Saturday, February 25, 2012

Giveaway : Souvenir Dari Langkawi

*sticy post smpai 24hb. Drop komen n dpt adiah. Hihi*

Nak Bagi Hadiah. Nak Bagi Hadiah.

Ada sapa mau???

Haha. Actually kan, aku nak bagi souvenir ni lama dah. Dari aku balik Langkawi lagi bulan Januari lagi tu dah.  Tp time tu aku tgk ramai rakan2 TTC duk buat GA (Zana, Eida Baharum). Maka aku hold dulu lah.
Lps tu langsung ke terlupaan.

Nak bagi hadiah ni juga sempena :
*Sempena kedatangan BEliau yg pertama utk tahun ni. 
*Sempena cheque Nuffnang yg pertama diterima ari tu. 
*Sempena genap 8 tahun aku bekerja di tpt aku mencari rezeki ini pada 16 Feb ari tu
*Juga sempena menyambut hari lahir insan tersayang pada 24 Februari ini.
Kemain banyak sempena nya. Haha.

Alahai, sblm tu aku nak gitau sesiap le, adiah ni biasa2 je. Mungkin ada yg kata 'tak menarik', tp bagi aku menarik atau tak hadiah tu bukan ukuran, yg penting keikhlasan aku dalam menghargai pembaca2 yg tak jemu membaca bebelan aku di kebun stoberi ni. Yang aku tak pernah lupakan setiap kali aku bercuti. Dan keikhlasan orang yg sudi menerima hadiah tu :). Nak bagi seme mmg tak terjangkau la, tp mana ada rezki tu dpt la.

Ni standard Giveaway je ni. So, bila Giveaway,  takde la bagai-bagai sgt. Suka suka je ni sbb mmg niat nak bagi souvenir dari Langkawi tu ari.

*Drop komen beserta URL blog sahaja
Sebab aku ni salu je pening2 nak bagi adiah apa menjelang beday mydear, maka nak la mendapatkan idea canggih2 dari kengkawan. Ni baru beberapa tahun, udah la anibesari pun ada adiah, so da tatau nak kasik apa.
Jadi drop je lah komen kat bawah ni mengenai "idea/hadiah bes untuk meraikan harilahir insan tersayang".
Contoh : "Kekda, apa kata bagi adiah jam kali ni, bila dia tgk jam, maka tingat la dia pada Kekda"

Sesapa ja bleh komen, samada follower tak follower.  Asalkan bila diumumkan as penerima hadiah ni, dapat respond. Tp jgn lupa, letak URL blog ya. Sng kalo nak follow up suh bagi alamat ke apa kan :)

Seorang utk satu komen.  Kalo byk kali, hanya komen pertama saja dikira.

*Souvenir utk 10 orang
10 orang yg bagi komen paling bes akan dipilih utk menerima souvenir dari Langkawi ini. Souvenir apa, kita rahsiakan dulu bleh? Kalo reveal ada yg kata tak menarik plak. Agagaaaa..... kalo da dpt tu, tak menarik pun kena terima jugak. Kalo taknak mendalah tu, bleh buat GA bagi orang lain plak. Agagaggaa..... (o_O)

*Hadiah Misteri
Sebenarnya ketika ni mmg la aku dah ada idea/hadiah untuk insan tersayang tu, tp kalo ada yg komen menepati apa yg aku plan kan tu, ada hadiah misteri untuk beliau. Hadiah apa tu?? Tokei tupperware haruslah kasik tupperware. (^_^).  Tak menarik? Tak menarik sudah, nama ko bedah. Lalalalalaaa.

Jadi, sapa yg sudi, mari lah bagi idea anda. Boleh mula komen sebaik saja entry ini dipublish hingga la tarikh keramat insan yg saya sayangi tu. 24 Februari 2012 (maknanya jam 11.59 - 24 Februari).
*semua komen akan dipublish, tp komen tak berkaitan tidak akan dipublish.
*kalo takde sambutan, let go je la pada yg rajin dtg komen sini. Huhu.

38 comments:

CikPuan Fara said...

kekda, apa kata kekda bagi hadiah perfume.. Perfume tu bio kekda yg pilih brand n baunya. mesti dia selalu teringat kt kekda bila pakai :)

url blog: http://kesahungu.blogspot.com

Salmi Khairil said...

kekda hadiahkan gambar lukisan (potret) kekda berdua @ wall photo potrait masa bercuti kat langkawi hari tu(yg nie kekda boleh tengok contoh kt sini ..
yelah biler dh letak kat dinding boleh sama2 tengok selalu..dan mengeratkan lagi kasih sayang antara kekda dan suami..

yannie bunny said...

sy suggest kekda bg electric shaver/razor. senang nk pakai. kalu dh lambat p keja, shave dlm kereta pn boleh. pakai electric pnya pn kemas/rapi mcm manual shaver ;)

bukan sj setiap kali dear husband kekda tu pakai akan tringat akak, malah, beliau akan sentiasa kelihatan hensem di mata kekda jugak! dua2 dpt pekdah. hihihi.

Bitt (double IS) said...

buat la candle light diner kat umah ;)

barang2 kasi apa yg dia nak ;)

Masya said...

kalau sayakan kekda terpikir nak bagi perfume jer.. sbb suami memang suka pakai minyak wangi...

mula² kekda buat macam² lupa jer tarikh 24 feb tu... tp sebenarnya nak buat suprise... kekda buh dalam kotak cantik² kan banyak jual kotak cantik skrg ni..letak kat katil tau.. bglah kad sekali ayat sempoi² jer.. tp penuh makna contoh 'saya syg abang dunia dan akhirat' nanti bile dia balik kerja dia masuk bilik mesti suprise nampak hadiah kat katil, mesti dia teringat²lah suprise tu dan tersenyum² sampai bile² dan bile nak pakai minyak wangi tu pun teringatkan kekda hihihihihi....

http://masyaamiraaimie.blogspot.com/

anitadiana said...

kak ita cadangkan ya...masa kat opis kak ita ada bos ne(bos kecil-kecil aje......isterinya selalu buat suprise..bagi jambangan bunga ada ted bear kecil,colkat dan kek yg dihantar ke pada suami...best nya kita org kat opis ne tengok...kek dan coklat dapat lah kita org makan bersama2 bos tu...romantiknya wife dia...

Nad @ MamaZakwan said...

cadangan saya : pi bercuti lagi, hehe..gi tmpt yg romentik sket la..cam kt pulau perhentian ke, pulau tioman ke..ke dah penah pegi? hehehehe...

hepi bday utk org yg kekda sayang tu!

http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com

SyUhAdA said...

nak join..

http://snowygirl-syuhada.blogspot.com/

erm ,try la bg perfume ke..tak pon bg baju kemeja ke.

Pink Lavender said...

hai reen...

saya follow blog awak n join dis GA..

http://pinknlavender.blogspot.com/2012/02/giveaway-souvenir-dari-langkawi.html

wana cadangkan:
kalau bajet lebih, maybe boleh bawa pi holiday kat tempat yg istimewa mcm kat avillion yg water chalet tuh / belikan perfume lah..tiap2 hari wangi

kalau bajet sket, belikan spender berjenama (sori,nih idea giler..tapi biler teringat mesti akan ketwa terkekek2)

jom ke blog saya juga..

eKa said...

kekda, eka ada 2 suggestion.salah satunya haruslah berbentuk percutian...g pulau redang.kan ke kekda dah lama plan nak ke sana...masa kat sana kekda wat surprise bagi cincin sambil ditemani deruan ombak, disaksikan bulan dan bintang.best ok...romantik sgt. kalu wallet,jam tu mesti kekda dah biasa bg kan...tp tu la, kalu nak bg cincin yg suasa je la

akma said...

yelah saya rasa yang paling syiok sekali mestilah bagi jam tangan.

pasal apa? satu hari agak-agak berapa kali dia tengok jam. kalau kekda bagi jam tangan dah sah-sahla everytime dia tengok jam muncul muka kekda kat jam tu. woww tak romantik gitu. haruslah setiap minit berlalu ingatannya pada kekda mesti ada. jam tu tak payahla yang mahal branded sangat, yang penting ingatan tulus ikhlas khas untuk suami terchenta. awww ;)

http://akma81.blogspot.com/

ieza said...

Nak special skit bole buat suprise vacation celebrate befday bedua jek, kasik romantik skit clebrate befday kali nih :)
http://satriakelabu.blogspot.com/

Carmello said...

Hai Kak Reen.. Saya rasa macam best jer bagi jam tangan... Dah semestinya tengok jam terbayang muka Kak Reen kan.. Terus je nak balik rumah cepat2. Heeee Husband bagi idea yang "funny". Tapi segan nak nuleh. Heeee

http://worldofcarmello.blogspot.com/

Mixed-family in da house.... said...

Kekda, selalu sy silent reader jerk. Tp disebabkn hadiah misteri, sy x malu nk komen gak.
Apa kata kekda bg yg lain dr yg lain? yg x pernah si dia terpikir (itupon klu masih belum ada lar....).
Kekda bg la buku travelog haji by prof muhd kamil ibrahim. InsyaAllah dua-dua dpt manfaatnyer. Atau buku 50 tips haji dan umrah by prof tu jgk.

http://ajwadamzar.blogspot.com

affafkusayang said...

Salam.

Apa kata tahun ni buat special sikit, Buatkan satu kad ucapan hari jadi buat si dia dengan kreatif sekali. Biar si dia terpegun & tak percaya pada bakat yg Reen ada. Tentu seronok kan?????

Sekali sekala tak bagi hadiah best juga....Tentu si dia akan menghargai pemberian dari insan tersayangnya!!!!

http://affaf-contest.blogspot.com/2012/02/giveaway-souvenir-dari-langkawi.html

shark said...

saya cadangkn akak beli 2 utas jam tgn...

sebab apa?
sebab akak akan selalu tgk dia pakai nanti..

sebab apa dua?
satu untk saya..24Feb besday saya jugak..

yahuuu~

AdiaLuze said...

Assalammualaikum ..

Teringin gak nak bagi idea .. Thehehe ..

Cadangan ai : Pekata u bagi dia T-Shirt/Sweater yang ada print out nama u n nama dia ? Kiranya, u buat sepasang la. Yang dia punya tu, u buatla satu tulisan "Own by Ida" ke .. Yang u punya leh tulis "Own by myHubby" .. Kalau gi mana2 leh pakai .. Thehehee

Kalau tu jiwang karat sangat, leh bagi Cincin Silver yang ada ukir nama u .. Amacam?

Apapun, janji anda berdua bahagia selamanya ^^

link ai : adialuvluze.blogspot.com

Cik Rose Cute said...

Hai! kekda..apa kata bagi kiss special sempena birthdaynya baru dia ingat sampai bila2 hehehe...

http://hairulizacontestga.blogspot.com/2012/02/giveaway-souvenir-dari-langkawi.html

Nana Aris said...

** kalo nak publish lambat2 pon tape..tanak publish pon tape..haha cam over tau suggestion i ni ;p*

nana suggest kekda bagi adiah diri kekda..on the night before birthday die kan kekda kena kursus, tp tinggalkan atas katil satu box adiah..dalam box adiah tu ade lingerie sexy mexy gitu..put a note/card inside the box with something like this written on it "your birthday gift will be wrapped in this and only this..feel free to open it as the way u like " tulis kad, letak dalam box tu sekali

kompem la sampai kekda balik die dok menunggu ;p

nanakimie said...

bagi CD. dalam tu ada gambar-gambar kenangan dari mula kenal,sampai la dah kahwin ni.
sis boleh buat guna video maker,letakla lagu-lagu romantis or lagu-lagu kesukaan hubby.lepas tu ada kata-kata pada setiap gambar.mesti dia terharu sangat,kalo tak nak CD pun,bagi la external hard disc ke,pendrive ke,yg penting isi dalam tu mesti ada kenangan-kenangan sis and hubby:)

http://nanakimie.blogspot.com/

Indah Shafie said...

join ye :)

http://gadismataempat.blogspot.com/2012/02/giveaway-souvenir-dari-langkawi.html

eB ezrin said...

tetiber jerk rajin nk komen ;p
apakata kekda wat album (gambor ler)...
letak sumer gambor suker duker krg spnjg bersamer?... musti sgt2 bermakner.. ;p

http://mamaaerish.blogspot.com

::NureeN:: said...

kekda, apa kata klau bg perfume, kemana ja dia berada dia kan bau perfume tue dia akan sentiasa ingat kat kekda.. baru2 ni singgah kedai perfume mmg best lah ada yg baru, hope ada jgk rezqi utk asben nureen hehhe...

http://nureenasir.blogspot.com/

Nadratul Syazwana said...

Adakah orang tersayang tu pencinta haiwan? Kalau ye, Kekda boleh hadiahkan haiwan yg dia suka. Mesti nanti dia hargai and jaga binatang tu elok elok sebab hadiah tu daripada yg tersayang juga :)


Tapi kalau dia tak minat, Kekda boleh jugak hadiahkan dia gadget gadget yg terkini. Sekarang niy makin banyak keluaran yg canggih canggih. Pasti dia hargai :)


http://nad-lifeisfun.blogspot.com

BENA said...

kekda ape kate kekda beli bear besarrrrrrrrrrrrrrrrrrr punye. biar en suami pengsan sbb suprisee sangat . hehehe :)


http://inibena.blogspot.com/

Unknown said...

reen, ceh tiba2 sibuk gak nk komen.. ekeke.. esok besday dia ko tkde kn,buat2 la lupa kenkononnye.seblum kejadian ko rakam video wish hepi besday dari ko pastu transfer gi pendrive, pastu suh le sesape kt opis tu tunjuk kt dia konon2 mcm nk tunjuk samting la..tiba2 nmpk la muka ko tgh wish besday kt dia tru pc..msti dia kata.. "oh dramatiknye.." hehehhe.. pastu beli hadiah wallet ke.. jam ke.. yg bleh thn lama.. ke ipad ke..iphone ke.. wah!

rAtu saLju™ said...
This comment has been removed by a blog administrator.
INA_Noorlina said...

slm n epi bufday wat sme1 yg spesel 2 kekda :) heheh, my opinion..pe kate p candle lite diner n overnite trus kat mne2 htel/villa/resort?..alamak kire lmbat gaklaa sy bg idea ni tp xpe, mlm ni pon blh lg wat kezutan :) msti spesel 1 2amt hargai & shuke..hihik, by de way, 24/2/12 ni jgk myduedate for 2nd bb..kot2 kuo same date, leh arr celeb8 sme2 kan hihi..ok 2jelahh spatah 2 idea dr sy :)

Salmi Khairil said...

ked da sory lupa letak url blog ,
singgah ler sini http://salmikhairil.blogspot.com/

Unknown said...

reen, unknown tu adalah osmet degree ko ye.. hrp mklum.. ehehhe.. krm slm hepi bestday kt incik somi ye reen..

wan nurul hezrina said...

apa kata kekda bagi potrait.amik gambar sia n g antr kat pelukis suruh lukis.pastuh framekan.bagi kat dia.huhu

wan nurul hezrina said...

lupalak nak kasi url
http://hezrina83.blogspot.com/

Mama Ishazah said...

apa kata kekda bg hubby wallet ker..lelaki ngan wallet kan x blh dipisahkan..nak lagi wallet kulit..sure nampak macho..hiiii

http://mamaishazah.blogspot.com/
ok

aMyErInAiMiE said...

wah wah waahh..24 Feb yer? tarikh ni pun tarikh best saya kak.dh 2 bulan engaged. :)

sgtla nk get connected ngn akak sbb nnt sng nk kontek mtk alamat.;) lgpn rtu sy tutup blog kn?n now link url dh tukar kak. harap akak update link eh..klu akak pernah masukkan sy dlm bloglist akak. :)

anyway, cdgn hadiah ialah...ermm..pe kata akak bagi baucer makanan berdua ngn suami akak kt mana2 hotel? barang2 lain sure akak dh pernah bg kan?salu lelaki ni kite susah nk fikirkan hadiah yang lain dr yg biasa sbb xbyk pilihan. and sy teka jela yang suami akak mungkin suka makan mcm tunang saya tu?;) jadi pe kata sedapkan perut die dgn makanan n layanan special kt hotel? ala..masak kt umah kn dh biasa. ;)

cdgn jela kak. buntu jgk ni sbb klu sy kt tmpt akak, mmg blur dh xtau nk bg ape kt yang tersayang tu. kene based on their fave stuff jgk tu. hehe..anyway, ni link baru sy

http://joinsharefun.blogspot.com
Erin

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Kekda..K.atie cdgkan Kekda & HB g rawatan SPA bersama.Disamping dapat merehatkan tubuh badan & minda..dpt juga meluangkan masa menikmati satu hari yang sungguh bermakna dan romantis!
Rasanya ia akan menjadi kenangan manis & ttp diingati buat kekda & HB sampai bila2 pon.PERCAYALH!!...:D.

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

K.ATIE ADA GAK BUAT N3..

http://azatiesayang-contest.blogspot.com/2012/02/giveaway-souvenir-dari-langkawi.html

HAnyaDihartiku... said...

wahhh dah lama rasanya tak ke langkawi... tapi mcm syok gak nak g sana lagi...
tapi if dapat servineor dari langkawi pun dah mcm g langkawi gak tu kan...
berangan jer lebih... apa pun... gud luck n the best...

url : http://inmyheartiku.blogspot.com/

Cik Anita said...

lamanya tak singgah sini! tau2 ada suggestion ni eh.Dah last day pun ni..hee

Tak reti nak bagi idea yang bernas, tapi kan... apa kata Kak Reen bagi HP baru yang canggih! yang latest tu dan banyak function dia. muahaha. hadiah TERmahal lah pulak.

:P