Monday, April 9, 2012

Cuti Cuti Melaka Pula

Merujuk kepada entry Melaka Wonderland.
Sebenarnya aku klik 'buy' sesuka hati aku je tnpa mengajukan proposal kepada "yamtuan besau" terlebih dahulu.  Sbb rega murah. Kalo mahal harus kena tnya walo duit sendiri.

So, esuknya dlm keta nak gi keja baru teringat nak tnya

"Saya beli voucher lagi (dia dah tau aku refer pada Groupon/MilkAdeal/Mydeal bila aku sebut voucher). Mandi manda kat Melaka Wonderland"
Dia senyap. Alamak, marah ke ni? Haha.

"Murah je. RM36 utk 2 org. Kalo tak, rega utk weekend RM30 sorang"
"Oke la tu"
"Kita g bulan 6 nak?. Nak pergi balik ke tido sana?"
"Tido sana pun oke gak"

Haaaaa....... sengih.sengih.
Aku tak plan pun nak tido sana. Igt nak balik hari je. Skali "yamtuan besau" setuju plak nak overnite di Melaka. Hihi.Hihi.

Oke, harus la riki riki kat Agoda.
Tp date tak pasti lagi. Takut ada event plak bulan 6 tu nati.
Tkpe lah. Sblm gi Krabi kita order yaw. Lewat2 nati rega mahal.

Ada hotel yang menarik minat di situ.
Tih tih tih. Twehehehheeheeee (^-^)

#tak pernah lagi cuti cuti Cinta di Melaka. Tahun 2010 dulu kami pergi ramai-ramai. Yg pantai dia tak boleh blah bila memalam tu.
##harus la suka gi Melaka. Tpt kenangan dan tpt bercinta tu - 5 tahun jadi warga negeri Melaka :)
(wah..tetiba la plak suka Melaka, dulu time belaja kat sana, kuar kat exit hway Simpang Ampat tu da terbau bau UiTM Londu tu. Miahahahhaa)

12 comments:

::EIDA:: said...

Kekda beli ke?? Yannie? Ida tak beli pun.... hubby kata... tak puas puas lagi ke mandi kat Desawaterpark tu? Choii.... =(

Zana Adieyza said...

zana terlepas deal tu.. nyesalnya!!! kalau x leh jugak cuti2 melaka.. hihihi..

mesti syok jalan2 melaka.. mengimbau kenangan lama... nak itotttttt... hahahaha.. (kacau daun jer zana ni, org nak gie honeymoon pun nak kacau.. hihihi)

eKa said...

bestnya... byk pilihan kekda nak gi mana2...eka ni nak beli voucher tp terpikir2 takut flight tiket mahal. cuti wiken mmg terperap je kat bintulu ni:(

Sue-Rya Qistina said...

nnt klau pegi melaka, jgn lupa singgah rumah mak leha ye.. :D

Masya said...

wahhh harus terjah jugak ni.. tgk ape yg menarik.. manelah tau.. kot nak 'booking' jugak.. kikikikiki

syanasaid said...

vavavaa ratu voucher jalan2 ko ni
aku xterbeli2 lagi
bile tgk murah mcm eh nnt dulu la
hehee
tak smp seru :p

Anum said...

murahnya

ekinashikin said...

xpernah pegi lagi melaka wonderland tu.. ;-(
da siap penuh erk???

PUANSTOBERI said...

EIDA :
Aaaa... teheeee... yelah..lebih kuang je kan.

ZANA :
Ada lagi la..5 jam lagi kalo tak silap. Meh la..takde ganggu de ah.. retu akak oke je gi Langkawi ngan kazen akak. Bkn kita duk satu bilik. Eh??? :P

PUANSTOBERI said...

EKA :
Ur time will come soon. sabau ye...

SUE :
Umah mak leha ada ciken cop tak?? Ngeeee :D

PUANSTOBERI said...

MASYA :
Sile..siler :)

SYANA :
Haha. Tah..tgn ni gatal je nak klik buy. Melambak lagi voucher tak redeem ni. Hhuhuu

PUANSTOBERI said...

ANUM :
Yerp. Murah2 kalo kat Agoda tu.

EKIN :
Entah la..tp da rega murah tu..grab je lah dulu. Huihihi