Friday, November 23, 2012

All About My Wife (in-flight movie)

Smlm dlm flight, dpt tgk tv. Tgk movie la kan.
Pegi - flight takde tv, tp balik ada.
Cam ke Sabah retu, pegi ada, balik lak takde.

Aku tgk citer ini
kredit : Here

All About My Wife.
Tp dr KT ke KL je kot. Ada la 55 minit je. 

Tak sempat abis.
Tapi aku tgk citer ni cam bes je.


Sapa penah tgk. Bes tak?
Aku rasa mmg bes. Sbb kelakar. Tgk half pun cam bes. Tak terasa dah smpai KL. Rasa cam awat la kejap nau ni. Padahal masa nak pegi tu sempat terlelap.


Dia mengisahkan pasangan suami isteri ni. Suami tu terjumpa isteri dia kat Jepun. Waktu tu isteri dia innocent abis. Skali dah kawen 7 tahun, perangai terserlah. Pening kepala suami dia. Anak takde (ha... aku mmg sker la citer berkaitan sket ngan aku ni kan). Pastu isteri surirumah je. So, suami dah tak tahan sbb isteri ni ada je nak bebel. Rajin masak. Asik nak suh makan je. Smpai dia buat jus, pastu suh asben dia minum walo tengah berak. Haha. Mmg lawak ah. So, suami ni nak mintak cerai. Tp tatau nak buat cemana. Dia nak buat marah2 pun, kena marah balik. Bila comp suami ni ada buat projek kat Jepun, suami ni pun mintak nak pegi. Konon ingat nak tinggal isteri dia la. Skali dia sampai je rumah kat Jepun tu, tetengok bini siap smpai dulu dah. Siap masak segala dah. Haha. Mmg lawak ah.
Masa kat Jepun ni gak dia jumpa jiran - seorang lelaki casanova. So, dia anak amik peluang suh laki ni flirt wife dia lah. Supaya wife dia yg akan mintak cerai. Tp pompuan ni tetap la 'selenga' dia.

Ha... takat tu je aku tgk. Tgh 'klimaks' kata orang tu kan. Tup2 dah kena turun flight. Tu yg buat aku nak carik gak movie ni. Sbb aku nak tgk betul ke tak derang cerai. Aku rasa tak kot. Mungkin si casanova tu cuma akan buat derang berdua berbaik semula. 

7 tahun kawen, tp takde komunikasi dua hala. Sorang memendam rasa, sorang rasa semua perbuatan dia betul je. Tu la sebabnya. Bes ah. Walo kelakar tp ada la pengajaran dia kan.

Jgn tanya aku sapa pelakon2 dia. Harammmm aku kenai sbb aku bukan Korean die-hard fan.


Harus carik DVD dia nih (masih tiada blu-ray, jadi DVD dulu lah)


Kat mana plak nak carik nih.
Pasau malam je lah. Ada tak?
Haha.

*apsal bila tgk movie dlm flight aku rasa movie tu bes je. Retu time g HK tgk citer apa yg penguin tu. Mr Poppers eh. Ha, yg tu aku siap beli balik DVD tu sbb nak tgk lagi skali. Haha. Gilos.

5 comments:

Anum said...

layaaaaaaaaaaan

C.I.N.T.A said...

Mcm best je cite ni kekda mau cr gak la. Hubby minat lyn cite korea

Suwaibah YS said...

naik kapalterbang ape kekda??

Zana Adieyza said...

zana x pernah tgk.. nnti boleh tanya anak buah zana.. sebab dia hantu cerita dan drama korea.. hehehe

PUANSTOBERI said...

ANUM :
LAyangg..... hikhik :D


CINTA :
Bes.. akak da donlod. tp takde subtitle plak. ceh!


SUWAIBAH :
Katebang yg menggunakan waran kerajaan. hihi.


ZANA :
Cite baru ni. Bulan 6 retu kuar. bes!