Saturday, June 2, 2012

Edisi Jammed Satu Malaysia

Eh. Tak kot. Satu KL ja kot.
Tp kat hway pun baca org twit kat #kltu jammed gak.

Mlm semlm gi Pandan Indah.
Hantar my mom umah sedara kat sana. Dia nak tido sana sbb ada kendury. Sokay la, antar pas maghrib dalam kul 8 camtu. Skali... haih. Sejam nak nyampai ke Pandan Indah. 

Citer pasal Pandan Indah ni, balik dari antar mak tu napak la pasar malam. Jadi, ajak Mydear singgah. Boleh la beli jagung rebus ke apa ke kan. Dia pun sokay la. Skali, da masuk. Gulp! Seme pun cina. Aik, pasar malam cina ke pun? Takde org bertudung pun kat satu area tu. Jagung ada, mmg ada, tp cina jual. Lps tu laksa pun ada. Cina gak. Haha. Tetiba aku terasa aku berada di Ladies Market, Hongkong. Haha.

Lps tu jalan deret yg blkg plak. Ha. Kat situ lega sket. Dah ada org melayu. Makanan melayu pun ada sket sket. Tp tatap... jagung takde. Dah, tak payah. Balik je. Pekehal. Kang napak opismet ke terjumpa ke apa ke lagi satu hal. Mesti mekik mekik tanya 'sampai ke sini ko dtg yer?' Padahal.... dah terlanjur terlalu. Aku ni pasar malam dkt umah pun jarang2 turun, apakahjadah plak nak merayau jejauh kan.

Tp sempat gak ter beli 'baju' baru utk myS2. Hihik. Byk tul dah baju dia. Kali ni kaler pink. Suka. Sbb ada dua ruang utk tgk sapa call dan boleh jawab call gak tanpa perlu 'bukak' baju dia. Hihi. Lps tu bleh di stand kan jugak. Jd dlm keta, bila buat mode GPS tu, leh napak cam pakai GPS btul la kengkononnya. Haha.

Gmbr baju baru takde, gmbr jammed ada.

Jem kedua dua arah kat jalan yg dkt Tesco tu. Giler cam orang balik beraya. Aduyainya pun.

Lps tu hari Sabtu. Lagi la. Cuti. Public Holiday kan (mana yg keja ari Sabtu lah)
Punya la ramai umat keluar.

Nak kluar dari Mid Valley pun amik masa. Tu tak kata apa la. Kat situ (MV) tak cuti pun dah cukup ramai. Aku ni kalo takde menda, mmg tak jejak la situ. Biasanya aku akan jejak kalo ada apa2 event kat MVEC tgkt atas tu. 

Pergh. Pergh dan pergh.

Itu lah dia penangan cuti sekolah.
Sekian | Harap Maklum.

8 comments:

pnsusu said...

td nak ke pahang pun bukan main jame tol gombak tue,,,mcm balik raya dah rupanya

::EIDA:: said...

Disebabkan itu juga ida terperuk je kat umah ni ha.. bosan giler.. hihii.... Tapi kalau keluar, hadap jem, lagi bosan.... hihi

Masya said...

hadoilahhh mmg penangan cuti berganda2 hari sabtu,jalan jem kat highway kesas dr rawang.. xtaulah sampai mane.. kete sloww jer... hentian jgn cakplah semua pun penuh... dlm sejarah lalu highway jem teruk mcmm tu...

azurazimi said...

xjumpe pun k.ida.. saya pun gi jugk psr mlm tue.. dekat umah jer tu

Zana Adieyza said...

kekda, semalam jem lagi terukkkkkkk.. dr kg zana selalunya x smapai 2 jam dah sampai.. semalam 4 jam baru sampai dr kg ke putrajaya..seriusssss punya jem.. x suka!

aLyNnZ said...

citer pasal jem ni smlmalin lek dari umah PIL kat melaka kuar tol simpang empat jer dah jem..huhu..sib baik ada alternatif kuar tol pedas..ikut jln dalam..

PUANSTOBERI said...

SUSU :
Mmg pun..cam raya.. giler..giler

EIDA :
TU la tu..kalo takde hal, akak pun duk umah ja.

MASYA :
Cuti sekolah ni. camtu la gayanya

PUANSTOBERI said...

AZURA :
Aaa...pasar malam cina..taknak gi dah.. huhu (T___T)

ZANA :
Tu la..tgk update kat twitter memana tpt pun jam.. perghh..

ALYNZ :
Mujo jln dlm tak jammed ek??