Monday, June 11, 2012

Edisi Berangan : Housewarming Ideas

Oleh kerana last weekend aku pegi housewarming, maka trus gedik2 berangan [walau pun acapkali dah berangan nyer pun] carik idea utk housewarming aku nati. Bila? Entah. Haha. Giler *berpuluh kali dah call developer tu oii... tatau la apa yg silap. Rumah tu pun dah siap sergam situ. Dan orang pun sukahati dah tanya bila nak masuk umah baru, bila, bila*

Tapi, lupakan segala lara, mari kita berangan.
Mulakan dgn kad jemputan.

Kredit : Here
Terlalu comel lak camtu kan. Simple cam bawah ni pun oke. Oke. Put in 'great ideas'. Ayat dia pun cam bes. "they're living out of boxes and ready to go". Hihi. Comel.

Kredit : Here
The foodie. Ngeh. Ngeh. Oke. Ni sample idea dari negara omputih. So, nati harus la makanan org melayu ja. Feveret kita kita ni. Ni bahagian makanan berat. E.g : Laksa [wajib ada la kan], satey ke, bihun goreng, roti jala, nasi impit, nasi dagang, nasi kerabu, ketupat, lemang [eh. ni makanan hari raya peginya].

Kredit : Here
Haaa.. ni yg camni gak. Ni bahagian candy buffet. Nak, nak dan nak. Haha. Giler.

Kredit : here
Oleh kerana, nak tggu anak aku nyer beday entah bila, aku bangan nak buat candy bufet skali ada mendalah  choc fountain tu. Yer, mmg tgh 'in' skang kan. Tp tatau la by d time aku masuk umah, menda ni dah tak in dah kot. Tp takkan lah kan. 

Kredit : Here

Dan biskut camni pun comel. Sapa leh buat? Hihi.

Kredit : Here
Kek camni. Ngaaa... amboii....

Kredit : Here
Takde lah. Simple camni pun dah cukup.
kredit : Here
Dan cupcake cenggini as door gift pada para tetamu
kredit : here

Oke. Abis dah berangan. Itu berangan je tau. Tak tentu ada lagi masa housewarming aku tu. Angan2 mmg memacam. Kehendak. Biasa lah. Pasti melebihi keperluan. 

Dah. Dah. Takyah berangan lelebih. Nak masuk pun entah bila. Nati aku nak suh laki aku gego lagi call developer. Bila ni...? bila..? bila? bila?? dah nak setahun pun aku bayau umah tu weh. Jgn sok2 korang tgk tv3, skali kuar muka aku dlm segmen Aduan Rakyat sambil cakap ayat cliche' ni :
"susah la macam ni, rumah sewa nak kena bayar, rumah ni pun kena bayar, tapi tak boleh masuk2 lagi, kita nak tanggung anak sekolah lagi apa lagi " *haaa..tah mana dtg anak pun tatau la..cakap je.. kata dah masuk tibitiga*  Bawah gmbr aku nati ada "Ida, Penjawat Awam"

Miahahahaha.

Oke, sapa nak dtg housewarming ai nati?? bleh ai list dah sesiap dari skang. Hahahaha.

31 comments:

sahida said...

wahh, siyes nak cmni gak la!!*edisi berangan juga* ^^

::EIDA:: said...

Nak nak ! Masuk nama ida cepat... hihihi ~ Ida pasti serbu Candy Bufet tu! =)

eKa said...

nak nak nak
nak pegi housewarming kekda


suka tau segmen aduan rakyat
kalu pengacaranya pula karpal singh walia
phewwww,lagi best

C.I.N.T.A said...

harus la saya juge.. hihihihi!

Chekgu Azrine said...

alhamdulillah..dh beli rumah erk??tak sabar kan nak masuk rumah sendiri..

Carmello said...

Nanti nak buat housewarming bagitahu sebulan sblm tau!!! Boleh book tiket!!hahahah

Nana Aris said...

yeay! sedapnya kalau dapat makan laksa tu...hehe

ejaMaria said...

nak datang... harus datang kalau diberi jemputan... ;p

Bitt (double IS) said...

wahh sangat kretif la anggan2 puan strawberry ni...ye la dari memikirkan benda2 yg merumitkan baik rehatkan minda kann ;)

rDnA said...

nak gi nak gi..jgn lupa jemput i tau..

bestnye verangan2 ni..nk kena budget tinggi klu nk buat cam gitu.kitaorang ni pun ntah bila nk buat housewarming.tak settle2 lagi deko2 ni..terus buat open house je la

ekinashikin said...

jgn lupa jemput kita ye sis..hehehe...
harap jadik impian la angan2 tu

Che Sue said...

hahahha! aku tergelak part masuk tibitiga "ida, pejawat awam"
mcm tup2 terbayang terus..hahhaa..ker ko nk request blur tang mata? kekkeke!

Zana Adieyza said...

"ida penjawat awam".. mmg kelakar ayat last akk tu.. hahahha..

x lama lagi tu kak.. kalau masuk be4 raya kena kemas utk raya.. maybe dia bagi lepas raya kot.. so banyak masa nak standby utk raya tahun depan.. hahahhaa

Sue-Rya Qistina said...

put me in ur list kekda!
sue pun suka verangan cam kekda jugak..hehehehe
suka dgn kek yg bentuk rumah tu, sbb mase kecik2 slalu verangan dpt kek yg stylo deco camtu..tp smpi skang xdpt2..huhu

PutriesNoora said...

wah...nak tumpang berangan gak...mcm best je...hehehe

Masya said...

kalau ade menu² goodies² macam tu.. haruslah dtg kalau ade jemputankan.... nasib baiklah dulu hubby beli rumah ok jer.. kdg² kesian dgr kawan² cerita beli rumah tp x siap² dr tarikh jangkaan.. dah lah kene byr rumah sewa.. rumah beli pun nak byr jugak.. ;p

cikbedahlaser said...

klu ai.. ai suruh org bawak makanan je..sbb tuan umah dh pokai.. habis duit utk cantikan umah.. install grill.. instll railing.. hahahahahahahahah pengsannnn takut nye dpt kunci nih..

cikCha said...

naaaakkk...booking 3 seat tau...hehe

PUANSTOBERI said...

SAHIDA :
Sile..sile...meh kita sesama bangan..

EIDA :
Pasti la masukkan..tp umah akak ni still area KL yaw..kang fobia lak masuk KL ni. HIhiwww :P

PUANSTOBERI said...

EKA :
Gulps..mau dtg dari Bintulu kah?? hihi.. ha..pasni kalo nak jalan2 kat KL,stay je umah akak ni ha.. takyah carik hotel dah.. :D

PUANSTOBERI said...

CINTA :
Harusss.... :)

AZRINE :
Siap ptg gaji dah uolss... rumahnya je yg tak memasuk lagi

PUANSTOBERI said...

CARMELLO :
Afta raya lah..kasik seme orang setel open house, lps tu baru akak buat. ngeeee


NANA :
INsyallah...akak buat pas Nana abis pantang la

PUANSTOBERI said...

MARIA :
Pasti lah dijemput uolsss... :)

BITT :
Ahaks... saja la layan2 minda ni kejap :)

PUANSTOBERI said...

RDNA :
Oke, sure akak masukkan dlm list.. tu la tu..skang kena sabo byk2..kena setel seme deco2 dlm umah, then baru buat HW :)

PUANSTOBERI said...

EKIN :
Ahah! kalo Ekin dtg sure akak paling terharu.. sbb sudi dtg jauh2 ni..ihihi

PUANSTOBERI said...

CHE SUE :
Takyah blur la..nati korang tak kenal plak kan...bukan sng nak masuk tibitiga. hahaha

PUANSTOBERI said...

ZANA :
Dh dpt.. Insyallah, bleh dpt pun masuk sblm raya thn ni, tp byk menda nak dibuat, so...tkpe, pas raya masuk..eh..rumah bkn pakai utk raya je ni..jadi, takyah kemas2 utk raya la..harus kemas tuk sepanjang tahun. hihihihi

PUANSTOBERI said...

SUE :
Kang buat camtu kang, takde orang nak makan lak. hahaha

PUANSTOBERI said...

MASYA :
Kalo ikut agreement tak lebih lagi masa siap dia. tp tak bleh tahan sbb dah siap woh umah tu.. tp mujo dpt lps siap entry ni. ahahahha.

CBL :
Eh..hihi..takkan orang nak bawak makanan.Tkpe, kira sedekah, sbb kunjungan tetamu itu juga satu rezeki kan.. Lagipun menda ni tak wajib pun, kalo ada rezki kita, kita buat, takde... tggu lah bila ada rezeki lebih nati.. :)

PUANSTOBERI said...

CHA :
Iyo lah..lamo dah ekau tggu kan..harus ku masuk dlm list :)

Nory Zoulkefle said...

wahhh nory pon nk berangan cmni gak lah...good idea lar...

nnt jmput nory klu akak wt housewarming...ngehngeh (takmalu kan pompuan ni)