Tuesday, June 26, 2012

Edisi Penginapan Di Melaka

Kali ni stay di hotel Iris. *sebenarnya aku da lupa nama hotel ni. Mujo ada gmbr kat kafe dia. Maka, igt balik haha.*
Iris - tingat nama anak Izan Cik Mot yg comel iteww.. Hikhik.

Oh. Bajet hotel sajork ya sbb bkn pegi utk Cuti Cuti Cinta. Ni saja Suka Suka Cinta ja. Haha.
Ala ala butik hotel cam yg aku stay kat Tepen tu ari.
Tp ni mahai sket la. RM150/nite. Include breakfast. Itu hari RM100. Pun include breakfast.


Kamiorang walk in saja kali ni. 
Lokasi hotel ni kat Melaka Raya. Tp belah dalam2 sket la. Tapi kira oke la. Takde serabut2. Boleh ja jalan kaki nak gi Dataran Pahlawan. Tp mmg peluh tiak kalo nak p Jonker Walk. Huhu. 

Secara keseluruhan. Oke la. Bilik pun besau.
Tak macam kat Tepen tu ari. Sempit sgt tu.
Luas. Siap leh letak toto lagi kalo ramai.

Ni otel apa tah ni.
Ada pemandangan laut gak. Haaa... ko mampu duk otel bajet ada pemandangan laut. Haha. Tp sblm pemandangan laut tu napak la bumbung2 kedai. Haha.

Oke. Not bad lah. Staff dia pun mostly melayu. Parking pun senang. Sbb dia kawasan lapang utk parking (khas utk yg sewa situ). 

Tetiba da tingin nak wat pintu b.air camtu lak utk umah baru.
Tehehehee :P
Kira oke lah. Takde apa nak bising2 kan. Makan pagi pun just nice ja walo tak byk pilihan [eh. jgn byk bunyi lak..ni kira pun syukur satu rahmat dah lah]

Ni link web dia kut nak riki - Iris Hotel

p/s : Nxt time, utk Cuti Cuti Cinta nak p Hatten Hotel plak. Dkt banget ngan Dataran Pahlawan. Hihiwww...

10 comments:

Zana Adieyza said...

kalau zana, cuti2 cinta pun hotel biasa2 jer kekda.. hihihi..

wah, nak cuti cinta kat ner lepas ni?? jeng3..

Anum said...

syoknya cuti2

Chekgu Azrine said...

lawa jugak..yg pntg selesa kan??

Masya said...

selesa.. jadi dapat tido dgn nyenyak pun dah cukup baik.. tu kalau kamilah.. x kirlah cuti cinta atau cuti family.. janji dalam blk tu kami satu family jer hihihihihi....

eKa said...

eka itu hari stay hotel blkg dataran pahlawan,apa ke namanya tah.kene tgk gmbr balik.boleh tak igt? kws situ nak ke jonker walk leh tahan juga tu...mau kurus eka kalu jalan kaki

Cik Anita said...

alaaa..oke sangat lah hotel dia dengan harga yang camtu! Nita ada benda nak share sebab last week g Melaka, semua benda tak patut dengan harga yg x patut..uwaaaa

PUANSTOBERI said...

ZANA :
Aaa... cuti cuti cinta kena la hotel bes bes..hikhik.
LPs ni?? Alahai..dkt2 ni ja..


ANUM :
Syok!


AZRINE :
Yerp.. nak tido ja..lelain tu asik jalan2 ja

PUANSTOBERI said...

MASYA :
Kalo tak selesa tak bes jugak. Cam kat Hongkong tu hari..sempit nya lahai bilik dia.. adoii.. tu sbb tak suspect bilik camtu, kalo tau.. mmg takmo la.. cinonet sgt.



EKA :
Equatorial kah?



CIKANITA :
EH.. sama yer kita gi. HIhiwww :P

BackpackersMy said...

wo! mahal gak bajetnya. tp, mcm agak besar.

PUANSTOBERI said...

BPMY :
Mahal gak la..tp boleh la..bilik besa.. selesa :)