Wednesday, June 27, 2012

Edisi Dress Dari Whitesoot

Di kala seme orang ber poplook, tetiba aku nak bebel perihal baju dari tpt lain plak.
Haha.
Aku pun ada register dgn poplook. Tp being me yang saiz 'kemetot' tp 'cumil' ni (haha. Muntah la...ai tak kesyahhh), rasa cam tak bleh la ngan saiz derang. Kalo skirt tu harus labuh. Ouch.

Jadi, ai ada satu tpt yg saiznya mmg kena lah ngan ai.
Iaitu whitesoot
Mostly mmg baju dia one saiz saja. And it's my size! Harus ailoike. Haha.

Ai dah beli 3 lai dari whitesoot ni. Dan seme memuaskan hati ai. Alhamdulillah.
Ala. Nak tunjuk gmbr pakai dress yg dibeli. Tp takde lak gmbr yg leklok.

Ai beli yg ni

Blouse.
Carik gmbr dah takde plak kat web dia. Habis dah kot. Ke ai tak perasan. Jadi ai tempek gmbr lama ai lah. Rasa pun dah ada buat entry kan. Ulang tayang. Haha. Blouse tu mmg bawak g keja sbb lengan panjang dan loose.

Then ai beli ni,
Cardigan.
Selesa. Masa ai g outstation pun ai pakai. Masa g Krabi retu pun pakai. Eh. Ada kot gmbr kat Krabi retu ngan cardigan ni. Tp mls lak nak godek2 balik. Boleh pakai ngan long skirt gak.

Lps tu smlm ai baru terima dress yg ini. Huahuahua.



Kuikuikui. Sbb nak Cuti Cuti Cinta kan. Harus baju ada tema cuti cuti gak. Tp idak la ai pakai camtu ja. Tau la nak mix n match kan sesuai dgn cara penggayaannya. Hihik.

Igt nati nak beli yg ni plak lah
Kimono inspired Drape Cardi


Cam bes.

Jadi, sesapa rasa badan dia saiz cam ai, sila lah jamu mata. Bes. Takat 3x amik ni, service derang mmg tak menghampakan. Hari ni order, dia bls emel, byr dlm tempoh 24jam n trus dia hantar. Aku retu agak lmbt byr, tp mungkin sbb repeat customer, maka dia bagi can gak la lewat sket bayar tu. Hihi. Tp tak lama la. Lewat sehari ja.

All pic originally from whitesoot and mine.

17 comments:

Anum said...

comel gak kan.. jom terjah

Nad @ MamaZN said...

ala, saya ni saiz xl
mesti tak sesuaaaii =(

Zana Adieyza said...

cantik2 kan baju kat website tu!!! adakah zana jugak sesuai kekda sebab zana lebih berisi dari kekda.. tinggi jer lebih kurang.. hihihi

Carmello said...

Saya dah lama teringin nak beli cardigan hitam tuh. Duk belek hari2 lepas Kak Reen bagitahu dulu. Tapi takut tak kena saiz kat badan. Skali dah bersungguh nak beli dah takda lak..

Sue-Rya Qistina said...

owh tidak! saiz ku x berapa nak ramping..huhuhu..teringin nk kai cantik2 cenggini..tp apakan daya :(

::EIDA:: said...

Lawa semuanya.. tapi ida? tak muat kot.. ida bambam sikit... kekda kurus je..heee

eMMe said...

uish! tak dapat la nak bergaya ala ala Zahnita, sedar diri badan tak match dgn baju2 cute tu, Ieda boleh le... idok le teman... hehehe...
tapi mmg sweet la baju dia...nnt jgn lupe jadi model tau! nak gak tgk..hehehe...

Cik Anita said...

serius cardigan tu nampak cam nice, muat2 badan eh? nita memang minat kalau bab2 cardigan nih..tp lama dah tak beli barang online.. tak sempat nak menggodek sangat, tp tulah kan..duduk je tp duit jalan..hish..hee

PUANSTOBERI said...

ANUM :
Jom..jom..akak ada 3 dah.


NAD :
Aa... tp ada gak yg saiz besau2 situ.. cuba tgk..

PUANSTOBERI said...

ZANA :
Kalo Zana mungkin tight sket kut, tp akak tgk mmg Zana pakai jenis camtu. Oke la kut. Tp kena tgk kain la. Material yg 'memeri' boleh la kot

PUANSTOBERI said...

CARMELLO :
Itu mmg cpt abis sbb cam bes :)

PUANSTOBERI said...

SUE :
EH.. oke je la Sue. Kat poplook tu kan byk yg std saiz. Oke kan.. bleh beli

PUANSTOBERI said...

EIDA :
Tight sket la kot.. tp kalo cotton tu, material cam t-shirt tu sesuai kot.. :)

PUANSTOBERI said...

EMME :
Uish.. tayah la ber uish..uish.. hahah. Ni gaya Zahnita ke? Idak pulak teman tau yong oi.. kalo Zahnita tu model yong. Tinggi deme tu. Ni saiz orang ketot ketot je ni. Tak muat deme nak makei kalo ini.

Model?? eh.. takyah la kot.. beli bukan utk nak menunjuk kat blog pun.
Hahahahahah.....

PUANSTOBERI said...

CIK ANITA :
Cardigan tu macam kecik sket la. tp kalo biasa pakai baju jenis tight, it will be oke lah.

Masya said...

saya pun x sesuai pakai poplook sbb ketegori rendang hahahahaha.... tp blouse kembang tu sy beli jugak.. hahaha... siap pusing² dpn amir mengayakan.. dpt pujian ibu cantikk lagi... hihihihi..

selamat membeli belah.. segalanya dihujung jari lbh mudahkan..

PUANSTOBERI said...

MASYA :
Eh...takde mana nya Masya ni rendang.. kuwos je akak tgk. :)