Monday, April 30, 2012

Edisi PABKL 2012

Dlm pada duk risau2 nak kuar umah, akhirnya kul 4ptg aku kuar gak. Tabley tahan. Pertama, sbb blum lunch, kedua, oh. Aku tak mampu lagi menahan godaan utk ke melihat buku buku yg banyak di setiap sudut, 'menghidu' bau buku yg indah tu. Yer. Aku mmg gile kan buku!

Aku duk follow perkembangan via twitter (#kltu) n FB PDRM, which aku rasa situ je aku boleh trust. So, tgk lps zohor tu cam dah oke. Maka, siap2 la nak pegi. Skali time aku nak pegi tu la (dlm kul 4pm), benteng2 kat Dataran tu mula di ceroboh. Masa aku dah kuar la baru baca kat twitter yg LRT Masjid Jamek tutup. Fuh. Tp kami naik kereta ke PWTC. Alhamdulillah. Oke. Sbb aku mmg dah ada tetgh KL. Paking kat hentian Putra tu. Mujo ada parking.

Org pun tak ramai sgt walo pada mula bhgn bawah tu cam sesak. Tp bila naik tgkt 2, (tgkt 3 bhgn international aku tak p pun), dan masuk kat hall Karangkraf, tgk org tak berapa ramai. Tp tahun ni pun cam pempamer pun tak berapa nak ramai. Yg seberang sungai tu pun takde. Biasa kat situ pun ada.
Dpt buku free kalo beli majalah kat Karangkraf.
Kali ni mmg aku tak berapa nak tgk novel sbb aku ada 5 buah novel yg elok masih berplastik dan tak dibuka. Kan hari tu aku duk giler beli novel online. Dah tu ada 2 buah jugak yg dah bukak plastik, tp tak abis baca. Cena boleh jadi dua? sbb aku baca separuh cam tak bes je, so, bukak satu lagi. Huhu.


Aku hanya beli buku agama (Psikologi Iblis), majalah ujang lama - lps tu dpt paper beg, ngan majalah Apartment Impiana. Itu saja. Aku nak beli Ensaiklopedia Solat tu. Ada yg jual dgn 10% discount and ada yg bagi 15% discount. Mmg nak beli dah. Tp sbb lps tu aku masuk makan kat SR, maka cash tetiba kurang. Tkpe. Nak beli boleh pegi lagi. 1hb ada, 5hb pun ada lagi. Aku rasa buku tu cam harus ada je utk rujukan. Bes plak nengoknya.

Lunch kul 5 lebih. Kesian.
Serasa nak pegi lagi. Sbb cam tak puas. Minta my dear dropkan aku nati. Dan aku boleh jalan2 sendiri. 1hb atau pun 5hb. Still sempat sblm bertolak ke Krabi. (yerp. 1 week to go... Moga dipermudahkan semuanya. Insyaallah)

3 comments:

::EIDA:: said...

Tak pergi. Takut nak ke KL. hee~

Cik Anita said...

memang tak kemana lah hari Sabtu lepas tu. entah pape lah nak ada perhimpunan gitu. Apa yg dorang dapat?? cam tak dapat apa jeee..huhu

PUANSTOBERI said...

EIDA :
Hihik..kami di KL je..jadi bule je pegi.. hihik.

CIK ANITA :
Kepuasan... berjihad ke jalan Allah katanya.. :)