sy ni.. nasib baik bkn org melaka..

PUANSTOBERI said...

CARMELLO :
Byk ke brg antik? Tu kalo siang kot.. kat Jonker street. mlm ni tkde la sgt kan..


NAD :
Sila la pegi. Tp dia ada Jumaat, Sabtu n Ahad ja. Panass... tak soka. HUhu.
A ah.. satu je beli. Hihiw...

PUANSTOBERI said...

EIDA :

Tak penah pegi lagi?? HUhu


AMYRA :
EH.. pun blom penah pegi? Akak igt akak je ketinggalan. Hihi.

PUANSTOBERI said...

SALMI :
Tu la..panas sgt situ.. dgn orang ramainya.. huhu


NANA :
Hotel Aldi. Kat celah mana tu? Hihi.

PUANSTOBERI said...

ZANA :
MMg paking susah. Tah mana paking tah.. akak jalan kaki je dr hotel.


MASYA :
Oh..tak penah smpai gak yer. HUhu